Hostel De Blauwput in Leuven

3 min.

Leuven is dé perfect stad voor een leuke citytrip. Wij kozen tijdens onze trip voor een verblijf in jeugdherberg De Blauwput in Leuven, in de buurt van het station en vlakbij het centrum.

Centraal gelegen hostel De Blauwput in Leuven

Waardering: 3.5 uit 5.

Onze score (prijs/kwaliteit)

Jeugdherberg De Blauwput ligt letterlijk naast het Leuvense station, waardoor je vanaf het uitstappen uit de trein al na nauwelijks twee minuten je bagage kan droppen om dadelijk de stad te gaan ontdekken. Het jonge en vlotte personeel van de moderne hostel ontvangt je met open armen en wijst je graag de weg naar een goed veggie restaurant of naar de beste plek om van een frisse Stella te genieten met zicht op de prachtige Leuvense kathedraal of aan de ‘langste toog van West Europa’ op de Oude Markt.

Booking.com
blauwput in leuven hostel
jeugdherberg leuven

Lekkere biertjes

Sterf je van de dorst na die lange treinrit vol overstappen en vertragingen? Neem dan eerst een kijkje in de gezellige bar van De Blauwput. Daar kan je lekkere biertjes drinken, je mail checken via de gratis Wifi connectie of gewoon wat socializen met de andere backpackers en internationale gasten om zo af spreken waar jullie vanavond de kroegentocht zullen starten 🙂 De hostel heeft ook nog een leuk, groot terras voor tijdens de zomermaanden (no worries, ook daar werkt de Wifi perfect!).

hostel in leuven
jeugdherberg station

Kamers van de Blauwput in Leuven

Omdat de vier en zespersoonskamers in De Blauwput allemaal volzet waren koos ik voor dit weekend een tweepersoonskamer. Een moderne en nette kamer die over alle comfort beschikt, voldoende stopcontacten heeft, deftig sanitair, en een kluisje. Alle kamers in de hostel (38 kamers, 112 bedden) beschikken trouwens over een privé-toilet en douche (denk eraan om handdoeken mee te brengen, of te reserveren voor je komst).

kamers blauwput

De Blauwput praktisch

Voor mijn verblijf in een slaapzaal betaal je 28 euro. Deze prijzen zijn steeds met een eenvoudig, maar lekker ontbijt én beddengoed.

Dankzij VJH (Vlaamse JeugdHerbergen vzw) wordt reizen in binnen- en buitenland een stukje goedkoper. Als jaarlijks lid profiteer je onder andere van 10% korting. Je lidkaart is geldig in zo’n 4000 hostels, aangesloten bij HI (Hostelling International)

Deze trip kwam er in samenwerking met Visit Leuven en VJH.

Gingen jullie al eens op citytrip naar Leuven? Waar slapen jullie dan gewoonlijk?

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?