Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Overnachten in ecologische B&B Art’isane

Diep verscholen in de Naamse deelgemeente Évrehailles ligt Art’isane, een vakantiehuis met enkele gastenkamers. Op slechts enkele kilometers van Dinant in de prachtige streek van de Condroz, brengen Boudewijn en Marie-Agnès een uniek ‘ecologisch’ project. Vorige week tijdens mijn #visitwallonia-trip ging ik er een kijkje nemen.

Toen ze zo’n 15 jaar geleden op zoek waren naar een nieuw stekje vonden ze toevallig twee oude en bouwvallige schuren met een prachtige bouwsteen en een toekomstige tuin richting het zuiden. Ze waren meteen verliefd op het pand, maar beseften ook dat ze als koppel niets konden aanvangen met de grote oppervlakte. Het is pas maanden later dat ze toch de knoop doorhakten.

P1060872

Resultaat is een eigen woning, een kleine vakantiewoning en enkele gastenkamers. In de lente van 2008 mochten ze dan de eerste gasten ontvangen.

Art’isane kreeg als eerst het zogenaamde éco-gîtes label uitgereikt. Verwarmen doet het koppel met houtpellets en thermische zonnepanelen, voor het toilet is er regenwater, de vloerbekleding is er van bamboe en Franse eik en de ramen zijn in dennenhout uit de Vogezen. Verder komt een groot deel van het lekkere ontbijt uit de eigen bio-moestuin.

Ontbijt

Het ontbijt was heerlijk! Een kort overzichtje om je alvast te doen watertanden 🙂 : verse vruchten uit de tuin (aardbeien, frambozen, bessen, …) met een huisbereide yoghurt, een assortiment broodjes, kazen uit de streek, eitje van de eigen kippen, zelfgemaakte confituren en een heerlijke crumble met onder andere abrikozen en nectarine.

De -Indian style- kamer die ik kreeg (Nîlgîri) was voorzien van alle basis comfort en kost 100 euro voor 1 persoon (120 euro voor 2 personen) per nacht.

Meer info vind je hier.

P1060870

P1060869

P1060868

P1060865

P1060862

P1060863


ReizenReizen

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!