Professionele reisfoto’s voor iedereen

4 min.

Was er ooit een tijd waarin mensen helemaal niets vastlegden van hun reizen? Waarschijnlijk niet. Onbekende plekken hebben ons altijd al gefascineerd en voor fotografie er was, maakte men waarschijnlijk tekeningen van nieuwe plaatsen of beschreef men ze met woorden in een reisdagboek. Tegenwoordig nemen we aan de lopende band foto’s met onze smartphone. Het lijkt wel alsof we elke vierkante centimeter van een nieuwe stad of een onbekend land moeten vastleggen met onze gsm. Maar hoe goed zijn die foto’s echt? Tja… Daar is gelukkig een oplossing voor! 

Doe het eens niet zelf

Natuurlijk is het gewoon leuk om veel foto’s te nemen. Zeker als je met vrienden of familie op reis bent, wil je elk leuk moment bijhouden. Maar de stad of het land zelf, die komen meestal niet echt tot hun recht op die foto’s. Vaak had je dan beter foto’s van Google kunnen plukken. 

De ideale gezins- en stadsfoto maak je dus meestal niet zelf, al is het maar omdat er minstens één gezinslid nooit op de foto staat. Iemand moet namelijk op het knopje duwen! Ik hoorde onlangs iemand die de ideale oplossing had gevonden. Bij zijn vorige citytrip met het gezin boekte hij gewoon een professionele fotograaf waarmee hij en zijn gezin de stad introkken. Hij zocht een fotograaf in Gent, sprak een prijs af en leerde meteen de stad op een heel nieuwe manier kennen. Geen gids nodig én prachtige foto’s van je gezinsreis! Win-win! 

En wat daarna?

Goed, je hebt je citytrip gecombineerd met bijvoorbeeld een fotograaf in Antwerpen. Die heeft prachtige foto’s genomen, je leerde de stad van een heel nieuwe kant kennen, je bent tevreden. Maar wat dan? Wat doe je met die fantastische foto’s? 

Het allerbelangrijkste: niet treuzelen! Zodra je de foto’s van de fotograaf ontvangt, ga je aan de slag. Laat de foto’s afdrukken en maak een old school fotoalbum (eventueel gecombineerd met tekeningen van de kinderen), laat een digitaal fotoalbum maken… Kies sowieso één foto uit die je laat uitvergroten en die je een prominente plaats in huis geeft. Veel fotografen bieden trouwens zelf aan om een fotoalbum samen te stellen en kunnen je advies geven over welke foto’s je best uitvergroten. Neem hun diensten en advies zeker ter harte!  

Kan dat ook in het buitenland?

Het zal misschien wat moeilijker zijn om op te zoeken, maar je kan zeker ook in het buitenland een fotograaf vinden die je mee op sleeptouw neemt doorheen de stad. Soms vind je zelfs zulke fotografen via Airbnb. 

Laat je vooral nog altijd helemaal zelf gaan met je smartphone of fototoestel. Foto’s nemen op reis is gewoon ook part of the fun. Maar wil je foto’s die net dat tikkeltje meer hebben en op die manier tegelijk een stad of regio beter leren kennen? Doe dat dan eens door de lens van een plaatselijke fotograaf.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?