Op de planning: Gambia & Senegal

Wegdromen bij reisgidsen over exotische bestemmingen, je fantasie die op hol slaat bij het aanhoren van spannende reisverhalen, het internet afspeuren naar de leukste hotels en boeiendste bezienswaardigheden om tenslotte de dagen af te tellen tot het eindelijk zo ver is. Tot je gepakt en gezakt aan de gate van de luchthaven staat, klaar om eindelijk aan je reis te beginnen. Heerlijk toch om op voorhand zo met je vakantie bezig te zijn. En dat ‘voorspel’ mag best een heel tijdje duren…

De knoop is doorgehakt! Binnen enkele maanden – ergens op het einde van september – ga ik voor het eerst op reis naar het voor mij tot nog toe onbekende Afrika. Oké, ik was al wel eens een maandje ergens op een Kaapverdisch Eiland en ging al eens naar Marokko, maar da’s toch nog net iets anders in mijn verbeelding.

Op de planning staan een tweetal weken Gambia met een heen- en weer roadtripje van enkele dagen naar Dakar in Senegal als leuke surplus. Het Atoma-schriftje voor aantekeningen, knip- en plakwerk en massa’s lijstjes als voorbereiding op de reis ligt er voorlopig nog redelijk leeg en wit bij, maar daar komt ongetwijfeld snel verandering in. Laat de tips en interessante blogs in ieder geval maar komen!

Nu eerst nog even verstand op nul zetten en een afspraak maken met het Tropisch Instituut in Antwerpen om de nodige spuiten te laten zetten (jongens, ik trek al lijkbleek weg bij het gedacht alleen al).

Reizen en genieten, soms moet je er iets voor over hebben.

[button link=”http://ad.zanox.com/ppc/?37672796C1352137047T” icon=”plane”]Brussels Airlines vliegt je naar Afrika.[/button]

CollagegambiaWas jij al eens een keertje in Gambia of Senegal? Laat me dan zeker weten wat ik niet mag overslaan tijdens mijn vakantie!

Deze post bevat een affiliat link – Cover foto © Pixabay en Foto collage © Visit The Gambia

ReizenReizen

6 reacties

  • Goede vooruitzichten Bart! The Gamba moet een prachtige bestemming in Afrika zijn. Zelf ben ik er nooit geweest maar de verhalen die ik van vrienden hoorde waren prachtig. Het voorbereiden op je nieuwe avontuur zal net zo’n belevenis zijn, heerlijk rondneuzen in verschillende boeken etc.

    • 🙂 Het zullen lange maanden van aftellen worden Matthijs. Goed dat er nog enkele leuke tripjes op de planning staan in afwachting van Afrika! Voor zover ik er over hoor is het er echt prachtig.

  • Wat leuk joh! Iets totaal anders dan USA 😀 Ik ben jaren geleden 3 maanden in Ghana geweest, maar nooit in Gambia of Senegal. Ik moest toen echt alle spuiten die je maar hebt hahaha. Die voorbereiding is superleuk: geniet ervan! BTW: mooie nieuwe site heb je!

    • Bedankt voor het compliment Sabine, heb er redelijk hard aan gewerkt 🙂 Ik kijk er zo hard naar uit! Wat leuk dat je al in Afrika bent geweest, over Ghana ken ik nog minder dan over Senegal en Gambia!

  • Gave plannen! Ik ben er lang geleden geweest. Zeker doen: vissersdorpje Tanji bezoeken (aan het eind v/d middag als de vissers terug komen), naar de markt in Serrekunda, Abuko Nature Reserve en wat eten/drinken bij Lamin Lodge, een houten restaurant op palen in het water. Wij zijn destijds met een excursie ook nog naar Georgetown gereisd, een dorp in het oosten van het land aan de rivier. Succes met de spuiten! 😉

    • Klinkt allemaal zoo tof Annemarie! dat houten restaurant lijkt me ook wel leuk, ik eet namelijk nogal graag 🙂 En als er dan nog zo’n speciale setting is is het natuurlijk helemaal goed. Naar Georgetown heb ik ook al eens gegoogeld, ook cool denk ik.

Geef een reactie