Ontdek hier de mooiste gravelritten in Zweden

3 min.

Hou je ervan ritten te maken met je gravelbike? Dan ben je ongetwijfeld steeds op zoek naar de mooiste routes en plekken om te gaan fietsen. Wij lijsten hieronder, in willekeurige volgorde, enkele prachtige ritten in Zweden voor je op.

Zweden, gravelbikeland bij uitstek

Zweden is een fantastisch land om met je gravelbike te verkennen. Het land beschikt over fantastische gravelwegen, prachtige landschappen, bossen en meren. De gravelwegen zijn er bovendien erg goed onderhouden. Daardoor is het dus ook een uitstekend land voor de beginnende gravelaar.

Ga je voor het eerst een gravelbike kopen? Houd dan rekening met het bereik of de marge tussen je lichtste en zwaarste versnelling. Ben je met andere woorden op zoek naar een fiets waarmee je op lichte gravel gaat rijden en ga je dus niet echt lange off roads doen, dan heb je geen groot bereik nodig!

Maar ook al kan je goed fietsen op de asfaltwegen, de Zweedse natuur beleef je natuurlijk het best off road!

Remarkable Rocks

Fiets je door Zuid-Zweden, dan kan je bijvoorbeeld starten in Löderups. Tijdens je tocht, passeer je Ales Stenar, een must see Zweedse bezienswaardigheid à la Stonehenge. Terugrijden kan je via het prachtige natuurreservaat Sandhamarens.

Skrea

De westelijke kustplaats Skrea ligt ten zuiden van Göteborg en is zeer geschikt om te verkennen met gravelbikes. Het is ook ideaal en zeer populair om per mountainbike te verkennen.

Lake Siljan

Lake Siljan is een meer dat gesitueerd is in Midden-Zweden. Het is één van de enorme, bekende Zweedse meren. Je komt er terecht in een paradijs van gravelpaadjes, afgewisseld met bospaden waar je wild kan spotten. Het meer is enorm. Onderweg kan je het nabijgelegen Orsameer verkennen en genieten van het fraaie uitzicht op het meer.

Törso

Het grootste meer van Zweden, Vänernmeer, is via een brug verbonden met het vasteland. Over de gravelpaden van het eiland fietsen is een fantastische belevenis. Je kan er ook naar kleine strandjes fietsen.

Hammenhög

Hammenhög is een plaatsje met licht glooiende landschappen, vlakbij Ystad. Fiets je richting de zee, dan kom je voornamelijk akkers tegen op je pad. Hiertussen liggen prachtige gravelwegen. Het voordeel van Zweden, ten opzichte van landen als België en Nederland bijvoorbeeld, is dat er weinig verhardingen zijn. Hierdoor kan je goed over de wegen scheuren.

Zweden per gravelbike verkennen is alvast iets dat je je niet zult beklagen, een aanrader!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?