Unieke plekken in de wereld om te overnachten

3 min.

Als je van de natuur houdt, wil je misschien wel eens wat meer dan een gewone plek om te slapen. Van iglo’s tot boomhutten, bubbels en zelfs een vintage vliegtuig, deze unieke accommodaties zullen een gewoon verblijf veranderen in een onvergetelijke ervaring.

Bubble Hotel – Ubud, Bali

Bali is een echte hotspot geworden voor reizigers en daardoor bloeit de toeristische sector ook meer en meer open. Het eiland is het centrum geworden van digitale nomaden die zich willen vestigen op een afgelegen werkplek. Het Bubble Hotel in Ubud biedt een unieke ervaring. Gasten kunnen onder de sterren slapen in een bubbelkamer op de berghelling. Ze kunnen genieten van dineetjes bij kaarslicht en gezellige kampvuren onder een prachtige sterrenhemel.

Hotel Costa Verde – Quepos, Costa Rica

Als je een nachtje boekt in Hotel Costa Verde in Costa Rica slaap je in een luxueus gerenoveerde vintage Boeing 727 uit 1965. Het vliegtuig werd omgetoverd tot een fantastische suite met twee slaapkamers, ingericht met teakhouten meubels die met de hand gemaakt zijn. Er is zelfs een terras met uitzicht op de oceaan en als je geluk hebt, kun je er apen en luiaards in de naburige bomen spotten. Het vliegtuig staat op een betonnen podium van 15 meter hoog in het bladerdak van de jungle, waardoor het lijkt alsof je vliegt als je door het raam kijkt.

Treehotel – Harads, Zweden

Verstopt tussen de bomen van het bos van Harads in Zweden ligt een eco-luxe boomhuthotel. Deze unieke accommodatie is perfect voor de bewuste reiziger. De hypermoderne boomhut met zijn prachtige design is tegelijkertijd heel erg huiselijk. Denk maar aan theeketels, koffiezetapparaten en comfortabele sofa’s.

Het lijkt misschien alsof je je in the middle of nowhere bevindt, hoog in de bomen en midden in de natuur, maar het Treehotel beschikt wel over een uitstekende wifi-verbinding. Je kunt dus zonder problemen contact houden met het thuisfront, e-mails bekijken en een gokje wagen op je vertrouwde unibet casino app.

Kakslauttanen Arctic Resort – Saariselka, Finland

Dit winterwonderland is een besneeuwde utopie die je helemaal laat ontsnappen aan je dagelijkse leven. Het Kakslauttanen Arctic Resort is één van de sereenste plekken om het noorderlicht te bewonderen, midden in de natuur terwijl je de nacht doorbrengt in een thermisch glazen iglo. 

Er is ook een grote rooksauna, twee à-la-carterestaurants met lokale specialiteiten, ontspanningsruimtes met open haarden en nabijgelegen husky- en rendiersafari’s.

Laatste van Blog