Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Mijn New York City gids (met weinig dollars op zak)

New York City is één van die steden die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Echte New Yorkers hebben een soort van haat-liefde verhouding met hun stad, maar de stad achterlaten ligt hen toch bijzonder. Zelf had ik het voorrecht al een serieus aantal keren voor vakantie of voor het werk naar de stad van mijn dromen te kunnen reizen. Iedere keer leer ik er nieuwe mensen kennen en ontdek ik leuke plekjes. Mijn tips heb ik gebundeld in een New York City gids.

Mijn New York City gids

Prachtige musea! (goedkoop of gratis)

New York City heeft een aanbod van de knapste en meest fascinerende musea te wereld. De meeste zijn 1 dag per week gratis toegankelijk en sommige werken met het suggested general admission-systeem. Men stelt dan voor om bijvoorbeeld 20 dollar te betalen voor een inkomticket, maar dit is helemaal niet verplicht. Je geeft eigenlijk wat je wil.

  • Guggenheim Museum – pay-what-you-wish, iedere zaterdag van 17u45u tot 19u45
  • MoMo (Museum of Modern Art) – gratis op vrijdag van 16u tot 20u

Op zoek naar street art (gratis)

In New York City kan je niet naast de prachtige Street Art kijken. Bekende kunstenaars zoals Banksy of de Gentse ROA zie je er opduiken naast lokale talenten. Ga vooral op pad in de wijken Williamsburg of Bushwick in Brooklyn of Astoria in Queens.

nyc5

NYC vanop het water (gratis)

Neem de gratis Staten Island Ferry en geniet van een 25 minuten durende rit. De ferry vaart 24/24 en op de terugweg naar Manhattan krijg je een prachtige skyline te zien! Ze passeert uiteraard ook het Statue of Liberty.

Wandel of jog op de High Line (gratis)

Ik kan het niet genoeg benadrukken: trek ’s morgens je loopschoenen aan en maak een tochtje op de prachtige High Line. Ik schreef er een tijdje geleden een leuke post over op deze blog.

newy11

Bezoek een flea-market (goedkoop of gratis)

New York heeft (vooral in de zomermaanden) ontelbare flea en vintage marktjes die het bezoeken waard zijn. Mijn persoonlijke favorieten:

  • Manhattan: Hell’s Kitchen Flea Market (zaterdag & zondag 9u tot 17u – West 39th Street at Ninth Avenue), Chelsea Flea Market (1$ toegang – zaterdag & zondag 9u tot 18u – West 25th Street en Broadway)
  • Brooklyn: Fort Greene Flea (zaterdag 10u tot 17u – 176 Lafayette Avenue), Williamsburg Flea (zondag 10u tot 17u – 50 Kent Avenue), Park Slope Flea (zaterdag & zondag 10u tot 17u – Public School 180 Seventh Avenue)
  • Queens: LIC Flea & Food (zaterdag & zondag 10u tot 18u – 5 till 25 45th Avenue Long Island City)

Ga naar het strand (gratis)

Misschien niet het eerste waaraan je zou denken tijdens een bezoek aan New York, maar zeker bij goed weer is een bezoek aan het strand een aanrader om even te ontsnappen aan de drukte van Manhattan. De meeste stranden zijn officieel open vanaf Memorial Day weekend tot Labor Day.

Een selectie:

  • Brooklyn: het bekendste strand van NYC is ongetwijfeld Coney Island (mét pretpark), iets kleiner maar ook aan te raden is Brighton Beach.
  • Queens: in Queens kan je enkele leuke surfstrandjes vinden. Rockaway Beach is een aanrader en makkelijk te bereiken via de A-train. Er is een gezellige boulevard op Beach 116th Street.
  • Staten Island: South Beach en Midland Beach zijn hier aanraders!

Bezoek Governor’s Island (gratis)

Vanaf Manhattan kan je met een gratis ferry dagelijks naar de voormalige militaire basis varen in een vijftal minuten. Je kan het eiland rondrijden met een huurfiets (1 uur gratis op weekdagen tussen 10u en 12u). Je ziet er onder andere prachtige historische huizen en je hebt er een mooi zicht van het Vrijheidsbeeld. Trek voor je bezoek een halve dag uit.

Brooklyn Botanic Garden (gratis dinsdag & zaterdag)

Zeker aan te raden tijdens de kersenbloesems in april of de rozenbloei in juni. Normaal kost een bezoek je 12 dollar, maar iedere dinsdag is het gratis (en zaterdag van 10u tot 12u). Ook op weekdagen tijdens de wintermaanden december, januari en februari is de toegang gratis. Bezoek in Brooklyn zeker ook Prospect Park!

Fiets! (10 dollar/dag of 25 dollar/week)

Mijn favoriet vervoermiddel tijdens m’n trips naar NYC. Ik schreef er een aparte blogpost over.

Foodies! Rep je naar een Food Market

Mijn favorieten in Manhattan: Gansevoort Market (52 Gansevoort Street), Gotham West Market (600 11th Avenue) en uiteraard Chelsea Market (75 9th Avenue).

Extra: 17 weetjes over NYC

Hier lees je nog 17 tips/weetjes voor een geslaagd verblijf tijdens je eerste bezoek aan New York City.

Deze New York City gids is zeker niet volledig! Ging jij al eens naar New York City? Vertel dan in de comments wat jouw favoriete bezigheid is in The Big Apple.


ReizenReizen

7 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!