Mijn ultieme travel bucket list voor 2016

Nog even aftellen en binnen enkele weken staat er weer een gloednieuw jaar voor de deur. Een jaar dat opnieuw voor een groot deel zal bestaan uit het ontdekken van een aantal nieuwe landen, leuke steden en intrigerende mensen. Ik stelde daarom mijn ultieme travel bucket list samen!

 • Heel hoog op mijn ranglijst staat een nieuw bezoek aan het prachtige Thailand. Ik was er al een vijftal weken, maar dat is ondertussen al weer zo’n zes jaar geleden. Toen bezocht ik onder andere Phuket, Bangkok, Pattaya en Koh Samui. Ik zou proberen om volgend jaar zeker naar Chiang Mai en Chiang Rai te gaan.
 • Ijsland! Telkens ik foto’s van dat land op mijn Facebook of Twitter feed zie passeren ben ik mega-jaloers. Het moet er toch echt een keertje van komen in 2016.
 • Het stond ook al op mijn bucket list voor 2015, maar het is er jammer genoeg (weeral) niet van gekomen: New Orleans. Al vaak in de States geweest, maar nog nooit in dé hoofdstad van de Jazz.
 • Sint-Petersburg. Door de rompslomp van paperassen en visaformaliteiten bleef ik het maar uitstellen maar ik moet echt eens doorbijten. Poetin, here I come!
 • Dichtbij, maar daarom zeker niet minder leuk: Voeren. Ik was al eens dit jaar, maar ik wil sowieso nog een keertje terug naar hostel De Veurs. Wat een prachtige locatie! Er zijn nog heel wat schitterende wandelingen uit te proberen.
 • New York City. Part 17. Jaarlijkse must-go. Geen verdere commentaar nodig 🙂
Winter in Central Park in New York City
Winter in Central Park in New York City

Ik ben benieuwd hoeveel van al deze bestemmingen ik rond dezelfde periode volgend jaar van mijn lijstje mag afvinken.

Waar wil jij trouwens absoluut naar toe in 2016? Denk eraan, dromen mag!

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €59915 reacties

 • Oh, de voerstreek. Daar heb ik memories gemaakt als kind. Volgens mij gingen wij zo’n 3x per jaar naar daar. Altijd naar de schetlandhoeve. Allemaal pony’s (JAAAA!).
  Ik ga volgend jaar ook gewoon nog een keer.

  Alle andere zijn nieuw voor mij dus die wil ik zeker ook een keer bezoeken.

 • Mooi lijstje Bart!
  Voor mij staan Barcelona, Oostenrijk en Spanje (Andalusië) al vast. In 2016 wil ik ook naar Thailand en nog wat stedentripjes maken. Kan niet wachten tot het zover is!

  • Zo’n lijstje kan je natuurlijk eindeloos lang maken 🙂 Ik heb ook heel wat moeten schrappen. Andalusië, prachtig daar!

 • Leuke lijst! IJsland lijkt ook mij zo mooi! Ikzelf heb niet zo’n behoefte aan reizen op het moment. Wel zou ik graag wat meer korte tripjes in Colombia willen maken en een stedentrip in Peru of Ecuador of Panama ofzo. Ook leuk!

 • Mooi lijstje! En New York part 17 haha, wij begrijpen elkaar 😉

  Bij ons staan Canada, de Rocky Mountains, Yellowstone en Hawaii hoog op onze bucketlist. We gaan eerst dit voorjaar naar the Deep South (en dus New Orleans!) en Florida.

 • Deze lijst bevat mooie bestemmingen die ook nog eens goed te doen zijn in één jaar! Bij het zien van alle vlucht aanbiedingen en foto’s van Ijsland begint het bij mij ook erg te jeuken. Zuid-Amerika, Ijsland en Iran zijn bestemmingen die ik graag wil bezoeken..Of ik ze allemaal dit jaar nog ga zien vraag ik me echt af maar dromen mag!

  • Van een beetje dromen is er inderdaad nog niemand gestorven voor zover ik weet! Zuid-Afrika, nog zo’n topper!

 • Mooi lijstje Bart!! 🙂 Thailand en IJsland staan ook heel hoog op mijn bucketlist! Ik zou ook graag naar Japan, Noorwegen & Nieuw-Zeeland willen! Wie weet ooit 😉

  • Oh ja Japan! Wil ik ook naartoe 🙂 Nieuw-Zeeland ook hoor! En Noorwegen was ik dit jaar en Oslo was voor mij een kleine tegenvaller.

   • Oh ok! Misschien dat het aan Oslo zelf heeft gelegen. Wat viel er tegen? Mij lijkt Noorwegen (met name de natuur) echt prachtig!

  • Ik kan er niet echt een heel goede uitleg aan geven. Het ‘klikte’ gewoon niet, regende iedere dag en alles is er echt wel extreem duur 🙂

 • Leuk lijstje Bart! Begrijp ik ’t goed dat je voor de 17e keer naar New York gaat? 😉

  Op mijn wishlist voor 2016 staan Riga, Portugal en IJsland. Daadwerkelijk ga ik al naar Valencia, Cuba en Hamburg, dus daar kan nog wel wat tofs bij 😉

Geef een reactie