Throwback: mijn eerste keer in de VS

Ship
SHARE

Gisterenavond nog eens de fotoalbums vanonder het stof gehaald van mijn allereerste trip naar the States. En dat was niet richting fancy New York of bling-bling Los Angeles zoals je misschien zou verwachten, maar wel naar Dorr. Een mini-dorpje in Grand Rapids ergens in de noordelijke staat Michigan.

In Dorr kom je natuurlijk niet zomaar terecht. Het was de thuis van mijn Amerikaanse penvriend Michael die me een jaar eerder voor enkele weken (wat uiteindelijk enkele maanden werden) in België kwam opzoeken. Ik bleef er zo’n zes weken en samen hadden we meer dan dolle avonturen tijdens een coole roadtrip doorheen de staten Michigan, Illinois, Indiana en Ohio.

We bezochten de adembenemende Grote Meren, zagen in Detroit een stad in verval door de crisis in de autoindustrie, staken de grens over met Canada, leerden Richard en Tara (vrienden voor het leven) kennen in Muskegon en hadden een heerlijke tijd in Chicago. Maar het meest speciale aan de trip was voor mij persoonlijk het bezoek aan Amish-dorp Shipshewana.

Shipshewana

Ondertussen begint het echt terug te kriebelen. Ik heb Mike nu toch al een vijftal jaar niet meer gezien in levende lijven en ook Amerika is al bijna een jaar geleden 😳 Dringend tijd om een ticket te boeken!

ChicagoCOLL

 Geef een reactie