//

Roadtrippen in Wales: een oase aan rust, natuur en cultuur 

6 min.

In het Westen van Groot-Brittannië kan je het prachtige Wales vinden. Na een vlucht van 1,5 uur uit Amsterdam kan je er genieten van de ongerepte natuur, bruisende cultuur, de vele kastelen en de gastvrijheid van het Welshe volk. Het is er dé ideale bestemming om te roadtrippen. Ondanks haar bescheiden formaat, is het vrijwel onmogelijk om tijdens je reis alle bezienswaardigheden van Wales te bezoeken. Maar geen paniek, we helpen je hieronder door alle must-sees van Wales te bespreken en onze tips te geven! 

Ultieme The Wales Way roadtrip

Hoe geraak je in Wales? 

Vooraleer je kan genieten van al het moois dat Wales te bieden heeft, moet je er uiteraard eerst geraken. Aangezien België en Wales door de Noordzee gescheiden zijn, is het vliegtuig de slimste optie. Dankzij een directe vlucht van KLM (vanuit Amsterdam) sta je namelijk in minder dan 1,5u in Cardiff, de hoofdstad van Wales. 

Cardiff Castle

Wat te bezoeken in Wales? 

In Wales valt veel te doen, denk bijvoorbeeld aan: kastelen bezoeken, wandelen in pittoreske vissersdorpjes, natuurparken ontdekken, op het strand zonnen en nog veel meer. Afhankelijk van welke activiteiten je zeker wilt doen, kan je een van de 3 nationale routes volgen. In Wales vind je namelijk drie populaire routes van The Wales Way, die je tot in het centrum van Wales en langs de kust brengen, deze routes kregen de namen: The Cambrian Way, The Coastal Way en The North Wales Way. Maar welke route moet jij eigenlijk kiezen? We bespreken ze hieronder zodat jij de beste route voor jou kan kiezen! 

Ben je in Wales, dan kan je ook de typische lekkernij Welsh Rarebit niet overslaan. Je zal het zeker ergens tegenkomen onderweg wanneer je er aan het roadtrippen bent. De toast met een Caerpilly kaas en bier mengsel wordt gegratineerd in de oven. ‘s Avonds moet je ook een Real Ale proeven in één van de pubs, dat is een lokale biersoort die wordt gebrouwen volgens een erg oud recept. 

Roadtrippen in Wales: The Coastal Way (290 km) 

Zoals de naam het al verraadt, ligt deze route aan de kust, meer bepaald de westkust van Wales. Deze kust staat bekend voor zijn mooie zandstranden, pittoreske vissersdorpjes en adembenemende kustlandschappen. Je kan er allerlei wateractiviteiten uitproberen en mooie wandelingen maken door natuurparken zoals het Pembrokeshire National Park, dit park staat bekend om zijn eindeloze stranden, kliffen en wilde dieren. Kortom: The Coastal Way is de perfecte route voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning, natuur en rust! 

roadtrippen in wales roadtrip
Pembrokeshire National Park

The Cambrian Way (300 km) 

De tweede en tevens ook de langste route op ons lijstje is The Cambrian Way. Deze route verbindt het Noorden van Wales met het zuiden van Wales. De route loopt namelijk tussen Llandudno en Cardiff. 

In Llandluno kan je ontspannen en genieten van de zee, de ontelbare kastelen en de golfbanen. Je vindt in Llandudno ook de langste pier van Wales (572m) en het natuurgebied Great Orme. Cardiff is de bruisende hoofdstad van Wales, je kan er genieten van de vele shoppings- en uitgaansgelegenheden, culturele bezienswaardigheden zoals Cardiff Castle bezoeken en een voetbalmatch van Cardiff City FC bekijken. 

Llandudno Pier

Maar uiteraard zijn niet alleen de uiteinden van The Cambrian Way een bezoekje waard, deze route brengt je over een afstand van 300 kilometer namelijk ook langs talloze nationale parken en grote groene vlaktes.

The North Wales Way (120 km) 

De North Wales Way is misschien wel de kortste route op deze lijst, maar ze is zeker niet minderwaardig. Deze route brengt je via een landschap gevuld met tal van kastelen naar het eiland Anglesey. Dit eiland staat bekend om zijn uitgestrekte stranden en blauw water. 

Anglesey eiland

Naast de vele stranden vind je op het eiland Anglesey ook veel kastelen. Het Beausamarus Castle is daar één van, je kan er verdwalen in de eindeloze gangen en genieten van het landschap. Tip: koop een Wales visitorpas, daarmee kan je heel wat kastelen en historische plekken bezoeken in Wales. Hou je van vogels en vogelspotten? Bezoek dan zeker de South Stack Cliffs, als je een beetje geluk hebt kan je de zeldzame papegaaiduikers zien broeden! Regent het of is het gewoon slecht weer? Dan kan je de Anglesey Sea Zoo bezoeken, dit is een aquarium waar je veel kan bijleren over het waterleven in Anglesey. 

Roadtrippen in Wales praktisch

Zo, dit was onze blog over Wales en The Wales Way. Wil je nog meer informatie of wil je een reis naar Wales boeken? Neem dan zeker een kijkje op deze website!

Beelden: Unsplash & Pixabay

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?