Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Mijn allereerste blind date komt eraan

Goed nieuws in mijn mailbox onlangs. Of ik het zag zitten om een nieuwe reisformule voor de Belgische markt uit te testen en er nadien een leuke belevingsreportage (met de eventuele voor- en nadelen) over te brengen op m’n blog. Say what? 🙂

Srprs.me, het online reisbureau dat een tijdje geleden in Nederland succesvol werd opgestart wordt nu ook in Vlaanderen gelanceerd. Het frisse en vernieuwende concept achter het bedrijf geeft reizigers toch wel een heel andere beleving, zowel naar de aanloop als tijdens hun onvergetelijke trip. De destination is immers unkown tot vlak voor vertrek op het vliegveld. Spannend!

1 Kies je thema

Je kiest op de website van srprs.me eerst het thema uit dat het best bij jou en je budget past. Zo heb je de keuze uit City Tripping (naar een Europese stad met een goed hotel en ontbijt), Broke (al vanaf € 135 voor 3 dagen), Road Tripping (met de auto), richting zon met Sunsation, Multi City (bezoek meerdere steden in Europa), Adventure voor de durfal of Solo Togheter waar je op vakantie gaat met andere srprs.me reizigers.

2 Wacht in spanning op de postbode

Na je boeking gaan de reisagenten van srprs.me aan de slag met jouw boeking. Ze zoeken een toffe vlucht en naargelang het thema een goed en centraal gelegen ho(s)tel. Enkele dagen voor je vertrek ontvang je dan een kraskaart die je zegt hoe laat je op de luchthaven verwacht wordt. Op je persoonlijke pagina verschijnt trouwens een weekje voor de afreis de weersverwachting voor je bestemming. Kwestie van een dikke jas of toch die zwembroek in te pakken.

Eenmaal gearriveerd in de vertrekhal (zowel Brussel als Charleroi behoren tot de mogelijkheden) krijg je na het krassen een code waarmee je meteen je bestemming kan achterhalen! Hoe cool is dees?

Kraskaart

Met srprs.me is het vanaf nu voorgoed gedaan met het kopen van reisgidsen en het urenlang rondsurfen op Tripadvisor om je reis vooraf tot in de puntjes te plannen. Kom uit je comfort zone en Embrace the unknown!

Ik ben stiekem toch ook wel benieuwd of ik binnen enkele weken nog even enthousiast zal zijn, zo vlak voor ze me ergens gaan droppen zonder enig idee te hebben waar … 🙂

Je kan de aanloop naar mijn verrassingstrip uiteraard volgen via mijn verschillende social media kanalen. Ik zal regelmatig updates plaatsen via Twitter,Facebook, Instagram én Snapchat (ID: vetexbart.be).

Wat denk je? Ben jij avontuurlijk genoeg om een vakantie te boeken zonder op voorhand te weten waar het vliegtuig je naar toe gaat brengen?


ReizenReizen

16 reacties

 • Ik had er nog nooit van gehoord, maar wel al dadelijk fan van de idee achter srprs.me, al vind ik het net ook wel heel leuk om voor de reis allerlei dingen op te zoeken en te plannen.

 • Een concept waar ik van hou. Ondanks dat het concept al even uit is in Nederland heb ik het nooit geprobeerd. De steden waar mijn vrienden naar toe gingen waren dan ook mooie en steden. Steden die ik misschien zelf had overgeslagen omdat ze niet zo voor de hand liggend waren. Ik ben benieuwd wat jouw bevindingen zijn Bart! Misschien heb je straks wel een vaste relatie met srprsme ;).

  • Wie weet 🙂 Het is ook leuk dat je vooraf enkele steden kan opgeven waar je niet naartoe wil, bv omdat je er onlangs al geweest bent ofzo. Bij mij was dat lijstje tamelijk lang, haha!!

 • Serge Van Cauwenbergh

  Ik kende het concept al van naam, maar nog nooit zelf deelgenomen omdat ik liever zelf mijn bestemming kies. Ik zou dat avontuur zeker wel aandurven. En het is wel interessant dat je steden kan uitvinken (dat wist ik nog niet), maar ik ben niet meer zo’n citytripper als vroeger. Ik reis ook liever gericht en kies een land of streek die ik zeker wil bezoeken vooraleer ik ‘six feet under’ lig. Ik kan genieten van de research op voorhand en reisverhalen lezen, en dat kan niet met Srprs.me.

  • Ik geef je op alle punten gelijk hoor, Serge 🙂 De voorpret is vaak enorm leuk! Maar voor één keer lijkt het me toch ontzettend tof om je eens nergens van aan te trekken en gewoon op het afgesproken tijdstip naar de luchthaven te gaan om je te laten onderdompelen door het onbekende 🙂 Afwachten wat ik ervan ga zeggen als ik terug thuis ben!

 • He leuk dat srprs.me ook in België van start gaat! Ben benieuwd naar jouw blind date! 😉 Wanneer ga je en voor welke formule heb je gekozen?

  • Hoi Lotte! Ik ga binnen drie weken 🙂 Ik heb gekozen voor het thema City Tripping, ben super benieuwd!!!

 • Spannend! Ik ken het concept, maar heb het nooit gedaan (gaat ook niet vanaf Colombia natuurlijk). Ik weet ook niet of ik het zou doen, zou zeker willen weten dat ik niet ergens heenga waar ik al ben geweest bijvoorbeeld. Ik hou erg van alles zelf bedenken en voorpret, maar aan de andere kant zou ik het best wel één keer proberen. Je weet tenslotte nooit hoe je iets vindt als je het nooit gedaan hebt 🙂 Ben benieuwd naar jouw resultaat in ieder geval!! 🙂

  • Ben ook erg benieuwd! Je kan bij het inschrijven ook enkele steden opgeven waar je niet naartoe wil gaan, bijvoorbeeld omdat je er net bent geweest ofzo. Dat vind ik wel een leuke extra 🙂

 • Wat spannend!! Lijkt mij erg leuk voor een keer! Ik ben heel benieuwd waar je terecht komt 😀

  • Ik ben ook erg benieuwd. Zal het in Zuid-Europa zijn, of Scandinavië, of een Oostblokland misschien, er is zoveel keuze uit leuke bestemmingen 🙂

 • Inderdaad, uit die comfortzone en op naar het avontuur! Lijkt me spannend om een keer te doen, maar is iets minder praktisch met kleine kinderen, dus we wachten er nog even mee. 🙂 Voor jou: alvast veel plezier gewenst, ben benieuwd wat het gaat worden.

  • Bedankt 🙂 Met kinderen op het eerste gezicht niet ideaal, alhoewel een citytrip voor enkele dagen misschien toch wel mogelijk is? :p

 • Leuk, benieuwd waar je terecht komt Bart! Heb al heel wat gave bestemmingen met deze organisatie voorbij zien komen. Komt dus vast goed!!

  • Ben net terug! Het was zo’n leuke en onverwachte bestemming Marcella! Echt een super citytrip 🙂

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!