Wat zijn Error Fare Flights? En hoe kan ik ze vinden?

De laatste tijd speuren heel wat mensen het internet af op zoek naar Error Fare Flights. Op die manier kunnen ze dan spotgoedkoop reizen naar verre en luxueuze bestemmingen. Hoe ga je best te werk?

ECHTE (WERELD)REIZIGERS GAAN ER AL JAREN NAAR OP ZOEK, MAAR NU GEBRUIKT OOK DE GEWONE VAKANTIEGANGER AL MAAR MEER DE ERROR FARE DEALS DIE ZE HER EN DER VINDEN OP HET INTERNET.

Een Error Fare (of Mistake Fare) is eigenlijk niet meer dan een foutief ingegeven prijs voor een vliegtuigticket bij een online aanbieder van vluchten. Gigantische softwareprogramma’s zorgen er immers voor dat de honderden vakantiewebsite’s hun tickets kunnen aanbieden aan de klant. Door de dagelijkse wijziging van de tarieven, taksen en supplementen worden er uiteraard soms (menselijke) fouten gemaakt waardoor tickets dan aan de foutieve prijs worden aangeboden: de Error Fare Flight. Een (zeer) klein deel van de aangeboden tickets kan op deze manier tegen een prikje worden aangekocht door de oplettende en geduldige surfer.

Vliegtuig no name zonsondergang

Denk niet dat je elke dag de keuze hebt uit een lange lijst aan spotgoedkope tickets. De luchtvaartmaatschappijen worden slimmer, en schuimen net als wij de verschillende fora en blogs af op zoek naar meldingen over de vergissingen waardoor ze vaak zeer snel worden aangepast of zelfs tijdelijk verdwijnen. Met een beetje geluk kan je enkele keren per jaar een mooie deal vinden, maar dit vergt veel geduld en uren opzoekingswerk.

Als je op zoek wil gaan naar de Error Fares hebt je eigenlijk twee opties. Ofwel zoek je zelf intensief op verschillende boekingswebsites naar aantrekkelijke deals of je schuimt gespecialiseerde internetfora af en checkt regelmatig websites die de vluchten afficheren. Ga je zelf op zoek naar foutjes op websites als expedia, orbitz of skyscanner, dan heb je veel meer kans op succes als je zoekt naar de zogezegd ‘complexe’ tickets. Een voorbeeld hiervoor is het Open Jaw-ticket waarbij je vluchten boekt in verschillende steden of landen (je vliegt van Brussel naar New York, maar je keert terug vanuit Boston bijvoorbeeld).

10599548_10204593979072957_2855640714571747430_n

Er bestaat geen formule om te weten te komen naar welke bestemmingen de meeste Error Fares je zullen brengen. In het algemeen zal je het meeste kans maken bij vluchten op de klassieke routes van Europa naar de States of naar Azië, simpelweg omdat op deze routes de meeste tickets worden aangeboden waardoor missingen daar vaker zullen voorkomen dan foutjes op een ticket naar pakweg Kirgizië.

Actief speuren naar Error Fares kan je via Google, Twitter en in bepaalde groepen op Facebook. Een goed forum om op de hoogte te blijven van de deals kan je vinden op de website van flyertalk. Ook op blogs als flynous of travelpirates kan je een kijkje gaan nemen.

Kan de luchtvaartmaatschappij mijn vlucht cancellen?

Ik wil geen spelbreker zijn, maar de airline kan inderdaad je foutieve ticket annuleren. Eenmaal je effectief hebt betaald en je het e-ticket hebt aangekregen is het echter voor de luchtvaartmaatschappij niet vanzelfsprekend om je vlucht zomaar te annuleren. Zorg er daarom voor dat je de Error Fare tickets steeds met je kredietkaart voldoet om er zo zeker van te zijn dat je voor de snelste betalingsmogelijkheid hebt gekozen. Wees niet bang dat je bij een annulering je geld kwijt bent. De maatschappij is verplicht dit terug te storten.

Hoe onzeker het vinden van een Error Fare ticket ook is, toch heb ik zelf enkele jaren geleden met een retourticket Brussel-Bangkok voor 199 euro een fantastische deal gevonden. Vorig jaar kon ik voor 210 euro van Brussel naar New York.

Error Fares vind je niet enkel in de luchtvaart. Je kan bijvoorbeeld ook actief op zoek gaan naar deals voor hotelkamers.


ReizenReizen

Geef een reactie