Op Highway 1 tussen de zeeolifanten

olifant2

Op enkele mijlen van San Simeon vind je langs de Highway 1 een heuse zeeolifanten spotplaats terug. De Piedras Blancas is de thuis van zo’n 15.000 elephant seals die er sinds 1990 bij mondjesmaat gespot werden. Je kan vanaf de parkings naast de highway op verschillende uitkijkposten de dieren van zeer dichtbij bewonderen. Deze plek mag je echt niet missen tijdens een roadtrip in het zuidwesten van the States.

Op het ganse strand liggen de zeeolifanten dicht bij elkaar gepropt.

olifant

olifant4

De ene al wat actiever…

olifant2

Dan de andere!

olifant3

We verbleven de nacht voordien in de San Simeon Lodge ♥♥♥♥ op slechts enkele minuten van de zeeolifanten-kolonie.Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

2 Comments

    • Als je op de route rijdt moet je er gewoon halt houden. Het is zo’n indrukwekkend schouwspel. Je kan er echt uren naar zitten kijken, ook al ligt meer dan de helft er roerloos bij 🙂 🙂

Leave a Comment