Uit aan de Zuid

7 min.

B&B Hotels, een Franse hotelgroep die al honderden moderne hotels heeft in meer dan 10 Europese landen, maar nog relatief nieuw is in België, heeft net een nieuw hotel geopend. Naast een eerste hotel aan Antwerpen-Zuid is er nu ook in onze hoofdstad een hotel van B&B Hotels te vinden met, compacte maar handig ingerichte kamers, een flatscreen TV waarop men via Chromecast kan kijken, evenals snelle, en bovendien gratis, wifi. Het hotel is overigens simpel bereikbaar, of een perfecte tussenstop voor een langere reis, omwille van de nabijheid van het station, waar tevens ook de Thalys stopt. Nu rest natuurlijk nog de vraag, waarom logeren in de buurt van Brussel-Zuid? Hieronder worden enkele leuke bezigheden voorgesteld die allen op wandelafstand liggen van Brussel-Zuid.

Cantillon – Brouwerij en Brussels Museum van de Geuze

In brouwerij en museum Cantillon, waar Faro, Geuze, Lambiek en Kriek gebrouwen worden, kan je op een klein uurtje tijd doorheen de brouwerij stappen die evenals dienstdoet als museum. Je kan er de machines zien die al meer dan honderd jaar gebruikt worden om de eerdergenoemde bieren te brouwen, zoals bijvoorbeeld de kuipen en de vaten. Voor de échte kenners mag natuurlijk ook een proeverijtje niet missen. Aan het eind van je bezoek is er de mogelijkheid om twee biertjes te proeven! Opgelet: Het museum is van maandag tot zaterdag geopend, maar niet op woensdagen!

Wiels – Museum voor Hedendaagse Kunst

Toegegeven, niet iedereen kijkt graag naar hedendaagse kunst. Toch is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Wiels, gelegen in een oude -omgebouwde, maak je geen zorgen dat we er twee op deze lijst zouden plaatsen- brouwerij. De meest voor de hand liggende reden om naar het Wiels te trekken is natuurlijk het museum zelf. Er is geen permanente collectie, dus kunnen we over de collecties zelf niet echt iets schrijven, behalve dan dat het Wiels telkens weer verbazingwekkend goede -of simpelweg verbazende- stukken tentoon weet te stellen. Ook kan je er op de openingsdagen, dinsdag tot zondag, terecht om snel iets te eten of te drinken. Maar het beste aan het Wiels, is het dakterras vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over Brussel. Het dak van het Wiels heeft één van de beste uitzichten over de stad, en is dan ook een must-visit als je in de buurt bent!

Escapeprod – Escape Rooms

Voor diegenen die liever iets actiefs doen, heeft de omgeving van Brussel-Zuid ook wat te bieden! De escape rooms van Escapeprod zijn een fijne, spannende, actieve manier om de tijd in Brussel te spenderen. Er staan drie verschillende escape rooms voor je klaar, elk met hun eigen thema: De ontsnapping van de Daltons, waarbij het doel is om te ontsnappen uit een gevangenis nadat je gearresteerd bent bij een bankroof; Blacksad, waar je moet bewijzen dat een crimineel wel degelijk schuldig is en tegelijk “levend” moet ontsnappen; en Mission Museum, waar het erom gaat een Egyptisch artefact te stelen uit een museum. Alle rooms zijn te spelen met twee tot zes spelers en duren allemaal ongeveer een uurtje. Er zijn echter wel minimumleeftijden, die per room verschillen, en de rooms moeten overigens ook gereserveerd worden!

Woodcutter – Urban Axe Throwing

Een andere leuke activiteit die nog maar pas aan bekendheid begint te winnen, is het bijlwerpen, en dit valt dan ook te doen op een steenworp -of bijlworp, natuurlijk- van Brussel-Zuid te doen! Je dient wel op voorhand een sessie te boeken. Een sessie duurt één uur, waarin er een initiatie gegeven wordt. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met bijlwerpen voor je binnengaat. Ook worden er natuurlijk drankjes geserveerd! Een goed potje bijlwerpen kan niet zonder een lekkere pot bier! Let wel op, kinderen onder de 12 jaar mogen niet naar binnen, en kinderen onder de 18 jaar moeten verplicht vergezeld worden door een volwassene!

Choco-Story – Museum van cacao en chocolade

De eerdere activiteiten op deze lijst waren misschien eerder iets voor volwassenen of mensen met oudere kinderen, maar ook als je naar de omgeving van Brussel-Zuid gaat met jongere kinderen valt er nog wat leuks te beleven! Choco-Story, het museum van cacao en chocolade, is een museum waar -zoals de naam al zegt- het verhaal van chocolade wordt uitgelegd en uitgebeeld. Er wordt getoond waar chocolade vandaan komt, zowel geografisch als tijdens het maken van het product, en zo wordt de geschiedenis van het goedje uitgelegd, dus zowel het maken van chocolade als de geschiedenis van chocolade op zich. Er zijn een audiogids en proeverijen aanwezig tijdens het museumbezoek, en achteraf kan er natuurlijk ook chocolade gekocht worden! Op sommige dagen zijn er ook workshops, waar zowel kinderen als volwassenen zelf leren om studentenhavers en chocolade lollypops te maken! Voor deze workshops dienen vooraf reserveringen gemaakt te worden, maar voor het bezoeken van het museum zelf niet!

Praktisch

B&B Hotel is te vinden aan de Fonsnylaan achter het station Brussel-Zuid. Het hotel heeft 91 kamers en boeken kan vanaf 70 euro per kamer per nacht. Het ontbijt kost je 11,50 euro.

Laatste van Blog