Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Op bezoek in Utrecht, dynamische stad met rijk verleden

Dit weekend breng ik voor het eerst een bezoek aan de Nederlandse stad Utrecht. Normaal gezien zou ik op een tweetal uurtjes vanuit Antwerpen met de trein naar ginds kunnen sporen, maar niet vandaag! Blijkt de Benelux-trein plots afgeschaft door een kapotte locomotief in Amsterdam dus dat wordt even de planning omgooien. Gelukkig geraak ik er via Roosendaal en ’s Hertoghenbosch met slechts een half uurtje vertraging. Laat de ontdekkingstocht beginnen!

De rijke geschiedenis van één van de oudste Nederlandse steden ontdek ik natuurlijk het best al lopend door het middeleeuwse stadscentrum met een ervaren gids langs m’n zijde. Iris wacht me op aan het VVV-kantoor voor een wandeling doorheen prachtige tuintjes, voorbij enkele unieke bouwwerken uit de vroege middeleeuwen, grachten en kades die als een hoofdader door de stad kronkelen, prachtige kerken, én winkelmogelijkheden die elke shopaholic doen watertanden (dames, de winkel zijn open op zondag!).

Utrecht

Utrecht2
Paushuize, een historisch pand in de stad én bedoeld als verblijf van de enige Nederlandse paus!

Utrecht3

Utrecht4
De reusachtige Domtoren spot je van vrijwel elke plek in de stad.

Utrecht5

Utrecht6

Uiteraard kan ook een bezoek en bijbehorende beklimming van de 112 meter hoge Dom-toren niet ontbreken op het programma. Elke dag kan je met een gids de 465 trappen van het gotische gebouw trotseren om zo getrakteerd te worden op het prachtige panorama van de universiteitsstad. Wist je trouwens dat dit de hoogste kerktoren van Nederland is?

Utrecht7

Utrecht8

Op slechts 125 kilometer vanuit Antwerpen en zo’n 175 kilometer vanuit Brussel zorgt de compacte stadskern er voor dat Utrecht een perfecte locatie is voor een leuke citytrip van één of twee dagen, of misschien kan je een langer bezoek combineren met een uitstap naar bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam (beide op een uurtje rijden van Utrecht).

Tijdens dag twee van mijn trip ga ik sportief wezen en staan er onder andere een kano- én fietstochtje (CNN noemde Utrecht onlangs zelfs ‘the world’s best cycling city’) op het programma! Duim alvast voor me dat ik het droog kan houden!

Overnachten

Overnachten doe ik in het viersterrenhotel Apollo City Center, midden in het centrum van Utrecht en vlakbij het Centraal Station en de historische Oudegracht. Hier kan je de volledige review lezen!

Tijdens mijn eerste avond ging ik voor een snelle hap bij Pickles Burgers en Wines. Ook daarover komt er een aparte blogpost één van de volgende dagen.

Je kan vanuit België met de trein naar Utrecht. Je kan kiezen voor een IC trein of een snelle verbinding met de Thalys. Kijk voor prijzen zeker even op de site van de NMBS.

NMBS Europe

Deze trip kwam er mede door een leuke samenwerking met Toerisme Utrecht!


ReizenReizen

2 reacties

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!