Vetexbart ontvangt een Liebster Award!

Annemarie van Is het nog ver? nomineerde mij vorige week voor de Liebster Award, een ‘award’ die startende bloggers onder de aandacht wil brengen. Door een vragenlijst komen jullie dan hopelijk iets meer te weten over de persoon achter de blog. De 11 vraagjes beantwoorden was niet echt een moeilijke opgave, maar er 11 nieuwe verzinnen wel 🙂

1) Waar komt je passie voor reizen vandaan?

Reizen was vroeger sowieso een jaarlijks terugkerende activiteit binnen het gezin. Enkele weekjes naar Spanje, Cyprus of Turkije of enkele weekends naar de Belgische kust met de ouders en vrienden. Ook op kamp gaan met de jeugdbeweging was er iedere zomervakantie bij.

2) Wanneer ben je met je blog begonnen en waarom?

Ik begon mijn blog zo’n drie jaar geleden, zoals de meesten waarschijnlijk, hoofdzakelijk voor vrienden en familie die mij een beetje wilden volgen tijdens mijn persoonlijke reizen en de vele (lange) trips voor het werk. Iets meer dan een jaar geleden heb ik de beslissing genomen om het een beetje professioneler aan te pakken, met wekelijks enkele nieuwe posts over reizen in de breedste zin van het woord.

3) Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?

Ik ben nieuwsgierig! Ik wil altijd alles als eerste weten en ben een echte nieuwsvreter. Ook professioneel, want ik ben researcher op een nieuwsredactie. Daarnaast ben ik hevige fan van lekker Belgisch bier, hou ik van koken én op restaurant gaan.

4) Wat is jouw favoriete land en waarom?

De Verenigde Staten! Zo’n uitgestrekt land met echt in iedere uithoek voor ieder wat wils. Van de grootste metropolen ter wereld tot de intiemste plekjes in de prachtige nationale parken.

5) Als je nu een paar dagen op stedentrip mocht gaan, welke stad zou je dan kiezen?

Ik ben een echte liefhebber van gigantisch grote steden. Mijn absolute favoriet is New York City waar ik al heel vaak was, (en waar mijn blog voor een groot deel over gaat) maar ook Los Angeles of Chicago zijn de max.

6) Welke reis of bestemming heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Een gigantisch hoogtepunt was een roadtrip in een Ford Mustang samen met mijn beste vriend door het zuidwesten van de States in 2013. Iets mooiers dan Arches National Park had ik nog niet eerder gezien.

roadtrip21

7) Als je buiten België zou moeten wonen, welk land kies je dan en waarom juist dat land?

Daar ben ik opnieuw, de VS. Lees even vraag 4 terug en je weet waarom 🙂

8) Wat is het meest vieze gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis?

Ik ben nogal een Bourgondiër, en ik lust praktisch alles!  Maar ooit at ik in Praag de meest gore sushi ever 🙂 Ik heb dan ook achteraf lang geen rauwe vis meer aangeraakt.

9) Wat kun je absoluut niet missen als je op reis bent?

Een social detox zou een ramp zijn. Dus smartphone, laptop en tablet missen zou er erg grote opgave zijn voor mij. Uiteraard neem ik steeds mijn fototoestel en GoPro mee om de leukste plaatjes te maken voor mezelf en de thuisblijvers, maar ik vertrek ook nooit zonder een boek

10) Wat is jouw mooiste reisfoto?

roadtrip19

11) Welke reizen staan er voor komend jaar op jouw planning?

Ik ben helemaal niet iemand die lang op voorhand zijn tripjes plant. Dus verder dan twee maanden vooruit kijken is moeilijk. Dit jaar ga ik nog naar Hannover, Valkenburg, de Bourgogne en New York City. Voor volgend jaar laat ik het nog op me afkomen. Al zit een skireisje in januari of februari er normaal gezien wel in.

Mijn genomineerden voor een Liebster Award zijn:

Alleen op reis

Lionell Travels (binnenkort online)

Tjapke op Reis

Rugzak-Reizen

Hier heb je mijn 11 vraagjes:

 1. Als je ergens zou willen wonen in de wereld, waar zou het dan zijn?
 2. Hoe kies jij je volgende reisbestemming?
 3. Wat is de leukste ervaring die je hebt meegemaakt gedurende één van je reizen?
 4. Was er ook een slechte ervaring?
 5. Wat doe je buiten reizen en bloggen nog graag?
 6. Welke plaats zou iedere reiziger minstens één keer moeten bezoeken in zijn leven?
 7. Als je mocht kiezen welke film je zou bekijken tijdens een lange vlucht. De welke zou dat dan zijn?
 8. Waar ging je allereerste reis naartoe?
 9. Op welke internationale keuken ben je verliefd?
 10. Waarom begon je met je blog?
 11. Welke leuke trips staan er nog op het programma?

Hopelijk accepteren jullie de nominatie! Veel plezier tijdens het invullen van de vraagjes 🙂


FOTO'S: De foto's die je vindt in deze blogpost zijn allemaal gemaakt met een eenvoudige systeemcamera, tenzij anders vermeld. Hier kan je hem kopen.16 reacties

Reageer mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *