Ontdek natuurpracht in het Khao Sok National Park

Of ik mee wou gaan op een internationale bloggers trip naar het land van de glimlach, Thailand? ‘t Zal wel zijn! Vorig week was het zover. Hier krijg je het eerste deel van m’n avonturen!

Bij aankomst in het immer bruisende Bangkok – ergens in de vroege ochtend – maken we ons op voor een blitzbezoek van zo’n 24 uur aan de hoofdstad. Op dag twee van onze Thailand trip gaat het immers al dadelijk richting Khao Sok National Park.

kao4

De vliegreis naar Surat Thani – de grootste provincie van het zuiden – duurt net geen uurtje. Om ons drijvend resort te bereiken rijden we via een korte stop langs de Rajjaprobha Dam of Chiao Lan Dam naar de kade waar de schipper van onze typische longtailboot ons staat op te wachten. Terwijl de regen met bakken uit de lucht valt varen we zo’n anderhalf uur lang voorbij adembenemende kalkformaties in Chiew-Larn Lake die her en der uit het water verrijzen en zijn verhuld in een mysterieuze mist.

Rai 500 Resort

‘s Ochtends je ogen openen en vanuit je bed de zonsopgang aanschouwen? Of meteen het water inspringen voor een frisse duik? Of misschien peddel je graag met de kano in het rond op zoek naar de zeldzame hoornvogels of apen? Dan is het Rai 500 dé place-to-be!

Het prachtige en verzorgde resort bestaat uit 18 duplex kamers die drijven op het Khao Sok Lake in het midden van het regenwoud. Je betaald hier ongeveer 10.000 Thaise bath (zo’n € 250) per persoon voor één nacht. Voor die prijs word je opgepikt aan de luchthaven en geniet je op het resort van een vol pension formule in het Ta Lay Nai restaurant. Drankjes en welness betaal je extra. Pittig detail! Je smartphone mag je gerust enkele dagen opbergen want er is geen bereik in het park. Dat wordt effe social detoxen dus! 🙂

kao5
Rai 500 resort

kao7

kao9

Tarzan View Point

Wanneer je enkele dagen in de Khao Sok jungle doorbrengt (ik zou je trouwens een verblijf van een dag of twee, misschien drie aanraden hier) moet je sowieso de hike overwegen naar het Tarzan View Point. Laat je met de longtailboot droppen aan de startplek van de pittige wandeling en klauter samen met een ervaren gids naar boven. Je zal versteld staan van het uitzicht, maar je moet er wel wat voor over hebben. De klim is – zeker tijdens een doorweekte dag in het regenseizoen – best wel lastig en zwaar. Als je een beetje geluk hebt sta je na zo’n twee uurtjes op de top.

kao2
Tarzan Viewpoint [hoed: www.tilley.com]
kao3

De perfecte dag in het Khao Sok National Park

06u00 Vroeg uit de veren voor een prachtige zonsopgang! Maak je daarna klaar voor een ochtend safari op het water. Ga op zoek naar de typische hoornvogels en misschien spot je wel aapjes.

10u00 Bewonder de Pad Sian Waterfall en get wet!

13u00 Stap in een kayak! Er ligt er eentje voor iedere kamer. Trek er een namiddag op uit en geniet van de natuur en de omgeving van Chiew-Larn Lake.

17u00 Observeer het wildlife in het Klong Saeng Wildlife Sanctuary tijdens een boottocht in de vooravond. Wij zagen geen olifanten, maar ze zijn er wel. Enkele bizons stonden alvast op de loer.

20u00 Geniet van een deugddoende massage in het resort.

dsc02373-01
Pad Sian Waterfall

kao10

Wat denk je? Is het zuiden van Thailand iets voor op je bucketlist?14 reacties

 • social detox? Daarom hoorden we zo weinig 🙂

 • Heel gaaf! Ik ga er in november naar toe. Heb de hike naar het Tarzan View Point ook toegevoegd aan mijn todo-lijstje. Nu nog even aan mijn conditie werken 🙂

  • Wat leuk! Goh, het best wel mee hoor. Het was in ons geval vooral lastig omdat het bovenaan de rotsen erg slipperig was door de hevige regenval. Ik ben maar een paar keer onderuit gegaan 🙂

 • Wat een onwijs gave foto’s Bart! Ik had het nooit zo op Thailand, maar als ik dit zie…..! 😀

 • Wat een toffe trip naar het zuiden van Thailand. Het Rai 500 Resort omringd door de Jungle is een plek waar ik me zou thuis voelen. Detoxen van alle Sociale media, ja echt heerlijk. Slechts een telefoon voor wat plaatjes…al zou ik mijn spiegelreflexcamera niet snel thuis laten.

 • Wauw, dat resort! Echt eentje voor “in de boekskes” zoals ze zeggen. Heb bij mijn Thailand reis het park overgeslagen door het regenweer maar ik ga ‘m onthouden, dat viewpoint ziet er ook prachtig uit.

  • Inderdaad echt eentje van uit de boekskes. Bij ons was het ook zeer slecht weer, maar eigenlijk speelde dat weinig rol. Warm is het er altijd he! 🙂

 • Wauw! wat een foto’s. Dat sociale detoxen daar moet ik nog eens over nadenken. Al is het wel een speciale locatie. Ik vind trouwens de manier waarop je onderaan je blogposts zegt ‘zoek je vlucht’ ‘boek je hotel’ heel tof gedaan. Moet ik eens over nadenken voor bij ons 😀

  Ik kijk uit naar de volgende post!

Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *