Next: Samoëns, schilderachtig decor voor eerste skitrip van het jaar

Koude temperaturen, donkere en korte dagen. Sneeuw op de bergen! Je hoort me al afkomen, het wordt meer dan hoog tijd voor de eerste skitrip van deze winter.

Binnen enkele dagen vlieg ik samen met een handvol Belgische en Nederlandse bloggers naar het Zwitserse Genève. Van daaruit gaat het dan in een klein uur naar het Franse dorp Samoëns, in de Alpen van de Haute Savoie. Met de Mont Blanc op de achtergrond en de rivier de Giffre aan haar zijde is deze plek volgens kenners niet alleen een ideale uitvalsbasis voor echte skifans, maar ook voor de vakantieganger die niet graag op de latten staat. Ijsklimmen, sledehondentochten, rodelen of sneeuwschoenwandelen? Allemaal mogelijk!

Maar met zijn 144 kilometer aan pistes is Samoëns – in het Franse skigebied Le Grand Massif – natuurlijk ook een toffe optie voor de echte skiër.

Het programma dat ik voor deze driedaagse kreeg ziet er alvast veelbelovend én gevarieerd uit. Zo staat er een bezoek aan de historische middeleeuwse stad gepland, moet ik mij wagen aan een rit met een heuse Fat Bike, je weet wel, zo’n fiets met gigantisch dikke banden (er blijkt zelfs een elektrische versie te bestaan), we wagen ons op de skilatten en plannen een speed-riding. Nice!

© Christian Martelet

Praktisch

Vanuit Brussel vlieg je makkelijk naar Genève met onder andere Brussels Airlines of zoek naar de beste deal bij Momondo. Met de auto is de afstand tot Samoëns ongeveer 875 kilometer.

Je kan mij vanaf 18 januari 3 dagen lang volgen via mijn verschillende social media kanalen en m’n blog. Ik zal zoals altijd regelmatig updates plaatsen via Twitter, Facebook, Instagram én IG Stories. Tijdens de trip gebruik ik de hashtag #samoens.

Meer informatie over Samoëns kan je nu alvast terugvinden via de website, Instagram of Facebook.

Ga jij ook nog op wintersportvakantie de komende weken?


ReizenReizen

4 reacties

  • Veel plezier Bart! In mijn leven ben ik nog maar twee keer op skivakantie geweest, maar wat waren dit leuke ervaringen. Skilessen waren voor mij praktisch en leerzaam. Hoe zit het met jouw ski skills?

    • Thanks Matthijs. Het zit wel goed met mijn ski skills, maar het is ondertussen toch wel een jaar of twee geleden dat ik nog op de latten stond. Daar voor ging in wel ieder jaar op wintersport! 🙂 Duimen dus dat het goed afloopt 🙂

  • Wauw, dit ziet eruit als een geweldige omgeving! Wij zijn nog nooit op skivakantie geweest. Opzich hebben we die ambitie ook niet, maar die witte bergen vinden we er wel echt geweldig uit zien! Ben benieuwd naar je avonturen!

Geef een reactie