Review: Samsonite wieltas Spark, 2 in 1

Het rek in de berging begeeft het ondertussen bijna door het gewicht van koffers, reistassen en rugzakken. Ga je op stedentrip, backpacken in Azië, (après)-skiën op één of andere berg in Tirol of zonnen langs een Spaanse Costa? Bij iedere reis hoort nu eenmaal een ander soort bagage, toch? En als de gemiddelde vrouw 40 paar schoenen mag hebben staan in haar kast, dan mag ik toch wel een koffertje of tien zeker?

Helemaal geen probleem dus wanneer Duifhuizen tassen en koffers me onlangs contacteerde om een koffer uit hun brede gamma uit te zoeken en er een blogje over te schrijven. Zelfs zonder een blik te werpen op hun webshop wist ik al wat ik wou. Een wieltas. Want die had ik nog niet.

De Samsonite wieltas Spark: een trolley en reistas in één

Een wieltas zorgt namelijk voor de handige combo van een trolley én een reistas. Eenmaal ik aan het scrollen was viel mijn oog vrijwel direct op de Samsonite wieltas uit de Spark serie. Ik koos voor die van 64 centimeter. Da’s geen handbagage formaat, maar een ruime tas (voor 82 liter inhoud) waar je al snel voor een weekje (of twee) mee kan vertrekken.

Dankzij de trekstang kan je de tas makkelijk meetrekken, maar evengoed laat je die stang verdwijnen en neem je de tas vast via het boven- of zijhandvat. De wieltjes kan je zelfs inklappen.

Uiteraard zijn er verschillende opbergvakjes voorzien in de all-rounder tas, ook aan de buitenkant. Er is ook een klein gecerticifeerd TSA-slot dat niet alleen het hoofdvak, maar ook de voorste zak kan beveiligen. Een musthave (en verplichting) wanneer je naar Amerika reist. De klassieke look, verkrijgbaar in verschillende kleuren, maakt de wieltas geschikt voor zowel zakelijke als plezier trips. Om te matchen met mijn andere pareltjes koos ik voor een veilige, donkerblauwe uitvoering.

Het bestellen van de tas via de webshop van Duifhuizen koffers en tassen ging erg vlotjes. Na amper twee werkdagen stond de postbode er mee voor mijn deur. Keurig en stevig ingepakt.

En nu is het tijd om mijn reistas opnieuw in te laden. Marrakesh here I come!


ReizenReizen

1 reactie

  • Serge Van Cauwenbergh

    Bij iedere reis hoort inderdaad een andere soort bagage, maar ik ga nergens meer heen zonder één van mijn reistassen met wieltjes 🙂 Ik heb trouwens geen andere soort reistas meer. En mijn kast puilt ondertussen ook uit met reistassen en fotodagrugzakken. Ik heb ook weinig schoenen, dus ik mag toch ergens compenseren 😉

    Die Samsonite ziet er ook wel de moeite uit. Als ik nog eens een nieuwe tas nodig heb, weet ik waar eerst te kijken.

Geef een reactie