Het nieuwe Reizen Waes: Vlaanderen boek. Waarom (niet) kopen?

4 min.

In onze nieuwe rubriek Reisboek Review vind je ons eerlijk gedacht over een nieuw boek dat in de breedste zin van het woord te maken heeft met reizen. Denk aan reisgidsen, reisverhalen of een fotoboek. Af en toe zullen hier ook podcasts, documentaires of televisieprogramma’s aan bod komen. Reizen Waes: Vlaanderen mag vandaag de spits afbijten.

Dicht bij huis met Tom Waes

Dit keer geen Naked Men Festival of verwoeste kerncentrale in Japan en ook geen spannende tripjes naar Azerbeidzjan en Oekraïne. TV-legende Tom Waes gaat in het historische jaar 2020 noodgedwongen op pad in ons eigenste Vlaanderen. In Reizen Waes: Vlaanderen maakt hij op een verrassende manier kennis met enkele Vlaamse gebruiken, typische streekgerechten,  eeuwenoude dorpsfeesten en de tofste must see plekjes. De mosterd voor het programma werd gehaald bij de duizenden Vlamingen die massaal tips richting Reyerslaan stuurden. De avonturier schuimt in zes afleveringen onze provincies af en houdt ook halt in Brussel.  

Reizen Waes Vlaanderen

Van de begane paden af

Dat Waes echt wel de begane paden af gaat is duidelijk. Of wat dacht je van een zelfgebouwde en echt rijdende tank in Langemark-Poelkapelle of een muskusrat aka waterkonijn vangen én eten in Oudenaarde? Misschien wil je wel meer weten over de sport pompoenschieten of wie weet ben je toch meer het type dat zich graag laat rondrijden door sledehonden in het enige nationale park van ons land?

Waarom een boek?

Het stond natuurlijk in de sterren geschreven dat het ‘s zondagse kijkcijferkanon ook snel in boekvorm zou gegoten worden. De Vlaming heeft immers massaal veel goesting om opnieuw uit zijn of haar kot te komen. Getuige daarvan zijn bijvoorbeeld de hordes aan nieuwe wandelaars die massaal de Kempen of de Hoge Venen overspoelen. Nu de internationale reisbranche door COVID bijna volledig op zijn gat ligt en reizen naar onze droombestemmingen nog niet voor meteen zal zijn, is een boek zoals Reizen Waes: Vlaanderen voor heel wat mensen een welgekomen inspiratiebron.

Is het wel de moeite?

Het boek is vlot geschreven en voorzien van heel wat foto’s. In het bijna 200 pagina’s tellende boek kom je voornamelijk de plaatsen terug tegen die ook op televisie al aan bod kwamen, dus echt veel nieuwe dingen lees je -als je de televisiereeks al zag- niet. Het is ondanks dat toch een leuk naslagwerk voor wie binnenkort nog een keer door Vlaanderen wil trekken en er naar hunkert om eens iets anders te bezoeken dan de Zoo van Antwerpen of het Atomium in Brussel. Verder is het boek voorzien van routekaarten en neemt een BV je mee door eigen streek. Achteraan vind je een gids, waar je per provincie extra suggesties krijgt gaande van logeren, culinair en wat te doen.

Waardering: 3.5 uit 5.

Reizen Waes: Vlaanderen praktisch

Het boek Reizen Waes: Vlaanderen is uitgegeven bij uitgever Manteau/Standaard Uitgeverij en telt zo’n 192 pagina’s. Het boek verschijnt op 1 februari 2021 en kost €24,99.


Dit recensie-exemplaar werd ons zonder enige voorwaarde toegestuurd door de uitgeverij. Bovenstaande beoordeling is de eigen mening van de recensent en hangt niet af van het al dan niet gratis ontvangen van een boek.
Wil je ons een boek toesturen? Contacteer ons.
Dit artikel bevat affiliate links. Klik voor meer info.

Laatste van Blog