Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Moderne cityhostel op boogscheut van Gentse Gravensteen

Als je een aantal dagen in Gent spendeert, alleen of in groep, is de totaal vernieuwde stadshostel De Draecke zeker een aanrader! Op slechts enkele minuten stappen sta je aan de ingang van de prachtige middeleeuwse burcht Gravensteen of zit je op één van de ontelbare terrasjes van de Koren- of Graslei aan de vroegere haven van de Gent.

genthostel1

Met zijn 30 kamers en bijna 120 bedden is er uiteraard altijd wel iets te beleven in deze jeugdherberg, waar trouwens iedere (ruime) kamer over een eigen douche en toilet beschikt en iedere gast gebruik kan maken van een handige locker om zijn kostbare spullen op te bergen.

Tot 23 uur kan je aan de bar terecht voor een selectie aan Belgische bieren terwijl je in de sofa’s kan relaxen of bijpraten met je kamergenoten. Ik sliep op de kamer trouwens samen met een Chinees, Japanner, Nederlander en twee Duitsers (kan het nog internationaler?) 🙂

loungegent

genthostel2

Kom je met het openbaar vervoer naar Gent, dan stap je best af in het station Dampoort. Van daaruit is de hostel te bereiken na een wandeling van ongeveer 20 minuten. De bus nemen kan ook (lijnnummer 3, perron 1) tot aan halte Gent Poel. Meer informatie over de dienstregeling van het openbaar vervoer kan je terugvinden via NMBS en/of De Lijn.

20150821_083831

Voor een bed op een meerpersoonskamer (6 bedden in dit geval) betaal je in Gent (+ 30 jaar) als lid van VHJ 22,50 euro. Hier is het gebruik van het beddengoed én een lekker ontbijt inbegrepen.

Dankzij VJH (Vlaamse JeugdHerbergen vzw) wordt reizen in binnen- en buitenland een stukje goedkoper. Als jaarlid profiteer je onder andere van 10% korting. Je lidkaart is geldig in zo’n 4000 hostels, aangesloten bij HI (Hostelling International).

Bezoek ook eens de Facebook-pagina van Hostel De Draecke.

De leukste foto’s van mijn bezoek aan Gent kan je dan weer hier vinden, en wil je eens lunchen in een kerk lees dan zeker dit artikel!

Voor deze trip kon ik rekenen op de steun van de Vlaamse Jeugdherbergen vzw / Hostelling International

 


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!