Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Chillen in het Griekse Rethimnon

Enkele jaren geleden had ik het voorrecht om een zestal maanden te wonen en werken op het prachtige Kreta. Het grootste van de Griekse eilanden ligt heel zuidelijk in de Middellandse Zee waardoor het voor vele toeristen dé ideale vakantiebestemming is geworden. Vorig jaar bezocht ik opnieuw het stadje Rethimnon, ten westen van de hoofdstad Iraklion.

Rethimnon in Kreta

Venetiaanse Fort

De oude wijk met het Venetiaanse fort van Rethimnon (het grootste ter wereld) lokt jaarlijks heel wat toeristen.  Je kan er de overblijfselen van de Grieks-Romeinse tijd bewonderen toen Rethimnon een handel- en havenstad bij uitstek was. Ook bouwde de stad een stevige reputatie op gebied van kunst, cultuur en literatuur dankzij de komst van de Venetianen in de 13de eeuw. Het fort werd gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten en de Turken rond 1575. Het hoogtepunt is de enorme koepel die dienstdeed als moskee, hier worden nu vaak kunsttentoonstellingen georganiseerd. Men vraagt een kleine bedrage van enkele euro’s voor de toegang tot het fort.

 rethimnon in kreta fort
Het Venetiaanse Fort

Musea

Vlakbij de ingang van Fortezza ligt het Archeologisch Museum van Rethimnon, een klein maar interessant museum met bronzen bekers, afbeeldingen, een sarcofaag en andere vondsten. Vlakbij bevind zich ook het Centrum voor Moderne Kunst. Het gebouw heeft prachtige witgeschilderde Venetiaanse bogen. Het is eveneens een klein museum, maar het maakt indruk.

 rethimnon in kreta haven
De Haven nabij Rethimnon.

De Haven

Aan de haven heb je een mooie boulevard, omringd door palmen en leuke terrasjes. De oude wijk een beetje verder achter het fort is een leuke wirwar van smalle straatjes vol met kledingwinkels, bars en souvenierstandjes. Hier kan je de charme van het echte Rethimnon opsnuiven. Je ziet er verborgen fonteinen, mooie versierde poortjes en oude Venetiaanse herenhuizen.

 rethimnon in kreta roadtrip
Er zijn op Kreta zoveel leuke pittoreske plaatsen zodat je beter een auto kan huren om het eiland te verkennen…
scooter huren kreta
… of nog beter: huur een scooter 🙂
wijndomein bezoeken kreta
Kreta heeft niet enkel olijfboeren, maar ook veel Grieken wagen zich aan het maken van wijn. Oordeel zelf in één van de wijnkelders op het eiland.
blue lagoon kreta
Balos wordt ook wel de Blue Lagoon genoemd, vanwege de verschillende kleuren die je daar in het water ziet. Het is een eind rijden vanuit Rethimnon.

Hotels nabij Rethimnon

Booking.com

Was jij al op Kreta? Welk is jouw favoriet Grieks stadje?


Kijk ook eens naar dit:


ReizenReizen

2 reacties

  • Leuk stuk! Nooit ben ik op Kreta geweest, wel op andere plaatsen in Griekenland. Echt een geweldig land! Zo mooi en lieve mensen! Kreta staat zeker nog op mijn lijstje!

    • Haha, ik ben nog nooit ergens anders in Griekenland geweest dan op Kreta 🙂 Maar inderdaad, zeer mooie plekjes.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!