Review: ibis Brussels Centre Gare Midi

DSC00311Tijdens mijn citytrip naar Brussel van enkele dagen geleden mocht ik een nachtje logeren in het ibis Brussels Centre Gare du Midi. Ik was vooraf enorm blij met de keuze van dit hotel door de ideale ligging (die ik uiteraard al even had gecheckt op Google Maps) in het centrum van Brussel, vlakbij het Zuidstation. Er was zelfs een metro ingang op enkele meters van de hotel entree, echt de ideale uitvalsbasis dus voor een korte bezoek aan onze hoofdstad. Ook voor reizigers die Brussels Airport moeten bereiken heeft dit hotel de ideale ligging naast het treinstation.

De incheck aan de balie ’s ochtends verliep bijzonder vlot door de aparte rij die voorzien was voor online gemaakte reservaties. Daardoor kon ik al na enkele minuten mijn bagage droppen in de daarvoor voorziene lockers en aan de ontdekkingstocht door Brussel beginnen.

Brusselcollage2

Toen ik in de late avond naar het hotel terugkeerde voor mijn verdiende nachtrust ging in eerst nog even naar de gezellige bar voor een lekkere gin tonic 🙂 Er is ook een heel gamma aan speciale Belgische bieren uit de verschillende provincies terug te vinden. Het vriendelijke personeel zorgde voor een leuke sfeer en er was een gezellige drukte.

Brusselshotel

Daarna werd het tijd om onder de wol te kruipen om zo morgen fris aan de ontbijttafel te zitten en aan deel twee van mijn citytrip doorheen Brussel te beginnen. Omdat mijn chipkaart die nodig was om de kamer binnen te geraken haperde moest ik opnieuw even naar beneden om dit probleempje op te lossen, maar de vriendelijke medewerker kon dit dadelijk in orde brengen. Geen probleem dus!

De ruime kamer met houten parket, flatscreen, desk, en aparte moderne badkamer had alle comfort en keek uit op een binnenplein (waardoor je van het nabijgelegen treinstation helemaal geen hinder ondervond). De matras was trouwens zalig!

Hotelbrussel2

Ook het ontbijt was meer dan dik in orde. Aan het buffet was er voor iedereen wat wils, van verschillende broden, fruit en charcuterie tot een English style deeltje met sausage, bacon, beans en eggs (het kan behoorlijk druk worden op de spitsmomenten dus ga ofwel heel vroeg of na een uur of negen).

Voor een verblijf in het ibis Brussels Centre Gare du Midi betaal je op de door mij gekozen data zo’n 89 euro/nacht voor 2 personen.

Andere Accor hotels in Brussel kan je hier vinden.

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €5992 reacties

Geef een reactie