Zalig slapen tussen houten paletten in Chelton Hotel Brussel

Het was opnieuw een paar maanden geleden dat ik voor het laatst in Brussel was. Na enkele korte, maar steeds erg geslaagde trips naar onze boeiende hoofdstad nam ik mezelf vorig jaar voor om Brussel wat beter te leren kennen. Plaats van afspraak voor de start van mijn 24 uur durende blitzbezoek vorige week was het Chelton Hotel in de buurt van de Europese wijk.

Het originele en onlangs gerenoveerde hotel is makkelijk te bereiken vanaf metrostation Schuman dat op enkele minuten stappen ligt. De ligging van het Chelton is uiteraard ideaal voor medewerkers en bezoekers van de Europese instellingen, maar ook citytrippers kunnen ongetwijfeld tot rust komen in deze aangename omgeving. Op een paar honderd meter van het hotel vind je het Jubelpark (aangelegd in 1880 in opdracht van Leopold II) waar heel wat te beleven valt. Zo kan je een bezoek brengen aan musea zoals dat van de Kunst en Geschiedenis, het Leger en de Krijgsgeschiedenis of Autoworld. Er zijn ook heel wat terrasjes en lekkere eetadresjes te vinden in de buurt.

Chelton5
Geniet van de zonsondergang vanop één van de bankjes aan de triomfboog van het Jubelpark.

Het Chelton is een eenvoudig en no-nonsense driesterrenhotel waar het personeel je vriendelijk ontvangt in de receptieruimte die (zoals bijna het ganse hotel) bestaat uit houten muren en paletten. Een concept dat ook werd doorgetrokken tot in mijn kamer.

De ruime kamer op het gelijkvloers beschikt over een groot tweepersoonsbed met uitstekende matras, grote flatscreen televisie, lederen fauteuil en klein werkplekje met voldoende stopcontacten. Er is gratis draadloos internet in het hele gebouw, dat trouwens perfect werkt. De volledig betegelde badkamer is niet erg groot, maar bijzonder functioneel en net. Er is ook een apart toilet op de kamer.

Leuk extraatje was trouwens de vintage platenspelen met een stapeltje coole platen van onder andere Aretha Franklin, Santana en Plastic Bertrand. Ik moest me inhouden om de volumeknop niet té hard rond te draaien 🙂

Brussel3
Het ontbijt in het Chelton was sober, maar lekker en vers. Je kan er terecht van 07u tot 10u. In het weekend zelfs een half uurtje langer.
Chelton2
Vanop het rooftop terras heb je een prachtig zicht over Brussel. Je kan er zalig relaxen.

Praktisch

De prijs voor mijn kamer (Special Double) varieert van € 69 tot € 299 naargelang de periode (ontbijt exclusief, € 14) en is best te boeken via de deze website. Inchecken kan vanaf 13 uur, het hotel terug verlaten doe je voor 11 uur. Voor een meerprijs (van € 25) kan er later worden uitgecheckt.

Deze trip kwam er dankzij een leuke samenwerking met het Chelton Hotel.
De heren schoenen op de foto (bruine derby veterschoenen, € 129) kan je bestellen via de webshop van sacha.be


NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €5992 reacties

Geef een reactie