Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Mijn favoriete USA plekjes

Amerika is ongetwijfeld het land van de uitersten. Noord- en zuid, oost- en west het lijken wel allemaal totaal andere landen. De Verenigde Staten staan ook voor een enorme verscheidenheid aan cultuur, architectuur en beleving. Van de prachtigste wonderen uit de natuur tot de hipste steden ter wereld. Dat ik er mijn hart verloor was jullie ondertussen al wel duidelijk denk ik. Volgende plekjes zorgen er voor mij voor dat geen enkel andere land ter wereld (tot nu toe) kan tippen aan de USA. Hier zijn mijn favoriete USA hotspots.

In het Arches National Park, Moab (Utah)

Tijdens die geweldige roadtrip in 2013 maakte ik kennis met Arches NP. Voor mij het mooiste en meest adembenemende park van de hele reis.

favoriete USA arches

Goedkope vliegtickets vinden?

Gebruik Momondo. Het is een vergelijkingswebsite die verschillende boekingsplatformen voor je gaat bekijken. Je krijgt dan een handige lijst van alle vluchten, steeds met de goedkoopste prijzen en waar ze te boeken!


Aan tafel bij Colicchio & Sons, NYC (New York)

(gesloten) Ongetwijfeld mijn beste dining-experience in Amerika tot nu toe. Het prachtige restaurant van Tom Colicchio in West Chelsea is absolute top.

col

Op Venice Boardwalk, Los Angeles (Californië)

Absoluut niet te missen bij een bezoek aan Los Angeles is de boardwalk van Venice Beach. All the freaks come out at night, maar in Venice ook overdag.

favoriete USA

Aan de jackpot, Las Vegas (Nevada)

Iets wat ik thuis nooit doe (ik speel zelfs niet mee met de lotto), kan ik dan weer niet laten in Las Vegas. Het is een cliché maar als je in Sin City bent moet je gewoon minstens 50 dollar verspillen aan de jackpot (no worries, je krijgt gratis drank in de plaats).

las vegas sign

Op het strand, Lake Michigan (Michigan)

Ik was er voor het eerst in 2009 en verloor meteen mijn hart aan Michigan en zijn Great Lakes. Neem je voorzorgen!

XLIN

Op een bank, Central Park (New York)

Geen enkele plaats om beter mensen te observeren dan op een bankje in Central Park. Winter of zomer, hier valt altijd wat te beleven.

XLcp

Graffiti spotten, Brooklyn & Queens (New York)

Huur een fiets, start een stadswandeling of laat je door een gids doorheen Brooklyn en Queens gidsen. Je vindt er honderden knappe en kleurrijke graffiti of andere street art terug.

favoriete USA street art

Ben jij al in de Verenigde Staten geweest? Welke zijn jouw favoriete USA plekjes?


Kijk ook eens naar dit:


ReizenReizen

4 reacties

  • Arches vond ik ook echt te gek! Maar mijn grote favoriet is Yellowstone National Park. Al die blubberende pools en gave kleuren om je heen, en opeens is er dan weer een geiser. De krachten van de natuur to the max, zo te gek!

    • Zou ik ook zo graag naartoe gaan, maar tijdens onze laatste roadtrip was er echt geen tijd meer in onze planning. De VS heeft zovéél moois te bieden, dat keuzes maken moeilijk is!

  • Aaah Arches… Daar wilde ik toen ik er was nog zo graag naartoe rijden, maar we hadden er al zoveel kilometers opzitten dat we het niet hebben gedaan. Helaas zo te zien, want het lijkt echt mooi!

    • Owh, da’s jammer! Ik vond het echt prachtig daar. Als ik mag kiezen tussen Arches en bv Grand Canyon koos ik direct om terug te gaan naar Arches 🙂

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!