Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Neem een hap uit de Big Apple! 4 x foodspots in NYC

Het is ontzettend moeilijk om als toerist die voor de eerste keer New York bezoekt te weten waar je het best aan tafel schuift voor een lekkere lunch, stuk pizza of heerlijk Amerikaans ontbijt. Door de vele migranten die in het verleden aankwamen in NYC kan je vandaag de dag echt spreken van een eetcultuur die zo divers is dat alle wereldkeukens in de stad te vinden zijn. Je hebt er uiteraard de typisch Amerikaanse hotdog, bagel of meatloaf op elke straathoek, maar de Big Apple heeft voor ieder wat wils.

Om je zoektocht naar een goed restaurant wat te vergemakkelijken geef ik graag mijn vijf persoonlijke favorieten mee.

1. De beste pizza met zicht op de skyline

Dé beste en bekendste pizza’s in New York vind je volgens mij nog steeds bij Grimaldi’s. Er zijn verschillende vestigingen, maar de enige echte blijft die onder Brooklyn Bridge.

Je kan hier – in tegenstelling tot echt iedere andere pizzeria in NYC – geen slice of pizza bestellen, maar enkel de volledige lekkernij. Helemaal niet erg hoor! Bestel een pizza voor twee to-go (vanaf 12 euro), move your ass over naar de gezellige picnictafeltjes in Brooklyn Bridge Park en geniet van het uitzicht op Downtown Manhattan. Én van de lekkere pizza natuurlijk.

$$ Under the Brooklyn Bridge, 1 Front Street, Brooklyn

col1
Colicchio & Sons – NYC

2. Als het iets chiquer mag zijn

Ik schreef er hier al eerder een blogpost over, maar om echt goed en uitgebreid te tafelen moet je bij Colicchio & Sons zijn.

Het restaurant ligt in de shaduw van de High Line verscholen in een grote oude loods tussen de wijken Chelsea en Meatpacking District. Colicchio is niet enkel mijn favoriet maar prijkt ook al enkele jaren steevast in de top 20 van beste restaurants in New York volgens de leden van beoordelingssite TripAdvisor.

$$$$ 85 10th Avenue (15th Street), Chelsea, NY, USA

3. Met stokjes, maar dit keer niet in Chinatown

In het stadsdeel Queens vind je bijvoorbeeld niet alleen lekkere Griekse restaurants terug in de wijk Astoria, maar aan de laatste halte van train 7  vind je Flushing’s Golden Shopping Mall. In deze food court (1ste verdieping en de kelderniveau’s) van het winkelcentrum kan je héérlijk Aziatisch eten voor bijna geen geld. Absoluut doen!

$ Golden Shopping Mall, 41-36 Main Street, Flushing, NY

4. Belgische trots in NYC

Wie België zegt denkt vooral aan chocolade en bier maar ook wafels zullen bij vele snel volgen in dat lijstje. Wisten jullie dat er al enkele jaren foodtrucks rondrijden in New York City die alleen maar the real Belgian Waffles verkopen? Nu wel dus!

Wafels & Dinges heeft een aantal trucks die her en der opgesteld staan in New York. Een Brusselse of Luikse wafel kost zo’n 6 dollar, maar wil je er ook wat Dinges (nutella, slagroom, aardbeien,…) bij betaal je enkele dollars extra! Hier kan je zien waar de trucks op welk tijdstip terug te vinden zijn in de stad.

Welke van mijn vier foodspots zou jij als eerste gaan uittesten in New York? Of misschien was jij er al een keertje en heb je een andere favoriet?


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!