Roadtrip door de Portugese Algarve

4 min.

Het zuiden van Portugal leent zich perfect voor een roadtrip, want naast de bekende plekken als Faro en Albufeira is de natuur er prachtig. Daarnaast is het klimaat in de Algarve ook perfect, in de zomer ligt de temperatuur rond de 27 en in de winter rond de 16. Ideaal dus voor iedere tijd van het jaar.

De route

Deze route doet de mooiste plekken van de Algarve aan, zo hoef je niks te missen van al het moois dat het te bieden heeft.

Praia Carvoeiro

Deze roadtrip door de Algarve start in het dorpje Praia Carvoeiro, een pittoresk en gezellig badplaatsje. Ga hier vooral naartoe voor het dorpje en voor de mooie stranden. Een van de strandjes ligt ingeklemd tussen gevaarlijk overhangende rotsen met witte huisjes, erg tof om te zien en de perfecte plek om te genieten van de warme zee. Vooral in het voor- en naseizoen is deze plek mooi en rustig.

Silves

Na Praia Carvoeiro rijd je iets meer het binnenland in, naar Silves. Het lijkt een klein stil dorpje, maar niets is minder waar. Duizend jaar geleden was Silves de hoofdstad van de Algarve, vooral in de tijd van de Arabische koningen bloeide de stad op. In die tijd werd het
zelfs het Bagdad van het Westen genoemd. Het dorpje zit vol bezienswaardigheden zoals de grote kerk en het Moorse kasteel. In de omgeving van het dorpje vind je heuvels met wijngaarden en de rivier de Dorade waar je Flamingo’s kunt spotten.

Portimão

Na Silves rijd je door naar Portimão. Geniet hier van de Portugese keuken vol sea-food en neem daarbij een glas port. Strijk ook neer op Praia da Rocha dat bekend staat om haar populaire strand met eindeloos, uitgestrekte, gouden zandstranden.

Lagos

Rijd daarna door naar Lagos. Lagos is vooral de place to be vanwege het nachtleven. De volgende dag kan je uitrusten op de geweldig mooie stranden. Eén van de mooiste is Praia Donna Ana. Zandrotsen die uitsteken uit het water, grotten en azuurblauw water is wat je hier treft. Gek op surfen? Dan ben je in Lagos op de juiste plek! Er hangt hier een fijne surfvibe en voor alle surfplekken hoef je maximaal 30 minuten te rijden. De plekken variëren van plekken voor beginners tot meer gevorderden.

Sagres en Cabo Sao Vincente

De roadtrip eindigt bij Sagres en Cabo Sao Vincente. Een spectaculair einde. Het is hier magisch mooi met ruige kliffen en de woeste golven die tegen de kant slaan. Je kunt hier genieten van de verre uitzichten over de zee of een mooie hike langs de pectaculaire kliffen maken.

Praktisch

Je kunt de roadtrip maken in een auto en tussendoor overnachten in Airbnb’s, maar nog gaver is een roadtrip in een mobilhome. Je kunt er een huren in Portugal, maar een andere optie is een mobilhome te huren bij Goboony. Het voordeel van reizen in een mobilhome is dat je in Portugal op veel plekken mag wildkamperen. Je kunt dus overnachten op de mooiste plekken!

Ben jij er al eens met de mobilhome op uit getrokken?

Laatste van Blog