Winter in Central Park in New York City

Waarom je deze winter zeker een keertje naar New York City moet!

/
4 min.

In de winter een bezoek brengen aan New York is niet alleen veel goedkoper dan in de zomerperiode, je krijgt er ook nog eens fantastische taferelen te zien. Bijvoorbeeld in Central Park. In het park kan je echt wat rust opzoeken én vinden. Rust die je na enkele dagen of weken in het drukke New York zeker wel kan gebruiken.

Je ziet in Central Park uiteraard veel toeristen opduiken die al wandelend, fietsend of in de koets de groene long van de stad ontdekken. Wanneer je het park binnengaat via zijn ingangen langs 59th Street zal je het snel merken. Hoe meer je noordelijk wandelt hoe minder mensen je zal tegenkomen.

Het New Yorkse stadspark heeft een oppervlakte van zo’n 350 hectare en zeker in de winter kan je er prachtige foto’s maken. Er is niets leukers dan met je dikke winterjas aan, muts op het hoofd en sjaal rond je nek. Zorg voor een dampende Starbucks coffee in de hand en ga op één van de duizenden groene bankjes een beetje chit-chatten met de echte New Yorker. Die er meestal zijn hond uitlaat.

Uiteraard is het park het hele jaar rond toegankelijk. In de zomer lekker languit zonnen op The Lawn, de schitterende herfstkleuren van de bomen langs The Mall of fluitende vogels in de lente. Eigenlijk is Central Park elk seizoen top!

central park3

central park

Leuke plekjes

  • Het beroemde Kasteel van Belvedere ziet er nog prachtiger uit in de winter. En het Strawberry Fields monument ter ere van Beatle John Lennon is ook niet mis. Zeker niet met een dikke sneeuwlaag om zich heen.
  • De Bethesda Fountain ligt in het verlengde van The Mall. Vanaf hier kan je genieten van een adembenemend uitzicht op het meer The Lake en het Boathouse. Ook dit monument is vaak terug te zien in films en dient als ontmoetingsplaats in het park. Je kan hier ook altijd wel enkele performers aan het werk zien, ook in de winter.
  • Als er een filmploeg opnames draait in het park, dan is de kans groot dan ook de gietijzeren Bow Bridge (zo’n 60 meter lang) in beeld komt. De brug maakt de verbinding van Cherry Hill naar The Ramble over het meer. Vanaf hier heb je een prachtig zicht over Central Park.
  • Ga op pad met je camera en neem de mooiste winterfoto’s.
  • Ga eens langs de Central Park Zoo. De zeeleeuwen, zeehonden, sneeuwaapjes, ijsberen en sneeuwpanters zijn er veel actiever dan in de zomermaanden!
  • De ijsbaan in Central Park is echt wel één van de mooiste ter wereld. De toegangsprijzen zijn inclusief huur van de schaatsen, en je mag er zolang schaatsen als je wil.

Denk eraan dat u voor reizen naar de VS een officieel ESTA nodig heeft. Evisumservice.nl kan u dat online en binnen 5 minuten afleveren.

Vlieg naar de States aan de laagste tarieven en vind de beste hotelsdeals voor New York bij Connections.be, een 100% Belgisch bedrijf.

Wat denk je? Zou jij het liefst in de zomer of in de winter New York bezoeken?

Geef een antwoord

Your email address will not be published.