Mijn trip naar Gent samengevat in 25 foto’s

Gent kan je gerust een historische stad in een eigentijdse versie noemen. De ontelbare terrasjes en restaurantjes rondom de binnenstad en aan het water zorgen er voor dat de Arteveldestad niet alleen cultureel meetelt in Vlaanderen, maar dat ze ook culinair veel te bieden heeft.

Tijdens mijn bezoek sloot ik aan bij een stadswandeling van Gent Free Walking Tours (bezoek Facebook-pagina) die je dagelijks in een tweetal uur op een geanimeerde wijze door de stad en al zijn leuke plekjes loodst. De tour is volledig gratis, maar het is natuurlijk aan jou om de gids een kleine fooi te geven of niet op het einde van de wandeling 🙂

Ben je in Gent voor minstens 48 uur? Dan doe je er goed aan de City Card Gent aan te kopen tijdens je bezoek. Voor 30 euro (72 uur = 35 euro) krijg je met je pasje toegang tot de belangrijkste historische huizen, musea en attracties. Verder geeft de kaart je recht op gratis openbaar vervoer, een boottochtje én je kan er gedurende 1 dag ook een fiets mee huren om zo de stad nog beter te ontdekken.

Overnachten

Tijdens mijn reisje naar Gent overnachtte ik in Hostel De Draecke i.s.m. Vlaamse Jeugdherbergen/Hi Hostels, maar daarover lees je hier!

Tip! Lees zeker mijn blogpost over Parnassus, het sociaal tewerkstellings-project van vzw Ateljee in Gent waar je heerlijk kan lunchen in een oude kerk.

Gent in 25 foto’s

Gent
Mooie en indrukwekkende gevels (waarvan het merendeel replica’s zijn) spotten vanop het water.
Gent2
Het boottochtje is gratis wanneer je de City Card Gent aanschaft.
Gent3
Opnames voor Hollywoodfilm Emperor met Oscarwinnaar Adrien Brody op Sint-Michielsbrug in Gent.
Gent4
Het Gravensteen is de enige nog overgebleven middeleeuwse burcht van zijn soort in Vlaanderen.
Gent5
De zuivelbrug.

Gent6

Gent8

Gent10

Gent11

Gent12

Gent7

20150819_155122
Op het water. Een ritje kost, zonder pasje, 7 euro en duurt ongeveer een 45-tal minuten.

Gent13

Gent14
Hier verkoopt men de enige echte Tierenteyn mosterd.
IMG-20150820-WA0000 (1)
Deze dus …
parnassus
Lekker lunchen in een oude kerk. In Gent kan het!
Gent15
Onder dit overdekt gebouw vinden er vaak optredens plaats. Het merendeel van de Gentenaars is echter niet te spreken over de vorm en het design ervan.

Gent16

Gent17
Standbeeld van volksheld Jacob van Artevelde.
Gent18
Het toilet van het Design Museum kreeg een passende vorm en opschrift mee.

Gent19

Gent20
De Werrengarenstraat maar bij Gentenaars gekend als het Graffitistraatje. De streetart is hier volledig legaal.

20150820_150123

Gent21

Gent22
In Gent geweest en geen jenever gedronken in’t Dreupelkot bij Pol? Onmogelijk!
Was jij al eens in Gent? Wat waren jouw hoogtepunten dan?

ReizenReizen

4 reacties

  • Ik zie Gent de laatste tijd steeds vaker voorbij komen en wordt steeds nieuwsgieriger. Dat graffitistraatje, gaaf! Zo idioot dat België zo dichtbij is en dat ik er nog maar zo weinig van heb ontdekt. Binnenkort maar eens een citytrip plannen zonder te vliegen en lekker naar België gaan! Ik ben benieuwd!

    • Bedankt voor je leuke reactie Kirsten. Wat grappig, ik heb hetzelfde met Nederland. Zo dichtbij en toch kom ik er veel te weinig! Daar komt verandering in want volgende week trek ik naar Utrecht en ietsje later naar Texel, spannend ☺

  • Heel mooie foto’s! Echt knap! Zelf leerde ik Gent kennen tijdens een teambuilding met stadswandeling en historische boottocht met gids. Tijdens de boeiende wandeling proefden we ook van al het lekkers dat Gent te bieden heeft. Ik doe deze unieke boottocht zeker nog eens over met vrienden want Gent smaakt absoluut naar meer.

  • Heel mooie reportage deel jij hier maar ik bezoek altijd de minder bekende delen van deze stad. Ik blog, fotografeer en maak YouTube video’s ook over deze stad daar er heel veel creativiteit en inspiratie te rapen zijn. Een absolute aanrader voor wie van cultuur en natuur houdt !!

Geef een reactie