Next: Liberation Route Europe

Voorlopig liggen de Belgische Ardennen er nog niet al te wit bij en zijn vriestemperaturen nog een uitzondering, maar daar kan natuurlijk wel eens snel verandering in komen. Hoe dichter we bij mijn eerste kennismaking met de Liberation Route komen – ergens begin februari – hoe groter de kans op prachtige sneeuwlandschappen en wolkjes telkens je uitademt.

Op uitnodiging ga ik binnen enkele weken een paar dagen de belangrijkste hotspots uit de moderne Europese geschiedenis opzoeken. De Liberation Route Europe verbindt de belangrijkste plaatsen via een internationale herdenkingsroute met elkaar. Zo vormt de route die door 6 Europese landen loopt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. Van Zuid-Engeland naar de stranden van Normandië, over de Belgische Ardennen, Brabant, Arnhem, Nijmegen, het Hürtgenwald en Berlijn tot aan het Poolse Gdanks.

Anthony_C._McAuliffe,_left,_and_then-Col._Harry_W.O._Kinnard_II_at_Bastogne (1)
Beeld: Wikipedia

Liberation Route Europe: Op de planning

Het programma dat ik voor deze driedaagse kreeg ziet er alvast veelbelovend uit! Van een bezoek aan het Bastogne War Museum (waar ik al even was afgelopen zomer), een heuse rondrit in WWII-jeeps en trucks tot een wandeltocht langs de sporen van de oorlog in het Duitse Hurtgen Bos in het Rureifel gebied.

Ik ben enorm benieuwd welke aspecten uit de geschiedenis we verder zullen ontdekken en belichten tijdens de trip. De Liberation Route Europe is waarschijnlijk de perfecte manier om het verhaal van de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Je kan mij vanaf 10 februari 2016 drie dagen lang volgen via mijn verschillende social media kanalen. Ik zal regelmatig updates plaatsen via Twitter, Facebook, Instagram én Snapchat (ID: vetexbart.be). Ik zal volgende hashtags gebruiken tijdens de trip: #liberationroute #blogtripLRE.

Meer informatie over de Liberation Route Europe kan je alvast terugvinden via de website, Twitter of Facebook.

Heb jij ook interesse in zo’n route langs mijlpalen uit onze geschiedenis? Laat het me zeker weten via de comments hier onder!


ReizenReizen

6 reacties

Geef een reactie