Next: week lang roadtrippen doorheen Oostenrijk

Oostenrijk! Tot nu toe voor mij relatief onbekend, maar daar komt de komende weken zeker verandering in.

Half juni vertrek ik samen met de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme – en twee andere Vlaamse bloggers, Sofie en Bruno – richting Innsbruck. We gaan er een dikke week roadtrippen doorheen de prachtige natuur van Oostenrijk en z’n typische dorpjes en steden.

In een vaak hectische wereld waar onze vingers wel vergroeid lijken met onze smartphone wil iedereen wel eens wat rust opzoeken. Een adembenemend stukje Oostenrijkse natuur ervaren, je laten inspireren door z’n authentieke inwoners of gewoon genieten van (h)eerlijke streekproducten. En dat allemaal op je eigen tempo. Dat is voor mij de ideale #austriantime.

Op de planning, in ’t kort

Met het vliegtuig gaat het naar Innsbruck, in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Daar maken we onder andere een bergrit op de Nordkette, ook wel het juweel van de Alpen genoemd.

’s Ochtends pakken we onze koffers voor een ritje richting Oost-Tirol waar we met een echte Ranger Nationalpark Hohe Tauern zullen ontdekken, het eerste nationale park van Oostenrijk. Later gaan we in een boerderij kaasjes maken die we dan voor het avondmaal zullen gebruiken tijdens een kookworkshop. Say cheese!

Op de derde dag sjeezen we naar het alpendorp Heiligenblut in Karinthië. We trekken er de ongerepte natuur in voor een etappe van de Alpe-Adria-Trail. Da’s een lange bergwandeling van ongeveer 750 kilometer, van aan het voeteinde van de Großglockner in Kärnten tot in het Italiaanse Venetië. Wij houden het bij een tocht van zo’n 13 kilometer.

Op woensdag is er tijd voor afkoeling! De Millstätter See is het op één na grootste, en het diepste meer van Karinthië.

De edelweiss, een nationaal symbool.

Dag 5! We gaan zeldzame planten (zoals de Edelweiss) en dieren spotten in het Naturpark Sölktäler – met zijn prachtige bergtoppen, kristalhelder water en zuivere berglucht – in Stiermarken én er is een rondleiding in het kasteel Großsölk dat in de 14de eeuw werd gebouwd. Het nachtje in een berghut zal kort worden want …

Edelweiss, Edelweiss
Every morning you greet me
Small and white, clean and bright
You look happy to meet me
Blossom of snow may you bloom and grow
Bloom and grow forever
Edelweiss, Edelweiss

… om 2 uur moeten we uit de veren. We gaan immers een zonsopgang spotten aan de Hornfeldspitz! Daarna vertrekken we stilaan richting Ausseerland voor een wandeling rond de Altausseer See en een tocht met de Plätte, een lange houten boot.

Via Werfen – waar de grootste ijsgrot ter wereld ligt – sluiten we onze trip een week later af in Salzburg, het Rome van het Noorden en de plaats die nog steeds synoniem staat met Mozartstad.

Salzburg by night!

Volgen?

Je kan mij vanaf zondag 11 juni – acht dagen lang – volgen vanuit Oostenrijk via mijn verschillende social media kanalen. Ik zal regelmatig updates plaatsen via Twitter, Facebook, Instagram, én hou vooral m’n Instagram Stories in het oog. Blogposts zullen uiteraard hier verschijnen in de volgende weken.

Meer info? Check de website van de Oostenrijkse dienst voor toerisme of hun Facebookpagina.

Voor deze trip gebruik ik telkens de #austriantime

Ik was nog maar één keertje in Oostenrijk, jaren geleden, om er te skiën! Ben jij er al eens naartoe geweest? Geef me dan zeker wat van je tips mee! Welke streek is jouw favoriet?

Fotocredits: Pixabay


ReizenReizen

4 reacties

  • Oeh leuk zeg! WIj zijn een keer in Salzburg geweest, maar verder hebben we Oostenrijk nog niet gezien. We zijn benieuwd naar je avonturen 😀

  • Mooi vooruitzicht Bart! Oostenrijk is echt mijn favoriete land en we zijn er dan ook al tig keren geweest. Heiligenblut aan de rand van de Grossglockner is echt een leuk dorpje en Grossglockner is gewoonweg adembenemend mooi. Mijn favoriete streek? Pff, lastig, maar dan ga ik denk ik voor Vorarlberg, omdat het daar nog het minst toeristisch is. Salzkammergut en Tirol zijn ons trouwens ook goed bevallen. Een tip? Gewoon genieten maar dat gaat in Oostenrijk vanzelf! Oh ja, en Kaiserschmarren voor lunch! Viel Spass!

Geef een reactie