Moderne citytripper of prijsbewuste rugzaktoerist: De Blauwput in Leuven

Jeugdherberg De Blauwput ligt letterlijk naast het Leuvense station, waardoor je vanaf het uitstappen uit de trein al na nauwelijks twee minuten je bagage kan droppen om dadelijk de stad te gaan ontdekken. Het jonge en vlotte personeel van de moderne hostel ontvangt je met open armen en wijst je graag de weg naar een goed veggie restaurant of naar de beste plek om van een frisse Stella te genieten met zicht op de prachtige Leuvense kathedraal of aan de ‘langste toog van West Europa’ op de Oude Markt.

Leuven4

Bedankt trouwens aan de kerel achter de balie voor de super food-tips (Loving Hut en La Cucaraca), maar daarover later veel meer!

leuven3

Sterf je echter van de dorst na die lange treinrit vol overstappen en vertragingen? Neem dan eerst een kijkje in de gezellige bar van De Blauwput. Daar kan je lekkere biertjes drinken, je mail checken via de gratis Wifi connectie of gewoon wat socializen met de andere backpackers en internationale gasten om zo af spreken waar jullie vanavond de kroegentocht zullen starten 🙂 De hostel heeft ook nog een leuk, groot terras voor tijdens de zomermaanden (no worries, ook daar werkt de Wifi perfect!).

Leuven6

Leuven9

Leuven5

Omdat de 4 en 6 persoonskamers in De Blauwput allemaal volzet waren koos ik voor dit weekend een 2-persoonskamer. Een moderne en nette kamer die over alle comfort beschikt, voldoende stopcontacten, sanitair, kluisje, enzoverder …

Leuven7

Alle kamers in de hostel (38 kamers, 112 bedden) beschikken trouwens over een privé-toilet en douche (denk eraan om handdoeken mee te brengen, of te reserveren voor je komst).

Voor mijn verblijf in een 2-persoonskamer betaal ik (met lidkaart, +30 jaar) 26,50 euro. Er zijn speciale tarieven voor jongeren. Een kamer in een meerbedkamer is er al voor zo’n 20 euro (12 tot 29 jaar). Deze prijzen zijn steeds met een eenvoudig, maar lekker onbijt én beddengoed.

Dankzij VJH (Vlaamse JeugdHerbergen vzw) wordt reizen in binnen- en buitenland een stukje goedkoper. Als jaarlid profiteer je onder andere van 10% korting. Je lidkaart is geldig in zo’n 4000 hostels, aangesloten bij HI (Hostelling International)

Hostel

Stay tuned! Volgende week: Voeren #hostelvoeren

Deze trip kwam er in samenwerking met Visit Leuven en VJH.

Gingen jullie al eens op citytrip naar Leuven? Misschien verbleven jullie dan al wel eens in De Blauwput?

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €5991 reactie

Geef een reactie