Hoe regel je een visum voor Turkije?

Hoe regel je een visum voor Turkije? (+hotspots)

5 min.

Wanneer je het moeilijk hebt om een vakantiebestemming te kiezen, zet dan Turkije maar bovenaan je lijstje. Zonnebaden? Check. Bergsporten zoals skiën of snowboarden? Dubbel check. Cultuur en wondermooie architectuur? Triple check! Omwille van haar strategische ligging in Europa als Azië kan je hier genieten van een mix van zowel Oosterse als Westerse cultuur. Denk bijvoorbeeld maar aan de Turkse keuken, waar je zowel tomaten, kebapvlees en look op hetzelfde bord kan vinden. Wij geven jullie drie must see sites in dit prachtige land. Ook overlopen we de stappen om een visum voor Turkije te bekomen voor een zorgeloze reis!

3 x Turkse hotspots

De Blauwe Moskee

De liefhebbers van architectuur kunnen gerust hun hart op halen in Turkije. Een van dé meest herkenbare en indrukwekkende bouwwerken is zonder twijfel de Sultan Ahmetmoskee, beter bekend als Blauwe Moskee, in Istanbul. Daterend uit de vroege 17de eeuw, trekt deze moskee al eeuwen nieuwsgierigen en gelovigen naar de stad. Als je dacht dat dit schouwspel er impressionant uit ziet aan de buitenkant, wacht maar tot je binnen stapt. Zoals in elke moskee doe je ook hier je schoenen uit en dienen vrouwen het hoofd te bedekken. Eenmaal binnen vergaap je je aan de meer dan 20,000 handgeschilderde keramische tegels, die vooral… blauw zijn. Een essentiële stop van je reis!

Pamukkale

Als er al een reden moet zijn om naar Turkije af te reizen, laat het dan deze zijn. Iconisch. Adembenemend mooi én UNESCO werelderfdgoed sinds 1988. Dit sneeuwwitte fenomeen springt onmiddellijk in het oog. Het lijkt er wel een andere planeet. Deze mineraalheuvels maakten ooit deel uit van de oudheidkundige stad Hierapolis en werden aanzien als heaven on earth. Nu is het dé trekpleister van Turkije! Je dient dit pareltje wel met het nodige respect te behandelen. Door de populariteit van deze plaats, besloot men wandelpaden aan te brengen waar men niet mag van af wijken. Ook dien je je schoenen uit te doen. Dat laatste hoeft zeker niet als last te worden aanzien, want zo voel je het heerlijke water langs je tenen stromen. Zalig!

Fethiye

Zon overgoten stranden, eindeloos blauw, prachtige natuur,… Meestal denk je aan tropische eilanden in de Stille Oceaan bij het horen van deze eigenschappen, maar schijn bedriegt. Het zijn dé kenmerken van de streek van Fethiye in het zuidwesten van Turkije. Kenmerkend aan de kustlijn van Fethiye zijn de vele inhammen, waardoor je telkens een aangenaam gevoel van isolatie en knusheid ondervindt. Ook kan je stranden vinden met boulevards en winkeltjes om rustig langs te kuieren. De natuurliefhebber kan zich koning te rijk wanen in de meer dan 100 hectare bossen van de streek. Verwen ook je luchtwegen met de geur van Tijm, Laurier en Pijnbomen. Ook kan je genieten van de uitlopers van het Taurusgebergte die een groot deel van de regio bedekken. Fethiye is een paradijs voor de vakantieganger die nét dat tikkeltje meer wil dan enkel zon, zee en strand. Hier geniet je van àlle aspecten wat de natuur je te bieden heeft.

Praktisch: hoe regel je een visum voor Turkije?

Geen reis zonder een visum uiteraard! De officiële website om er eentje te regelen vind je hier, maar een visum voor Turkije is ook op vijf minuten geregeld dankzij een online visumdienst. Hier zijn de eenvoudige stappen die je dient te overlopen om je reis naar Turkije zorgeloos aan te vatten.

  • Surf naar https://e-visums.be/turkije
  • Vul je aankomstdatum en je e-mailadres in
  • Vul de gevraagde informatie in, dit duurt vijf minuten
  • Betaal 24,95 euro per visum via Bancontact, PayPal of creditcard
  • Binnen de 12 uur word je visum je toegestuurd, mits goedgekeurd uiteraard. Vraag je je visum voor 23:00 u aan, krijg je het nog dezelfde dag!
  • Klaar!

Ziezo, je bent nu helemaal klaar om richtig Turkije te trekken. Pak je koffers al maar!

Laatste van Blog