afbeeldingen verkleindmet

Ontstressen te midden van de natuur

4 min.

Wie heeft er niet de behoefte om af en toe eens even weg te trekken uit de drukte van het dagelijkse leven? Flikkerende neonlichten, duizenden mensen die ‘s ochtends -samen met jou- wachten op de metro en toeterende auto’s die dagelijks de stad onrustig maken. Al deze factoren zorgen er zo nu en dan voor dat je soms even de behoefte voelt opborrelen om helemaal te ontstressen.

Kom tot rust

Dat kan door je enkele dagen op te sluiten op je kamer, maar wat dacht je ervan om tot rust komen in een vakantiewoning, ergens in de Europese natuur?

montafon verwallgroep

Via natuurhuisje.be kan je bijvoorbeeld in Frankrijk, Nederland en in België kiezen uit fijne accommodaties. In de catalogus vind je eenvoudige hutten, maar ook luxueuze villa’s. In ons land zijn er zelfs meer dan duizend adresjes voorhanden: van Durbuy en Boullion in de Ardennen, Bree en Zutendaal in Limburg tot huisjes in de Kempen of aan de Belgische kust.

Je kan ervoor kiezen om even heerlijk niets te doen, maar dat zou toch wat zonde zijn. Veel verblijven liggen te midden van een prachtige natuurlijk waar het heerlijk vertoeven is. Wandelen en fietsen in het groen, ontstressen met een flesje wijn bij het haardvuur, culinair genieten met vrienden of ravotten met de (klein)kinderen zijn maar enkele van de mogelijke activiteiten.

Hier zijn enkele mogelijkheden:

Bouillon

De Ardennen. Land van bossen, rivieren, steile rotsen en kleine dorpjes waarvan het ene al wat authentieker dan het andere. Bouillon, een plaats in de Belgische provincie Luxemburg heeft een nogal dik hoofdstuk in de geschiedenisboeken.

Het Kasteel van Bouillon – de eerste vestingsmuren dateren reeds uit de 8ste eeuw – is ongetwijfeld één van de meest imposante vestigingen in België en de ons omringende landen. Het dateert nog uit het feodale leenstelsel van de Europese middeleeuwen. Het is Godfried van Bouillon die nog steeds in één adem genoemd wordt met het kasteel. Bekijk hier mijn videoreportage over Bouillon.

Texel

Het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden ligt best wel een eindje van ons land, maar met een beetje geluk ben je er vanuit Antwerpen op zo’n vier uurtjes rijden. Niet echt geschikt voor een dagtrip, maar ideaal voor een lang weekend of midweek.

Maak er kennis met de zeehonden van Ecomare, beklim de iconische vuurtoren, vaar mee op de Waddenzee op zoek naar garnalen of waan je een echte vogelaar voor één dag. Texel is dé plek in Nederland voor vogelspotters. Het eiland is prima geschikt om er te fietsen tussen de duinen.

Voeren

Het Limburgse Voeren en de omgeving hebben enkele prachtige wandelroutes. Bart koos er voor de Bronnenwandeling, een tocht van ongeveer 8,5 kilometer die al enkele keren werd uitgeroepen tot Mooiste wandelroute van Vlaanderen.

fietstocht voeren

Geen wandelaar? Neem je fiets en ontdek de Voerstreek al fietsend. Proef tijdens je tocht van enkele typische streekgerechten. Het mooie heuvellandschap, dat deel uitmaakt van het Land van Herve, heeft heel wat prachtige natuurgebieden.

Naar 1 miljoen bomen

Wie een plekje boekt via natuurhuisje doet ook zijn duit in een ecologisch project. De organisatie plant trouwens een boom voor iedere nacht dat er geboekt wordt.

Dit artikel kwam in stand in samenwerking met Natuurhuisje.be

Laatste van Blog