Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Onvergetelijke panorama’s langs mooiste wandelroute van Vlaanderen

Het begon gisterenochtend al heel vroeg voor uw favoriete blogger 🙂 Voor mijn tweede bestemming in de #hostelhoppen-reeks had ik een lange busrit van meer dan drie uur op het programma staan. Drie uur die uiteindelijk veranderden in vijf uur door een buschauffeur die zich, dit raad u nooit, van weg vergiste. Niet getreurd, want ik zat immers twee extra uurtjes vast in Tongeren, de oudste stad van België weet u wel. Snel een beetje geschiedenis opsnuiven in het Gallo Romeins Museum, de begijntjes bezoeken en een fris sapje drinken in de schaduw van onze held Ambiorix op de Grote Markt alvorens de tocht richting Voeren verder te zetten!

Tongeren

Het Limburgse Voeren is een ‘specialleke’, het is een zogenaamde faciliteitengemeente die niet aan Vlaanderen en dus ook niet aan enig andere Limburgse gemeente grenst. Ze wordt omringd door de Waalse dorpen Wezet, Dalhem, Aubel en Blieberg en ook door enkele Nederlandse gemeenten.

Het wordt me al snel duidelijk dat de Voerstreek me om de oren zwiert met fantastisch mooie omgevingen en panorama’s terwijl ik op mijn huurfiets de eerste kilometers heb ingezet. Het mooie heuvellandschap, dat deel uitmaakt van het Land van Herve, heeft heel wat prachtige natuurgebieden waardoor er naar hartenlust kan gewandeld worden. Probeer zeker één van de bewegwijzerde wandeltochten.

Ik koos voor de Bronnenwandelingeen tocht van ongeveer 8,5 kilometer die door de kijkers van Vlaanderen Vakantieland een tijdje geleden nog werd uitgeroepen tot Mooiste wandelroute van Vlaanderen. Het vertrek van de wandeling ligt in Sint-Martens-Voeren en via verschillende knooppunten kom je voorbij holle weggetjes waar tal van bronnen ontspringen, pittoreske huisjes in silex, je staat ook in oog met de koeien langs één of andere veldweg en met een beetje geluk spot je een hert in het bos net voor het gehucht Krindaal. In mijn geval was hij sneller, dus geen foto 🙂

Voeren10

Voeren

Voeren3

Voeren4

Voeren5

Voeren11

Voeren7

Voeren6

Voeren12

Voeren8

Logeren deed ik in jeugdherberg De Veurs, een moderne hostel met een adembenemend uitzicht vanop de kamers en het terras, maar daarover later meer in een aparte blogpost.

Voeren9

Dit is alvast het uitzicht vanuit de kamer:

 

Met het openbare vervoer geraak je relatief makkelijk tot in Voeren. Via het station van Tongeren of Wezet neem je best bus 39b tot aan de hostel (halte SMV Vogelstang). Kijk voor meer informatie op de website van De Lijn en NMBS.

Volgende week is het de beurt aan Antwerpen. Dus stay tuned en volg alle verhalen en foto’s via de hashtags #hostelhoppen en #hostelantwerpen!

Voor deze trip kon ik rekenen op de steun van de Vlaamse Jeugdherbergen vzw/Hostelling International en Toerisme Voerstreek.

Wat denk jij van het uitzicht? Toch mooi, niet?


ReizenReizen

3 reacties

  • Ik was héél veel jaren geleden wel eens in Voeren, maar bij het zien van de foto’s weet ik plotseling weer hoe mooi het daar eigenlijk wel is! Dringend nog eens bezoeken.

    • Voeren is zowel vanuit BE als uit NL (Maastricht is maar een 20-tal kilometer) de perfect bestemming voor een daguitstap op weekend-trip. De natuur is prachtig en de mensen zijn er supervriendelijk.

  • Limburg is by far één van de mooiste provincies van ons land. Naast Voeren is ook Haspengouw erg mooi om te wandelen. Ik verbleef er onlangs met mijn werk. Tussen de vergaderingen door genoten we al wandelend en fietsend van de prachtige landschappen. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!