Philadelphia: icoon van Amerikaanse geschiedenis (+win)

7 min.

Vetexbart trok naar de Verenigde Staten voor zijn CLOSE-UP reportages. Na New York maakte hij een mooie roadtrip waarbij hij onder andere Philadelphia in Pennsylvania aandeed. Philadelphia is meer dan de Liberty Bell en de overheerlijke Philly Cheesesteaks. Deze miljoenenstad staat bekend om zijn lekkere eten, prachtige gebouwen opgetrokken in rode baksteen en cutting edge street art. Ben je van plan om een citytrip te maken naar deze historische stad, dan mag je deze bezienswaardigheden en eetadresjes zeker niet overslaan.

Wat te doen in Philadelphia Pennsylvania

Philadelphia is een van die zeldzame Amerikaanse steden waar geschiedenis en moderniteit hand in hand gaan met het bruisende stadsleven. Meer nog – de stad voelt verbazingwekkend Europees aan: Knusse restaurantjes, historische gebouwen in rode baksteen, hippe bars en vooral veel groen.

De Liberty Bell

De Liberty Bell uit 1753 is misschien wel de trekpleister van Philadelphia en een icoon van de Amerikaanse onafhankelijkheid. Op Amerika’s bekendste bel prijkt een boodschap van vrijheid – vrij vertaald: “Verkondig vrijheid in heel het land aan alle inwoners van het land”. Heel wat groeperingen zoals de suffragettes en mensenrechtenorganisaties haalden inspiratie bij deze grote bel en zijn boodschap.

Je kan de Liberty Bell en het Liberty Bell Centrum elke dag vrij bezoeken.

Independence Hall

Schuin tegenover de Liberty Bell eist een statig rode bakstenen gebouw de aandacht. Independence Hall is de plek waar De Verenigde Staten van Amerika geboren werd. In dit voornaam uitziende gebouw werden de verklaring van onafhankelijkheid en de Amerikaanse grondwet getekend. Vergaap je aan de historisch correct ingerichte kamer en ontdek waar de grootste Amerikaanse politiekers en denkers van de 18de eeuw samenkwamen.

Independence Hall is eveneens gratis te bezoeken. Het is echter wel aan te raden je ticket op voorhand te bestellen.

De Mural Mijl

Zoals eerder al vermeld gaan geschiedenis en innovatie in Philadelphia hand in hand. De Mural Mijl is zo’n voorbeeld van hoe deze stad moderne kunst omarmt. Maak een zelf-geleide wandeling langs indrukwekkende muurschilderingen en installaties en ontdek de werken van enkele van ’s werelds bekendste street artists.

Je kan kiezen uit de Zuid route of Noord route. De Zuid route neemt je langs Market Street en Lombard Street, terwijl de Noord route je van Market Street naar Old City en uiteindelijk Chinatown en City Hall brengt.

Gayborhood

De LGBTQ+ gemeenschap is ‘alive and kicking’ in Philadelphia. In het hartje van Washington West zie je heel wat regenboogvlaggen wapperen. Je vindt er heel wat toffe winkels en boetiekjes en het is een geweldige buurt om een hippe koffie te drinken of een hapje te eten.

Tijdens te Philadelphia pride komt de hele buurt tot leven. Je kan je verwachten aan fabuleuze feestjes die doorgaan tot een gat in de nacht en indrukwekkende parades vol kleurrijke mensen.

De Rocky Steps en het Philadelphia art museum

Het Philadelphia art museum huis teen indrukwekkende kunstcollectie met werken van onder andere Duchamp, Cezane en Degas. Het is een niet te missen uitje voor kunstliefhebbers.

Niet zo weg van kunst? Haal den je jaren 1980 hartje op en cross in ware Rambo stijl de trappen op. De trappen van het Philadelphia Museum of Art waren namelijk het decor voor een van de meest bekende scenes uit de Rocky films – de trainingsmontage.

Bovenaan de trappen kan je triomfantelijk poseren met het stambeeld van Rocky dat de stad Philadelphia ter ere van de fictionele bokser liet optrekken.

Geno’s Steaks

Philadelphia staat wereldwijd bekend voor zijn overheerlijke ‘Philly Cheesesteaks’. Geno’s Steaks werd in 1966 uit de grond gestampt door kok en restaurateur Joey Vento. Geno’s Steaks staat bekend als een van de beste plekken in Philadelphia om een echte Philly Cheesesteak te bestellen.

Niet enkel het eten van Geno’s Steaks is een rasechte trekpleister. Het gebouw is namelijk bekleed in een heleboel neon lichten en lampjes. Daarnaast staat Geno’s Steaks ook bekend als een favoriet van bekend Amerika: Chris Rock, Tyra Banks en zelfs huidig president Donald Trump schoven bij Geno’s Steaks aan tafel om van de echte Philly Cheesesteak te genieten.

Philadelphia praktisch

Wij vlogen vanuit Brussel rechtstreeks naar New York City. Het is de ideale startplaats voor een roadtrip en met de auto maar twee uur verwijderd van Philly (ongeveer 160 kilometer).

Een huurwagen regel je best op voorhand. Wij kozen zoals steeds voor Sunny Cars. Ze hebben zelf geen auto’s, maar zijn wel Europees marktleider in autoverhuur en werken samen met de grootste autoverhuurbedrijven. Ze hanteren steeds de all inclusieve formule, waardoor je zorgeloos aan je trip kan beginnen. Dat wil zeggen dat er geen extra verzekeringen afgesloten moeten worden wanneer je de auto ophaalt. Dat is immers allemaal al inbegrepen in de basisprijs. Het eigen risico wordt bij mogelijke schade door Sunny Cars terugbetaald, net zoals schade aan glas-banden-bodem of dak.

Sunny Cars geeft je trouwens de mogelijkheid om aanvullende servicepakketten te boeken. Zo kan je je wagen ophalen zonder kredietkaart voor te leggen of kan je een extra bestuurder aanduiden.

Wil jij kans maken op een Sunny Cars voucher van 150 euro voor tijdens je volgende trip? Doe dan mee met onze wedstrijd!

WIN EEN AUTOVERHUUR VOUCHER T.W.V. 150 EURO

Wat moet ik doen?

Bekijk hier de allernieuwste YouTube video en beantwoord onderstaande vraag. Wie zich ook gratis abonneert op het YouTube-kanaal en er een comment nalaat krijgt maar liefst 2 extra kansen.

Voorwaarden?

  • De winnaar van deze wedstrijd wordt via loting getrokken op maandag 25 maart 2019, 20u.
  • De wedstrijdprijs omvat 1 x Sunny Cars voucher ter waarde van 150 euro.
  • 1 geldige deelname per e-mailadres.
  • De volledige afhandeling van de wedstrijdprijs verloopt -na de loting- door Sunny Cars zelf.
  • De winnaar wordt op de hoogte gebracht via e-mail.
  • We gebruiken je e-mailadres enkel als je de winnaar bent.

Laatste van Blog