Ook voor Canada is online visum verplicht

3 min.

Het leuke aan reizen is voor veel mensen ook de voorpret die je hebt bij het plannen van een vakantie. Wekenlang voor je vertrek allerlei reisgidsen uitpluizen op zoek naar de leukste bezienswaardigheden. Of online speuren naar de beste hotel- en vliegdeals en via beoordelingswebsites alvast de gezelligste restaurantjes aanvinken.

Een stuk lastiger en minder leuk wordt het echter wanneer er voor jouw bestemming ook nog eens de nodige visa en reisdocumenten geregeld moeten worden. Dat er voor een tripje naar de Verenigde Staten een elektronische reistoestemming (ESTA) nodig was konden jullie al lezen in enkele van mijn blogs over onder andere New York City.

Nu is er ook voor reizigers naar Canada zo’n reistoestemming nodig. Ook wanneer je via een Canadese luchthaven doorvliegt naar de VS zal je vooraf je eTA-aanvraag (Electronic Travel Authorization) online moeten regelen.

Ik zet even enkele zaken op een rijtje:

  • Iedereen met een elektronisch paspoort dat is uitgegeven door een land waarvan burgers visumvrij gesteld zijn om Canada te mogen betreden (waaronder België en Nederland) moet vanaf 29 september 2016 vooraf online toestemming vragen om naar Canada te reizen.
  • De reistoestemming is alleen nodig wanneer je Canada wil binnenkomen per vliegtuig.
  • In tegenstelling tot een ESTA (voor de Verenigde Staten), die twee jaar geldig blijft is de eTA (voor Canada) goed voor vijf jaar. Als ondertussen je paspoort verlopen is heb je ook een nieuwe reistoestemming nodig.
  • De eTA kost 7 Canadese dollar per persoon. Voor de ESTA betaal je 14 Amerikaanse dollar per persoon.

De nodige aanvragen kan je zelf (liefst 72 uur op voorhand) online doen via de websites van de Canadese of Amerikaanse overheid. Wil je echter zeker zijn dat alles vlot verloopt en je zeker geen fouten maakt dan kan je steeds de hulp inroepen van professionals. Voor enkele euro’s extra helpt een kantoor je bij het bemiddelen van het aanvragen van je reistoestemmingen. Klik hier voor hulp om een eTA voor Canada aan te vragen

Enkele voordelen van een visum bemiddelingsbureau:

  • Je kan zowel betalen met iDEAL, Bancontact/Mister Cash, VISA, Mastercard en eMaestro.
  • Er is een Nederlandstalige klantendienst beschikbaar.
  • Je gegevens worden handmatig gedubbelcheckt door het team.
  • Je krijgt automatisch een waarschuwing wanneer de geldigheid van je toestemming dreigt te verlopen.
  • Ontvang je graag een kopie van de toestemming via de post? Geen probleem!
  • Je gegevens zijn tijdens de verzending beveiligd met een speciale ssl verbinding.

Ik wens je alvast veel reisgenot!

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?