Top toeristische bestemmingen in Afrika

5 min.

Afrika is een geweldig continent en de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest cultureel onderscheidende landen. Het continent wordt steeds populairder als toeristische bestemming vanwege zijn pittoreske kustlijnen en weelderige binnenlandse bossen. Hieronder volgt een lijst van de top toeristische attracties in Afrika. Toeristen komen van over de hele wereld om een stukje van Afrika te ervaren, omdat elk land iets unieks te bieden heeft, of het nu gaat om de tradities en cultuur van het land of de natuurlijke schoonheid ervan. Afrika staat misschien niet altijd op de radar van de typische bezoeker, maar degenen die komen, hebben de kans om de ideale mix van oud en modern, wild en stedelijk, en Oost en West te ervaren.

Zanzibar in Tanzania

Het archipel gelegen voor de kust van Tanzania is semi-autonoom en echt uniek. De steden van Zanzibar tonen een intrigerende mix van architecturale stijlen, waaronder Arabisch, Midden-Oosters, Moors en Indiaas. Zanzibar staat bekend om zijn unieke samensmelting van architecturale vormen. Zanzibar is niet alleen beroemd om zijn prachtige stranden van wereldklasse, maar ook om zijn rijke cultuur en geschiedenis die zorgvuldig zijn bewaard gebleven. Stone Town, de hoofdstad van het land, herbergt vele prachtige musea en het Oude Fort uit de 17e eeuw.

Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo

Het Virunga Nationaal Park is te vinden nabij de oostelijke grens van de Democratische Republiek Congo en ligt op slechts enkele minuten afstand van Uganda. Virunga was het allereerste nationale park dat werd opgericht in Afrika, en het werd opgericht in 1925 door Koning Albert van België. Het park had in het verleden te maken met stroperij, maar is nu een populaire toeristische attractie geworden. In plaats van stroperij is online poker een betere optie gebleken om te verdienen. De berggorilla’s en Tongo chimpansees trekken bezoekers van over de hele wereld aan. Het is ook essentieel om de top van de Niragongo Vulkaan te bezoeken om een glimp op te vangen van ‘s werelds grootste gloeiende lavameer.

Serengeti National Park

Dit spectaculaire wildpark strekt zich uit over 5.700 vierkante mijl in het noorden van Tanzania in Oost-Afrika. Je hoort duizenden dieren, zoals hyena’s die lachen, olifanten die langs goed begaande safari-paden lopen en nijlpaarden die drinken uit waterpoelen. Meer dan 2.000 leeuwen staan klaar om nietsvermoedende prooien aan te vallen in wat lijkt op een eindeloze golf van gouden gras. Het milieu ritselt terwijl giraffes erdoorheen galopperen en de takken van bomen schudden.

Maar The Great Migration, waarbij meer dan een miljoen wildebeesten, zebra’s en gazelles door de Serengeti trekken op zoek naar verse weiden, zal het meest betoverende zicht zijn dat je gedurende je tijd daar zult zien.

Mount Kilimanjaro in Tanzania

Kilimanjaro, vaker aangeduid als “Kili” onder leden van de klimgemeenschap, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op het continent. Het beklimmen van de top van de Mount Kilimanjaro wordt algemeen beschouwd als het hoogtepunt van wat beschreven kan worden als een “avontuurlijke vakantie”. Het duurt vijf tot tien dagen om de top van de hoogste berg in Afrika te bereiken, die 5.895 meter hoog is, en even lang om weer terug te keren naar de basis van de berg. Omdat het de hoogste vrijstaande berg ter wereld en de hoogste berg in Afrika is, hebben veel mensen de top van deze berg op hun reisverlanglijstje staan. De beklimming vereist geen gespecialiseerde klimuitrusting, maar wel een goede fysieke conditie. Neem voorzorgsmaatregelen tegen hoogteziekte, aangezien veel mensen die de beklimming proberen last hebben van deze aandoening

Victoria Falls in Zambia & Zimbabwe

Een spectaculaire waterval op de Zambezi Rivier, Victoria Falls, is te zien op de internationale grens tussen Zambia en Zimbabwe. In Zimbabwe worden de watervallen en de stad eromheen eenvoudigweg Victoria Falls genoemd. Mosi-oa-Tunya is de naam die wordt gegeven aan de watervallen aan de Zambiaanse kant van de grens. Tijdens de maanden december tot en met maart, wanneer het ook het regenseizoen is, zijn de watervallen op hun best, maar de rest van het jaar biedt mogelijk een minder belemmerd uitzicht. Naast het genieten van het landschap, kunnen bezoekers van Victoria Falls de omgeving verkennen door te kanoën of raften dicht bij de basis van de watervallen, of door een schilderachtige zonsondergangscruise te maken onder de watervallen door.

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?