Mijn trip naar Miami in 15 foto’s

Plannen om een lang weekend naar Miami af te zakken als ontspannende afsluiter van een prachtige, maar vermoeiende rondreis door bijvoorbeeld het zuidoosten van de States? Of gewoon zin in een last minute citytrip naar de grootste stad van Sunshine State Florida? Aan de hand van mijn 15 tofste foto’s toon ik je de meest iconische plaatsen die een Miami first-timer volgens mij zeker niet zou mogen overslaan tijdens een (kort) bezoek. Enjoy!

Miami26
Een prachtige blik op de skyline van downtown Miami krijg je onder andere vanaf Biscanye Bay.
Miami19
De kleurrijke reddershuisjes op het strand van South Beach zijn vaak te zien in Amerikaanse films en series.
Miami34
Maar ook ’s ochtends bij zonsopgang is het er prachtig. En bijzonder rustig!
Miami33
Selfie time! 🙂 SMILE!
Miami16
Breng ook een bezoek aan de hipster wijk Wynwood. Het barst er van de Street Art in alle mogelijke vormen.

Ik schreef er hier eerder al een blogpost over.

Miami6
En kijk er niet alleen omhoog …
Miami37
Op Miami Beach slenter je langs prachtige Art Deco gebouwen uit de jaren ’20 en ’30.
Miami38
Je vindt er trouwens zo’n 800 terug.
Miami36
Bangelijke auto’s zijn er nooit ver weg!
Miami24
Downtown Miami vind je de Cubaanse enclave Little Havana. Absoluut een bezoek waard.
Miami25
Het deel met de meeste Cubaanse restaurants en cigarshops situeert zich rond de hoofdstraat Callo Ocho.
Miami23
Cubaanse grapjassen.
Miami27
Om zo’n 45 minuten rijden van Miami Beach kan je alligators en andere dieren gaan spotten in de Everglades.
Miami32
En ritje in een luidruchtige Airboat is dan ook een must!
Miami31
Et voila! Meet Lilly 🙂

Praktisch

Zelf koos ik om te overnachten in Miami Beach. Om makkelijker te socializen met leeftijdsgenoten en andere reizigers boekte ik een bed op een slaapzaal van zes bedden in jeugdherberg HI Miami Beach (van de bekende Hostelling International groep). Iedere kamer heeft er een eigen badkamer, koelkast, airco én – misschien wel het belangrijkst – gratis wifi. Ik vloog vanuit Oostende naar Miami met Jetairfly.

Droom je al weg bij het zien van mijn Miami foto’s? Of misschien zegt het je wel helemaal niets! Laat het me zeker weten via de comments 😀

Greater Miami Convention & Visitors Bureau zorgde er voor dat ik toegang had tot een aantal attracties en bezienswaardigheden. Breng zeker een bezoek aan hun website als je een bezoek aan Miami plant.

 


ReizenReizen

14 reacties

 • Ik word echt vrolijk van je foto’s! Krijg spontaan zin om naar Miami te gaan. Vooral die kleurrijke reddingshuisjes vind ik te gek, die streetart trouwens ook!

  • De kleuren, de mensen, het prachtige weer, … Miami heeft echt alles waar ik van hou 😀 Ik kom zeker terug Anita!

 • Ik stond nooit echt te springen voor Miami, maar jouw foto’s doen me toch zin krijgen!

  • Het stond bij mij ook nooit echt bovenaan, maar de extreem goedkope vlucht deed me toch beslissen om te gaan. Nu is het plots één van mijn absolute favorieten geworden 🙂

 • Wat een mooie en toffe foto’s!! Ik vind dat huisje echt cool haha 😀 En de Everglades zou ik ook wel willen bezoeken. Je geeft goed de diversiteit weer van de plek, die ik eerlijk gezegd niet zo had verwacht. Veelbelovend dus!

  • Je kan er inderdaad veel uiteenlopende activiteiten doen. Er is natuur, het strand, cultuur, en fun! 🙂 Een aanrader! En op minder dan 4 uurtjes vliegen van Bogota 😀 Haha!

 • Wat een fijne foto’s 🙂 Ik vond Miami ook een hele fijne stad, al is het inderdaad wat duur af en toe. Maar met een beetje zoeken kun je er prima eten en drinken voor een leuke prijs. Een roadtrip naar Key West is trouwens ook aan te raden, de Overseas Highway is zo mooi! Zou graag nog eens terug willen gaan!

  • Ik had inderdaad nog een hele hoop meer willen zien, maar jammer genoeg was ik er maar een paar dagen 🙁 Ik ga zeker terug want een uitstap naar Key West zag er erg leuk uit!

 • Mijn topografie van de USA is echt heel slecht en ik had dus geen idee dat de Everglades zo dichtbij Miami liggen. Wat een gave ervaring lijkt me zo’n bezoek aan deze prachtige plek. Heerlijke foto’s verder ook, je hebt je zo te zien weer goed geamuseerd. 🙂

  • Hahaha 🙂 Everglades waren inderdaad super dichtbij en echt wel heel mooi om te zien. Het was idd één van de ‘leukere’ uitjes van de voorbije jaren.

 • Mooie foto’s Bart! Ik was in 2010 in Florida. Vond het er leuk, maar wilde er heel lang niet naar terug. Nu wellicht wel, want heb er nog een hoop te ontdekken! Miami vond ik overigens niet heel top. Beetje teveel ‘zien en gezien worden’ naar mijn smaak.

  • Ach een beetje over de top mag wel eens. Zo een beetje als in Los Angeles, waar het ook al zien en gezien worden is wat de klok slaat 🙂

 • Florida – en Miami – zijn gewoon epic locaties. Prachtige vakanties al gehad, can’t wait to go back. Weertje, sfeer, locatie, zon, zee, strand, cocktails, de goeie vibe, lekker eten, … Alles gewoonweg 🙂

  • Het was voor mij de allereerste keer Florida, maar ik ga binnenkort zeker terug. Vond het er geweldig.

Geef een reactie