Ontdek Philadelphia, New Yorks charmante buur

5 min.

“In West-Philadelphia, born and raised. On the playground was where I spent most of my days”,  rapte Will Smith in de theme song van de Fresh Prince of Bel-Air. Helaas stopt hier meestal de kennis van Jan Modaal over Philadelphia. The city of brotherly love huist niet alleen basketbalpleintjes waar filmsterren opgroeiden, maar biedt zoveel meer. Na een bezoekje aan deze aangename buur van New York City keer je gegarandeerd terug. Dat is een belofte! Wij geven je alvast drie karakteristieken die deze stad speciaal maken.

Fietsen in Philadelphia

Wij Belgen zijn meer dan bekend met de Villo’s in Brussel of de Velo’s in Antwerpen. Voor een schappelijk bedrag gebruik je een deelfiets voor een bepaalde tijd. Handig wanneer je een alternatief vervoermiddel zoekt wanneer je je in de stad wil verplaatsen. Wij vinden het vanzelfsprekend, maar in de Verenigde Staten, waar fietsen nog steeds met een scheef oog bekeken wordt, sijpelt het systeem stilletjes aan ook door. Met Indego kan je een van de 500 fietsen uitlenen aan een van de 60 uitleenstations verspreid over de ganse stad. Enorm handig wanneer je overnacht buiten het centrum. Op deze manier ben je in no time terug in het bruisende stadscentrum.

Philly Fans

De Philadelphia Eagles schreven dit jaar de Super Bowl op hun naam. De ploeg stootte tegen ieders verwachtingen door naar de finale van de American Football competitie en droogde daar de New England Patriots af. Het mag geweten zijn, de sportfans in Philly staan bekend voor hun passie en toewijding. Zoek maar eens ‘Philadelphia Eagles Super Bowl celebration’ op.  Ze léven voor hun teams! Om toch een beetje in hun schoenen te kunnen staan kan je voor een zacht prijsje een rondleiding krijgen in het stadion van de Eagles. Ook al heb je geen affectie met de sport, de grasmat van een stadion als dit mogen aanraken voelt toch een beetje speciaal. Nog beter natuurlijk, is wanneer je een wedstrijd kan bijwonen. Maar dan moet je het geluk hebben dat ze thuis spelen. Zowel de stadia van de Phillies (baseball), Flyers (Ijshockey) en 76ers (basketbal) liggen op een steenworp hiervan. Aan jou de keuze!

Have a break met een cheese steak

Wat een wafel is voor Brussel, is een cheese steak voor Philadelphia. Vergeet fastfood ketens! When in Philly ga je voor een échte, authentieke cheese steak. Men neme een ietwat knapperig broodje, voeg daar een hele smak dun gesneden, gesauteerd rundvlees aan toe en bedek het geheel met gesmolten kaas. Als topping kan je nog kiezen voor gebakken ajuin, gesauteerde champignons, ketchup of pepers. Als het water je nu nog niet in de mond staat, weten we het niet meer. De stad etaleert heel trots deze culinaire caloriebom en wordt dan ook in tal van zaken aangeboden. Meestal herken je zo een zaak als die de voornaam van iemand draagt. Zo heb je Pat’s, Geno’s, Campo’s  of Steve’s. En dat zijn er nog maar enkelen! Wees gerust, een slechte cheese steak bestààt gewoon niet in Philly, dat laten de bewoners hier gewoon niet toe.

Praktisch

Om naar Philadelphia af te reizen heb je natuurlijk de nodige documenten nodig. De reglementen om naar de Verenigde Staten te reizen zijn net ietsje strikter dan een strandvakantie in het zuiden van Spanje. Vooraleerst heb je je internationaal paspoort nodig. Ook dien je een United States Travel Authorisation Application (ESTA) aan te vragen. Een ESTA is géén visum, wél een toestemming. Je dient dit minstens 72 uur voor je vertrek aan te vragen en geldt twee jaar. Als je in de twee jaar terug opnieuw naar de Verenigde Staten reist, hoef je niet opnieuw een EST-formulier in te vullen, tenzij je een nieuw paspoort hebt.

België maakt deel uit van het Visa Waiver Program. Dankzij dit programma hoeven personen met de Belgische nationaliteit geen visum aan te vragen als ze naar de Verenigde Staten reizen.

De officiële website om een ESTA te regelen vind je hiermaar een ESTA voor Amerika is ook op vijf minuten geregeld dankzij een online visumdienst.

Laatste van Blog