Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Mijn eerste stop in het Duitse Nedersaksen: Hannover

Het is niet altijd even makkelijk om een nieuwe, maar toch verrassende bestemming voor je volgende citytrip te vinden. Ik was echter bijzonder onder de indruk van een interessant artikel dat ik enkele weken geleden onder mijn neus geschoven kreeg. Zo bleek dat er in de Duitse deelstaat Niedersachsen maar liefst 9 steden helemaal in het teken staan van Kerst! En laat ik nu net een enorme fan zijn van kerstmarkten, geurende glühwein, brandende vuurkorven en braadworst met mosterd en zuurkool 🙂 Met Hannover, Braunschweig en Celle koos ik uiteindelijk drie verschillende steden uit voor mijn weekendje weg. Het avontuur startte in Hannover, een metropool in het hartje van Noord Duitsland en op zo’n 4 uur rijden vanuit Antwerpen (440 km) en 4,5 uur vanuit Brussel (490 km).

De Rode Draad

Een gouden tip voor iedereen die de stad al wandelend en op een leuke, interessante manier wil ontdekken: volg de Rode Draad! Via een tocht van iets meer dan vier kilometer kom je voorbij de meeste historische bezienswaardigheden. Je vindt het start- en eindpunt van deze ontdekkingsreis aan de toerismedienst op de Ernst-August-Platz aan het Centraal Station. Aan de hand van een geprinte stadsgids (3 euro) en de rode lijnen op de grond mis je niets van de highlights.

Hannover heeft niet alleen enkele prachtige musea, maar ook wie graag shopt komt hier zeker aan zijn trekken. In de binnenstad vind je één van de langste en meest geliefde voetgangerszones van Duitsland terug. De 40.000 studenten zorgen er dan weer mee voor dat Hannover zich een levendige stad mag noemen met tientallen hippe bars, bruine kroegen en Biergärtens.

Hannover Collage2

Hannover10

Hannover12

Hannover11

Kerst in de oude stad

Wie van kerstmarkten houdt kan ik enkel aanraden om zeker eens een keertje Hannover te bezoeken. De oude stad is dit jaar vanaf 25 november helemaal omgetoverd tot een waar kerstsprookje met meer dan 170 stalletjes die stuk voor stuk tot in detail zijn afgewerkt. Waar je ook om je heen kijkt, er is geen plekje te vinden dat niet prachtig is verlicht.

Hannover2
Ook al is het nog een maand wachten op Kerstdag, toch is er al een gezellige drukte in het oude centrum van Hannover.
Hannover5
Op het Ballhofplatz Square vind je een Fins kerstdorpje terug met heerlijke Scandinavische glühwein, maar ook verse gerookte zalm!
Hannover4
Van verschillende eetstalletjes tot de kramen van de ambachtslieden, alles is versierd en afgewerkt tot in detail. Je komt echt ogen te kort!
Hannover3
Geen kerstmarkt zonder glühwein! 🙂 De prijs (2,5 euro) is best wel democratisch te noemen.
Hannover6
De magische kerstmarkt(en) in het centrum van Hannover kan je trouwens bezoeken tot 22 december.

Winter Zoo

Wie niet genoeg heeft met de Kerstmarkt in en rond de oude stad (er is er ook nog eentje voor het Centraal Station) kan ook nog terecht in de dierentuin van Hannover. Hier kan iedereen enkele weken voor kerst (tot half februari) vanaf 16 uur gratis binnen om er de Winter-Markt te bezoeken of om hun kunsten te tonen op de openlucht ijspiste. Ik waagde me samen met mijn gids zelfs aan een (gratis) rondje rodelen.

Hannover Collage13

Hannover13
Elke gidste me enthousiast door de stad!

Bar & Restaurant Lindenblatt

Om de avond goed af te sluiten ging ik tenslotte lekker dineren in Hannover’s hipster wijk Linden. In het gezellige en moderne restaurant Lindeblatt koos ik voor een voorgerechtje met onder andere Sint-Jacobsvruchten, het hoofdgerecht werd een superlekker stukje wild. Als gin-tonic fan liet ik ook meteen de gin flight aanrukken 🙂

Hannover Lindeblatt

Praktisch

Vanaf dit jaar biedt luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines trouwens 5 keer per week een rechtstreekse vlucht aan vanuit Brussels Airport naar Hannover (1u10 minuten). Ook met de trein of de bus reis je makkelijk naar de hoofdstad van Niedersachsen.

Naast Hannover bezocht ik ook nog Braunschweig en Celle die ook tot de ‘9 steden’ behoren. De zes andere zijn trouwens Göttingen, Goslar, Hameln, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel.

De exacte data van de verschillende kerstactiviteiten en extra info over Hannover en de 9_stadjes vind je via www.9cities.de en www.visit-hannover.com.


ReizenReizen

4 reacties

  • Leuk om lezen! Toevallig gaan wij het weekend voor kerst naar Hannover, dus dat maakt het extra leuk 😉 We nemen je tips mee!

    • Je gaat het er zeker naar je zin hebben! Veel plezier ginder en hou de blog in het oog want er komen nog enkele posts en hotspots aan de komende dagen!

  • Hé wat leuk eens een andere kerststad onder de loep 🙂 Volgens mij zijn veel Duitste steden leuk voor kerst. Ik ben eens in Trier naar de kerstmartkt geweest. Veel kleiner, maar zó gezellig!

    • Haha, wat grappig. Trier stond eerst ook op mijn lijstje, maar moest de duimen leggen tegen Hannover 🙂 Ach, volgend jaar misschien!

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!