/

Doe ne keer zot en boek een reis zonder te weten naar waar!

7 min.

Gewaagd en dapper als ik ben durf ik bij gebrek aan inspiratie tegen de pizzaboer zo af en toe al eens zeggen: gooi er maar wat op, maakt niet uit! Of nog straffer, laat ik mijn kapster al eens haar goesting doen met mijn weelderige haardos. Een pak extremer er roekelozer is echter hetgeen ik enkele weken geleden deed. Een citytrip boeken zonder te weten waar je gaat terecht komen. Je koffer inpakken voor een reisje van een paar dagen, maar totaal geen flauw benul hebben waar je in godsnaam ergens naartoe gaat. Geen instapkaart in je jaszak tijdens je rit naar de luchthaven, maar enkel een kraskaart.

Het verhaal begon enkele weken geleden toen ik een mailtje kreeg van de jongens van srprs.me met de vraag of ik zin had om hun unieke concept uit te testen. Euhm, duh, natuurlijk! Het online reisbureau dat een tijdje geleden in Nederland succesvol werd opgestart wordt nu ook in Vlaanderen gelanceerd. Het frisse en vernieuwende idee achter het bedrijf geeft reizigers een heel andere beleving, zowel naar de aanloop als tijdens hun onvergetelijke trip. De destination is immers unkown tot vlak voor vertrek op het vliegveld. Spannend! In mijn post van een tijdje geleden kan je alvast enkele praktische vragen over de exacte werking van srprs.me terugvinden.

Warsaw11

Destination Warsaw

Of ik stiekem toch niet even ben gaan spieken en gluren om toch de bestemming wat vroeger te weten te komen vraag je je af? Ja, maar zonder al te veel succes…!

Je krijgt een week voor je vertrekt toegang tot een persoonlijke webpagina waar je de weersvoorspelling van de onbekend stad kan terugvinden. Met 25 à 26 graden op de teller kon ik – bedankt Jill Peeters en Frank Deboosere – al enkele plaatsen uitsluiten. Bleven er nog zo’n 865 mogelijke bestemming over! Ook via de website van Brussels Airport werd ik niet veel wijzer. Ik wist wel ongeveer hoe laat mijn vlucht zou vertrekken en terugkeren, maar zonder vliegtuigmaatschappij werd het echt onbegonnen werk. Zeker op een luchthaven waar iedere paar minuten vliegtuigen landen en vertrekken.

Achteraf bekeken ben ik superblij dat ik mijn ziekelijke nieuwsgierigheid even achterwege heb kunnen laten. Het verrassingseffect en de adrenaline bij het ontdekken van de bestemming, slechts een paar uur voor vertrek, was echt fantastisch.

Mijn Snapchat story op de dag van vertrek…

Je kan me trouwens altijd stalken via Snapchat (volg vetexbart.be).

Oei, en wat nu?

Enkele minuten na de euforie bij het ontdekken van de bestemming kwam er toch even een momentje van: oei, en wat nu? Ik ging immers op mijn eentje naar een stad waar ik nog nooit eerder was. Oké, de vlucht en het hotel met ontbijt waren dan wel vooraf netjes geregeld, toch zijn er nog enkele praktische zaken waar je plots aan denkt. Ik zet even mijn oei, en wat nu momentjes op een rijtje. En ik geef je er meteen de gepaste oplossing bij. Kwestie van wat stress weg te nemen wanneer jij binnenkort een srprs.me reisje boekt…! 🙂

Oei, nu sta ik daar straks op die luchthaven in Warschau…

  • Inderdaad. De transfers van en naar de luchthaven die moet je zelf regelen. Installeer alvast de Uber-app zodat je een goedkope taxi kan bestellen (niet echt nodig in Warschau, want een reguliere taxi naar het centrum kost er slechts een euro of 7). Via Google Maps kan je dan weer de dienstregeling van de trein, tram of bus opzoeken. Vind je geen gepast vervoer naar je hotel, vraag dan gewoon even wat de beste oplossing is aan een infokiosk in de aankomsthal.

Oei, je kan ginder in Polen blijkbaar niet met Euro’s betalen…

  • Gast, serieus? Ga gewoon naar een wisselkantoor in de luchthaven en wissel je euro’s om naar lokale valuta. Vertrouw je het niet helemaal? Steek dan gewoon je bankkaart in een geldautomaat en je krijgt automatisch de plaatselijke briefjes. Steeds je aankopen betalen met een kredietkaart kan natuurlijk ook.

Oei, ik weet gewoon niks over Warschau…

  • Google alvast een beetje de basics over je bestemming terwijl je wacht op je vlucht. Eenmaal aangekomen in je hotel vraag je aan de receptie een stadsplan en eventueel enkele must-do’s. Als ze je toch niet direct kunnen helpen, loop dan even langs bij een plaatselijk infokantoor. Download op je hotelkamer ook even de straten van je stad via Google Maps, zo gebruik je niet al je mobiele data tijdens je wandelingen.

Conslusie

De branding en de look & feel van srprs.me (website, kraskaart, opvolging van de boeking via mail …) zijn top! Mijn driedaagse trip werd met enorm veel zorg samengesteld. De vlieguren waren ideaal – ik kwam al rond de middag aan – en ik kon dadelijk inchecken in een voor Warschau iconisch viersterrenhotel op een toplocatie. Mijn vlucht terug naar Brussel vertrok rond 20u waardoor ik nog een (bijna) hele dag in de Poolse stad kon rondslenteren.

De post over mijn dagen in Warschau lees je hier. Meer informatie over het destination unkown concept vind je op de website van srprs.me.

Warsaw7

DSC01955

Wat denk je? Ben jij avontuurlijk genoeg om een vakantie te boeken zonder op voorhand te weten waar het vliegtuig je naar toe gaat brengen?

Laatste van Blog