Deze dingen mag je niet vergeten op vakantie!

4 min.

Na maanden voorpret is het eindelijk bijna zo ver: een heerlijke vakantie! Even geen werk, geen andere verplichtingen, maar gewoon doen waar je zin in hebt. Genieten van het moment, mooie bezienswaardigheden, lekker weer en elkaar. Toch brengt een vakantie niet altijd alleen veel voorpret met zich mee, maar kan het ook stress opleveren. Met name inpakstress is een bekend fenomeen. 

Logisch ook, want er zijn enorm veel dingen om mee te nemen. Dingen die je absoluut niet mag vergeten. En je zal zeker niet de eerste zijn die bij aankomst in het vakantieland ontdekt dat het iets cruciaals is vergeten. Geen paniek! Met de volgende checklist wordt het inpakken een eitje. 

Reispapieren 

Op de eerste plaats natuurlijk de reispapieren én documenten. Vergeet in elk geval nooit je paspoort of identiteitsbewijs. Dit is het laatste wat je wilt vergeten. Je hebt het niet alleen nodig wanneer je gaat vliegen, maar vaak ook bij aankomst bij een accommodatie. Daarom is dit hetgeen wat je als eerste in de tas moet stoppen. 

Een goede tip om nooit meer je paspoort te vergeten is door deze klaar te leggen bij de voordeur. Eventueel achter de deurklink te hangen. Op die manier raak je hem al aan wanneer je de deur uit wilt gaan. Zo kan je hem werkelijk nooit vergeten. 

Entertainment 

Wees je ervan bewust dat – zeker in deze periode van corona – er niet altijd heel veel te doen is in de buurt van de accommodatie. Ook als je met jonge kinderen reist, is de kans groot dat je al vroeg ‘vastzit’ in het hotel of het appartement. Dan is het wel fijn als je iets kunt doen samen. 

Denk aan spannende dingen om je relatie een boost te geven en lekker te experimenteren in de slaapkamer, zoals een clitoris vibrator of een luchtdruk vibrator, maar ook aan erotische spelletjes of sexy lingeriesetjes. Dingen die relatief klein zijn en gemakkelijk in de koffer zijn mee te nemen. 

Natuurlijk kan je ook aan andere dingen denken, zoals een e-reader (ideaal omdat je zo minder gewicht mee hoeft te nemen in de koffer!) en een tablet. Kleine dingen waarmee je urenlang plezier kunt hebben. 

Opladers 

Een van de belangrijkste dingen die je zeker niet mag vergeten is het meenemen van opladers. En dan met name de telefoonoplader of oplader van het fototoestel. Dit zijn dingen die heel lastig te vinden zijn in het buitenland en van essentieel belang zijn om alles goed te kunnen gebruiken. 

Reis je buiten Europa? Besef dan goed dat de stopcontacten wellicht anders zijn dan in Nederland. Hier kun je een vervormer voor kopen. 

Bijna alles is te koop! 

En last but not least… maak je niet al te druk! Op de bovenstaande dingen na is vrijwel alles te koop. Het is rot als je een paar onderbroeken te weinig hebt ingepakt of broeken tekort komt, maar dit soort dingen zijn gewoon te koop. Net als cosmetica producten. Maak je dan ook zeker niet al te druk. Uiteindelijk lukt het je heus wel om de vakantie door te komen. Als je de meest essentiële dingen maar niet vergeet.

Laatste van Blog