De piste onveilig maken in de lente

4 min.

Skien in de lente, natururlijk kan dat! Eerder ben ik in het Italiaanse Val di Fassa geweest om te skiën. Adembenemend mooi is het daar. Helaas kun je in dit skigebied, net zoals in vele andere gebieden, maar tot eind maart skiën. Daarna eindigt de winter en daarmee het skiseizoen. Maar wist je dat er ook nog genoeg plekken zijn waar dat niet het geval is? Ik heb een paar mooie skibestemmingen uitgezocht waar je ook in de lente terecht kunt en verzekerd bent van een goed pak sneeuw. De voordelen: je betaalt minder, je hebt meer ruimte op de piste en als het even meezit schijnt er tijdens het skiën een heerlijk lentezonnetje.

Skiën in de lente

Tignes, Frankrijk

Door de hoge ligging is de kwaliteit van de sneeuw op veel skibestemmingen in Frankrijk nog erg goed in de lente. Zo kun je in Tignes tot eind april, soms zelfs tot half mei nog over de pistes glijden. Een ander groot voordeel van deze skibestemming: er is een ondergrondse kabelspoorweg, die een snelle toegang tot de pistes mogelijk maakt.

Hintertux, Oostenrijk

Hintertux is een van de grootste gletsjer-skigebieden van Europa, waar vrijwel het gehele jaar geskied kan worden; mits de weersomstandigheden dit toelaten natuurlijk. Niet alleen daarom is dit gebied populair, maar Hintertux beschikt ook nog eens over moderne liften, veel rode skiroutes en adembenemend mooie natuur.


Op zoek naar goedkoopste wintersportvakantie?

Ga je skiën of snowboarden? Dan is Sunweb dé touroperator waar je moet zijn! Via hun website vind je sowieso de laagste prijzen. Als er onvoldoende sneeuw ligt, kan je met de sneeuwgarantie zelfs gratis annuleren of je bestemming wijzigen. Kijk hier naar de promo’s.


Riksgränsen, Zweden

De pistes van deze skibestemming gaan, in tegenstelling tot die van de meeste andere bestemmingen, pas eind februari open. De reden hiervoor is dat de dagen dan pas lang genoeg zijn. Daar tegenover staat wel dat het gebied tot eind mei/begin juni geopend is voor de skiliefhebber. Het bijzondere aan deze plek is dat het er vanaf eind mei 24 uur per dag licht is, zodat je in deze periode tot in de kleine uurtjes op de piste kunt staan.

skiën in de lente

Skigebieden buiten Europa

Banff, Canada

Canada is een welbekend wintersportland. Als skifanaat kun je onder andere je lol op in de omgeving van Banff. Hier liggen namelijk de drie skigebieden Mt. Norquay, Sunshine Village en Lake Louise, samen de Tri Area genoemd. De gebieden bevinden zich in het indrukwekkende Banff National Park, waardoor je ski-ervaring nog onvergetelijker wordt. Het skiseizoen loopt er bovendien tot eind mei en is dus de ideale plek voor een lenteskivakantie.

Naeba & Kagura, Japan

Japan wordt steeds populairder als wintersportland en dat is niet zo gek. Er zijn namelijk verschillende plekken waar je tot begin mei nog terecht kunt om te skiën. Hier horen de twee naast elkaar gelegen skibestemmingen Naeba en Kagura bij. Dit gebied bestaat uit 51 verschillende skiroutes, en na het skiën kan er gebruik gemaakt worden van één van de vele rustgevende warmwaterbronnen die het gebied rijk is.

Skiën in de lente praktisch

Om er zeker van te zijn dat de skibestemming die jij op het oog hebt open is in de lente, kun je de website van Wintertrex raadplegen. Hier vind je informatie over honderden verschillende skilocaties. Bovendien is het aan te raden om voor vertrek, via de webcams van het gebied, te bekijken wat de actuele sneeuwcondities zijn.

Ben jij al ooit in de lente gaan skiën?

Beeldrechten foto in artikel: Flickr It’s a long and winding road | Ruth Hartnup CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden


Kijk ook eens naar dit:

  • De piste onveilig maken in de lente
    Skiën in de lente? Er wordt vaak niet aan gedacht, maar het heeft veel voordelen!
  • Skiën in Zillertal: zowel voor beginner als pisteheld
    Samen met een groepje schrijvende skifanaten werd ik uitgenodigd om de winterse sfeer te komen opsnuiven in het Zillertal. Dat is nog steeds één van de populairste skigebieden van Oostenrijk. Door +500 kilometer aan skipistes, de goede bereikbaarheid en bekende après-ski mogelijkheden is het al jaren erg in trek bij duizenden Belgische wintersporters. Skiën in Zillertal: zowel voor beginner
  • Wat kost een weekje wintersport?
    De herfst is in volle gang, het wordt stilaan kouder en bij veel mensen begint het te kriebelen: wintersport! Genieten van de meest adembenemende landschappen terwijl je heerlijk op de lange latten door de verse sneeuw van de pistes snelt. Maar wat kost een wintersportvakantie eigenlijk? Om maar direct met de deur in huis te

Laatste van Blog