Op de planning: Kerstsfeer opsnuiven en glühwein drinken in Nedersaksen

Gezellige kraampjes, feeërieke decoratie, duizenden lichtjes en de geur van dampende glühwein, de tijd van de kerstmarkten staat weer bijna voor de deur. Binnen een paar weken ga ik me in en rond Hannover enkele dagen laten onderdompelen in de winterse sferen én de Deutsche gemütlichkeit.

kerstmarkt
I <3 X-Mas. Vorig jaar op de kerstmarkt van Dortmund. Dolle pret!

Op een viertal uren rijden van Brussel vind je in het noordwesten van Duitsland de deelstaat Nedersaksen met enkele stadjes die vanaf eind november helemaal het decor zijn van een waar kerstsprookje. Zo zal ik niet alleen de 170 (!) stalletjes op de drie markten in Hannover bezoeken, maar spoor ik ook naar Braunschweig. Door het mooie kasteelplein één van de charmantste en meest indrukwekkende kerstmarkten zegt men mij.

Een dag later staat Celle op het programma. Een dorpje dat de grootste collectie vakwerkhuizen van heel Europa bezit. Daar ben ik wel erg benieuwd naar, want de meeste huizen zijn naar verluid wel meer dan 700 jaar oud. Wie langer dan drie dagen vakantie heeft – ik dus niet 🙂 – om van de kerstactiviteiten in Nedersaksen te genieten kan in totaal terecht in 9 romantische stadjes. De exacte data en extra info vind je via www.9cities.de en www.visit-hannover.com.

Zelf zal ik rechtstreeks vanuit Brussel per vliegtuig naar Hannover reizen. Brussels Airlines voorziet enkele vluchten per dag naar de hoofdstad van Nedersaksen. Van daaruit kan je met de trein de meeste van de kerstmarkten snel bezoeken, en zo hoef je je natuurlijk geen zorgen te maken om een glaasje glühwein te veel te drinken.

Hannover2
Celle
hannover
Hannover
Braunschweig
Hou jij van kerstmis en bezoek  je weleens kerstmarkten? Welke stad is voor jou het leukst om in de wintermaanden te bezoeken?

ReizenReizen

4 reacties

Geef een reactie