Must-do: ontdek Antwerpen op de fiets met Cyclant

Tijdens mijn laatste bezoekje aan het prachtige Antwerpen enkele weken geleden had ik ontzettend veel zin in een fietstochtje doorheen de stad. Dankzij de mannen van Cyclant beleefde ik een erg toffe namiddag met enkele bijzondere stops bij de hotspots die de sinjorenstad te bieden heeft.

P1070244Het leuke is dat je voor een ritje met gidsen Nicolas of Jona helemaal niet op voorhand hoeft te reserveren (bij regenweer kan je dan zonder cancelen iets anders doen) én je moet ook geen fiets mee hebben tijdens je citytrip (maar je kan uiteraard je eigen tweewieler gebruiken). Verder daag je gewoon op aan het verzamelpunt tijdens het uur van de gewenste tocht, je pikt een fiets op uit de garage van Cyclant even verderop en de rondleiding kan beginnen. It’s as easy as that!

In totaal zijn er vier tours: de rondritten Rockox (2 uur – 18 euro) & Marnix (3,5 uur – 23 euro) zijn er om de toerist op een fijne manier kennis te laten maken met de stad en zijn hoogtepunten. Verder is er ook nog de Parken, beelden & architecteur aka de Craeybeckx tour en de Van Rijswijck rit die je meeneemt naar de haven. Bekijk hier een overzicht van data en prijzen.

Zo bracht de Rockox tour me op een zeer comfortabele fiets en met een vlotte gids (en mede-eigenaar van Cyclant) Nicolas langs leuke plekjes zoals de voetgangerstunnel, Brabo, Chinatown en enkele coole zomerbars.

Antwerpen14

Antwerpen1

Tijdens de zomermaanden draait de bike tour op volle toeren, maar ook in de andere seizoenen is Cyclant minstens wekelijks op de afspraak. Groepen kunnen altijd informeren of er een bepaalde tour op afspraak mogelijk is buiten de normale planning.

Cyclant | Facebook | Website

Heb jij Antwerpen als een bezocht vanop de fiets?

ReizenReizen

2 reacties

Geef een reactie