Chillen in het Griekse Rethimnon

Enkele jaren geleden had ik het voorrecht om een zestal maanden te wonen en werken op het prachtige Kreta. Het grootste van de Griekse eilanden ligt heel zuidelijk in de Middellandse Zee waardoor het voor vele toeristen dé ideale vakantiebestemming is geworden. Vorig jaar bezocht ik opnieuw het stadje Rethimnon, ten westen van de hoofdstad Iraklion.

Rethimnon in Kreta

Venetiaanse Fort

De oude wijk met het Venetiaanse fort van Rethimnon (het grootste ter wereld) lokt jaarlijks heel wat toeristen.  Je kan er de overblijfselen van de Grieks-Romeinse tijd bewonderen toen Rethimnon een handel- en havenstad bij uitstek was. Ook bouwde de stad een stevige reputatie op gebied van kunst, cultuur en literatuur dankzij de komst van de Venetianen in de 13de eeuw. Het fort werd gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten en de Turken rond 1575. Het hoogtepunt is de enorme koepel die dienstdeed als moskee, hier worden nu vaak kunsttentoonstellingen georganiseerd. Men vraagt een kleine bedrage van enkele euro’s voor de toegang tot het fort.

 rethimnon in kreta fort
Het Venetiaanse Fort

Musea

Vlakbij de ingang van Fortezza ligt het Archeologisch Museum van Rethimnon, een klein maar interessant museum met bronzen bekers, afbeeldingen, een sarcofaag en andere vondsten. Vlakbij bevind zich ook het Centrum voor Moderne Kunst. Het gebouw heeft prachtige witgeschilderde Venetiaanse bogen. Het is eveneens een klein museum, maar het maakt indruk.

 rethimnon in kreta haven
De Haven nabij Rethimnon.

De Haven

Aan de haven heb je een mooie boulevard, omringd door palmen en leuke terrasjes. De oude wijk een beetje verder achter het fort is een leuke wirwar van smalle straatjes vol met kledingwinkels, bars en souvenierstandjes. Hier kan je de charme van het echte Rethimnon opsnuiven. Je ziet er verborgen fonteinen, mooie versierde poortjes en oude Venetiaanse herenhuizen.

 rethimnon in kreta roadtrip
Er zijn op Kreta zoveel leuke pittoreske plaatsen zodat je beter een auto kan huren om het eiland te verkennen…
scooter huren kreta
… of nog beter: huur een scooter 🙂
wijndomein bezoeken kreta
Kreta heeft niet enkel olijfboeren, maar ook veel Grieken wagen zich aan het maken van wijn. Oordeel zelf in één van de wijnkelders op het eiland.
blue lagoon kreta
Balos wordt ook wel de Blue Lagoon genoemd, vanwege de verschillende kleuren die je daar in het water ziet. Het is een eind rijden vanuit Rethimnon.

Hotels nabij Rethimnon

Booking.com

Was jij al op Kreta? Welk is jouw favoriet Grieks stadje??c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

Kijk ook eens naar dit:

 • Zomertijd: roadtrippen in Italië (audio)
  “Italië is een land dat ideaal is voor een roadtrip” Vetexbart geeft tips voor een roadtrip door Italië op Radio Mol. Beluister het gesprek hier. 
 • Mini roadtrip door Italië: niet te missen stops
  Vanaf het ogenblik dat ze enkele dagen vrij hebben trekken Belgen en Nederlanders er maar al te graag op uit. Zo besloten wij vorig jaar te vertrekken voor een mini roadtrip door Italië. La bella Italië is hét land bij uitstek om te genieten van het mooie weer, een prachtig landschap en een bordje parmaham […]
 • Bologna, gij schoon en lekker ding
  De levendige universiteitsstad Bologna in het noorden van Italië staat bekend om zijn lekker eten, honderden arcades en hoge torens. Vetexbart ging er op pad. Een vriend had afgelopen paasvakantie enkele dagen vrijaf en wilde die graag ergens in het buitenland doorbrengen. “Zoek gewoon een goedkope vlucht naar ergens waar je lekker kan eten en […]
 • Doe mee! Win een verblijf in een Interhome vakantiewoning
  Wat kan je winnen? Een verblijf in een Italiaanse vakantiewoning van Interhome van 21/9 tot en met 28/9/2019 voor 8 personen. Het appartement ligt in de buurt van Lago Maggiore. Voorwaarden onderaan. Bekijk de video aandachtig en beantwoord onderstaande vraag. Welk 4 Italiaanse steden worden door Vetexbart in de video aangeraden om te roadtrippen? Voorwaarden […]
 • Tips om dorpjes Cinque Terre met trein te bezoeken
  Langs de steile en ruige kustlijn tussen de Italiaanse steden Levanto en La Spezia ligt de toeristische trekpleister Cinque Terre. De Vijf Landjes in de regio Ligurië staan synoniem voor een schilderachtig landschap, kleurrijke gevels en prachtige baaien. Vetexbart sprong samen met hordes toeristen op de trein om de dorpjes -die ook op de UNESCO-werelderfgoed […]
 • Cruise op de Middellandse Zee met de MSC Meraviglia
  Ik ging met de MSC Meraviglia voor het allereerst in mijn leven op cruise. Een week lang ronddobberen op de Middellandse Zee.
baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img