Review: Best Western Mayorazgo in Madrid

madrid

Ik vind mezelf nu niet bepaald een moeilijk mens als het aankomt op de accommodaties tijdens mijn trips. Veel luxe heb ik zeker niet nodig, maar wat ik enkele maanden geleden als ‘comfort kamer in een viersterrenhotel’ te zien kreeg was toch wel het dieptepunt van het jaar als je het mij vraagt.

Toen ik voor mijn werk begin 2015 enkele dagen richting Spanje moest reserveerde ik een kamer in het Best Western Mayorazgo in Madrid. Een standaard hotel, centraal gelegen, waar ik voor drie nachten zo’n 288 euro betaalde voor een éénpersoonskamer (96 euro/nacht). Niet echt superduur voor een kamer in de hoofdstad, maar nu toch ook niet direct een koopje vond ik.

De kamer was echter compleet verouderd en de badkamer – vol schimmel en roest – was al helemaal een ramp. De kakkerlak kreeg ik er zelfs gratis bij. Toen ik naar de receptie ging om naar een andere kamer te vragen werd me vriendelijk medegedeeld dat het hotel volzet was en een kamer upgrade niet mogelijk was. Owkeej, drie dagen de hel dan maar (ja de hel want de wifi deed het ook al niet).

Toen ik achteraf via mail contact opnam met de klantendienst (ik had maar direct enkele foto’s meegestuurd) kreeg ik na 24 dagen een berichtje terug van het hotel. Na uitgebreide blablabla excuses kreeg ik een, euhm, compensatie:

We zijn zeer blij u te kunnen informeren dat het B/W hotel Mayorazgo u een korting zal geven als u de volgende keer logeert in het hotel. Geldig tot 31 december 2015. We hopen dat je volgende keer opnieuw in ons hotel zal verblijven zodat we er alles kunnen aan doen om het u naar u zin te maken.

Bedankt, maar toch maar liever niet.

IMG_20150225_214431
Laat ons het erbij houden dat de kamer een beetje rot was.
IMG_20150225_214402
En wat roestig.
IMG_20150225_214410
Enfin, gewoon vuil eigenlijk!

Algemene score 45/100

Kamer 30/100

Locatie 80/100

Personeel 50/100

Prijs 50/100

Ontbijt 65/100

Wifi 0/100Bart
Bart
Hoi. Mijn naam is Bart, een dertiger uit Vlaanderen. Ik ben de globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013. Ondertussen bezocht ik meer dan 50 landen, maar mijn grote liefde blijft sowieso de Verenigde Staten. Ook voor toffe kortbijbestemmingen heb ik een serieuze boon. Niets leuker dan de trein te nemen voor een weekendje weg. In eigen land of net voorbij de landgrenzen.

6 Comments

Leave a Comment