Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Next: (Thai)land van de glimlach

Het begint nu echt wel af te korten! Dit weekend vertrek ik samen met een groepje van 6 internationale bloggers naar Thailand. Het thema van deze trip is een kennismaking met de adembenemende natuur en lokale manier van leven.

Zaterdag stap ik het vliegtuig op richting Thaise hoofdstad Bangkok. Het wordt eerder een blitzbezoek aan de metropool, waar ik een zestal jaar geleden al eens enkele dagen spendeerde. Het was toen de startplek van mijn eerste bezoek – van in totaal een viertal weken – aan het land van de glimlach.

island-1605228_1920

Op dag twee vliegen we door naar Surat Thani (zo’n 530 kilometer ten zuiden van Bangkok) voor een goed gevuld programma in het Khao Sok National Park. Nadat we per boot naar een drijvend resort worden gebracht kunnen we de omgeving gaan verkennen met een kano alvorens hopelijk in slaap te vallen onder een fonkelende sterrenhemel. Op zoek naar olifanten, wilde bizons en tapirs in het Klong Saeng Wildlife Sanctuary? Het staat allemaal op de planning! Net als een ochtendsafari met als enige doel apen, neushoornvogels en gibbons te spotten.

Na enkele dagen gaat de reis verder naar Pattalung. We varen per boot naar Talae Noi, het grootste waterwild reservaat van Thailand. Hier krioelt het van de prachtige waterlelies en geniet je volgens een brochure van schitterende landschappen terwijl vogels je om de oren vliegen. We gaan ook langs bij enkele locals die ons de kneepjes van het rieten matten maken vak zullen aanleren en bezoeken een dorpje dat zijn centen haalt uit het produceren van materialen uit kokosnoten.

waterlilly-1347798_1280

Alvorens terug naar Bangkok af te zakken spenderen we de laatste dagen van onze reis in Trang. Van hieruit gaat we niet alleen op zoek naar zeekoeien tijdens een speciale excursie, maar vertrekken we ook voor een dagje eiland hopping. We bezoeken de poederige witte stranden van Koh Kradan, gaan duiken om de mooiste koralen te zien op Koh Cheuk en zwemmen naar een prachtige lagune nabij Koh Mook.

Je kan mij natuurlijk vanaf dit weekend volgen vanuit Thailand via mijn verschillende social media kanalen. Ik zal regelmatig updates plaatsen via Twitter, Facebook, Instagram én Snapchat (ID: vetexbart.be).

De foto’s in deze blogpost komen uit de databank van Pixabay.

Ging jij al eens naar één van de plekjes waar ik naartoe ga? Laat het me dan zeker weten!


ReizenReizen

4 reacties

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!