Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Zoveel kostte onze roadtrip doorheen Zuidwest USA!

De meest memorabele en fantastische reis die ik ooit – samen met mijn beste vriend maakte – is ook meteen de duurste in mijn 32-jarige bestaan 🙂 Na maanden van puzzelen, plannen, rekenen en dromen begonnen we uiteindelijk aan onze roadtrip doorheen het Zuidwesten van de Verenigde Staten.

In zo’n 20 dagen doorkruisten we de staten Nevada, Utah, Arizona en Californië. We trokken meermaals aan de arm van de jackpot in Las Vegas – resultaat: 160 euro armer -, wandelden over Venice Beach in Los Angeles en namen de Cable Car in San Francisco. Maar we bezochten niet enkel de grote metropolen tijdens onze trip! We droomden eveneens weg bij al die natuurpracht in verschillende nationale parken. Zo passeerden we niet alleen de Grand Canyon, maar trokken we ook grote ogen bij het zien van Arches National Park, Bryce Canyon en het stoffige Monument Valley.

Omdat de vraag me vaak gesteld wordt probeer ik in onderstaand overzicht een blik te werpen op de kosten die wij gemaakt hebben tijdens onze reis. Natuurlijk kan jouw roadtrip (veel) duurder of goedkoper uitvallen dan de onze,  afhankelijk van je persoonlijke interesses of reisperiode.

Vervoer: 1223 euro per persoon

Het vervoer is natuurlijk steeds opnieuw een grote hap uit je reisbudget, en dat was ook bij onze roadtrip niet anders. Alles begint uiteraard bij het zoeken en vinden van een vliegticket. Via Connections betaalden we exact 676,50 euro per persoon voor een retour ticket. We vlogen eerst met United vanuit Brussel via Philadelphia naar onze eerste stop Las Vegas. Terugkeren naar huis deden we (opnieuw met een layover in Philly) dit keer vanuit San Francisco.

Zelf interesseerde het me eigenlijk geen fluit (geen biet voor de Nederlandse lezers) met welke auto we de roadtrip aanvatte, maar mijn kameraad wil absoluut een Mustang. En het liefst dan nog een cabrio. OK, zo gezegd zo gedaan! Kostprijs: 775 euro voor twee weekjes.

Brandstof is helemaal niet zo duur in de VS in vergelijking met België of Nederland. We cruisete voor zo’n 228 euro aan kassatickets in het benzinestation bijeen.

Verder spendeerden we nog ongeveer 90 euro aan tickets voor het openbaar vervoer, carwash, de taxi en parkeergeld.

Verblijf: 741,50 euro per persoon

Tijdens onze trip verbleven we exact 14 nachten op hotel. Dat kwam neer op 1483 euro aan hotelkosten. Dat wil zeggen dat een gemiddelde overnachting met ontbijt ons 105 euro per kamer kostte. Dit kan waarschijnlijk een stuk(je) goedkoper, maar hou er rekening mee dat de overnachtingskeuzes in de onmiddellijk omgeving van parken in bepaalde periodes eerder beperkt is.

De overige dagen kozen we voor een luchtmatras of bed via Couchsurfing. Zo sliepen we enkele dagen in de logeerkamer van Isabel IN het enige echte Grand Canyon park. Kostprijs: nada!

Eten & Drinken: 655 euro per persoon

arches2Aan eten en drinken spendeerden we zo’n 33 euro per persoon, per dag. Dit kan zeker een stukje minder, maar we zijn er nu net twee die ’s morgens al denken aan wat ze ’s avonds zullen eten. We gaan onszelf dit pleziertje dus niet ontzeggen!

Dat is het gemiddelde bedrag dat we uitgaven aan de whoppers van Burger King, footlong sandwiches van Subway, enkele uitjes naar het chique restaurant of het trashy Chinese buffet, de talrijke picknick inkopen bij Wallmart en uiteindelijk ook nog enkele Budweisers op café.

Bezienswaardigheden: 349,50 euro per persoon

We spendeerden een groot deel van onze reis in de nationale parken van het zuidwesten. Dat kostte ons ongeveer 72 euro aan toegangsgelden. Daarnaast vergokte ik zo’n 160 euro aan de fruitmachines in Las Vegas en pikten we onder andere een voorstelling van Cirque du Soleil mee (61 euro per persoon), maar gingen we bijvoorbeeld ook fietsen in San Francisco.

Andere: 49,5 euro per persoon

Natuurlijk zijn er nog andere uitgaven die voor iedereen een beetje zullen verschillen. Zo is een ESTA 2 jaar geldig, en heeft misschien niet iedereen hem daarom opnieuw aan te kopen (kostprijs 14 dollar). Omdat we tijdens onze laatste dag een inschattingsfout maakten konden we de wagen niet op het afgesproken uur terug naar het verhuurbedrijf brengen. Duur foutje, want zo’n 50 euro extra.

We kochten aan het begin van onze roadtrip een handig gadget aan! Een elektrische koelbox om al het eten en drinken voor de picknicks fris te houden in onze voiture. Super idee! Aankoop: 25 euro.

Verder kocht ik voor ongeveer 118 euro aan souveniers en spulletjes zoals kleding en CD’s. Dit reken ik uiteraard niet bij het eindtotaal! Shopaholics die een extra koffer moeten aankopen om hun nieuwe Ipad, Louboutins en de kilo’s Hershey chocolade thuis te krijgen kunnen zich dus aan een hoger creditcardafschrift verwachten 😀

Totaal: 3018,50 euro per persoon

grand3

archesXL2

LV8

Ziezo! Wat denken jullie van dit bedrag? Zouden jullie het anders aanpakken?


ReizenReizen

19 reacties

 • Pff das een behoorlijk bedragje :p Ik denk dat als dit de mooiste reis van je leven was dit het wel waard is eigenlijk 🙂 Wij Nederlanders zeggen trouwens ook fluit, maar biet ook. Kan allebei Haha 🙂

  • Het kan zeker 1000 euro goedkoper hoor, mits andere auto en minder/goedkopere hotels (en niet gokken in Vegas) 🙂 Haha, ik dacht: ze gaan fluit nooit begrijpen!

 • Serge Van Cauwenbergh

  Aan mijn vijf weken durende roadtrip uit 2009 hou ik ook nog steeds goede herinneringen over. Ik wil graag nog eens teruggaan, maar vind niemand om mee te komen. Met twee is altijd gezelliger en je kan de kosten delen. Alleen is het nogal prijzig. Het is zoals je zegt, jouw prijs kan zeker lager met goedkopere hotels en een andere wagen, al zou ik ook graag in een Mustang willen rondrijden 🙂 Jouw maaltijden vind ik wel behoorlijk duur met €33 per dag.

  • Eten én drinken he Serge 🙂 De avonden dat er niet moest geregen worden tikten het aantal biertjes en cocktails nogal aan!

 • Wij vinden dat jullie het nog netjes gedaan hebben haha!
  Je bent er maar één keer en zo’n reis zal je nooit vergeten! We hadden geen zin om achteraf spijt te hebben van iets wat we niet gedaan hadden vanwege het geld. Ook wij hadden een Mustang en vonden het geweldig. Voor de hotels waren wij ook zeker wel 100 euro per nacht kwijt. Op het eten kan je dan inderdaad weer wat besparen, we hebben veel inkopen bij de Walmart gedaan.
  Natuurlijk kan het goedkoper, het is maar net wat je wil… Maar ons motto is: als je het doet, dan moet je het goed doen!

 • Reizen wordt vaak goedkoper als je langer gaat. Voor 22 dagen met vliegticket, vervoer en hotel en een vrij slappe euro… zou ik voor 3 weken Amerika ook zoiets ramen denk ik. Alleen ja, achteraf kan het altijd wel iets goedkoper 🙂

 • Wij zaten 2j geleden aan 7000. Hier zat ook alles in, waaronder aankoop van stapschoenen, gps,… Maar nog geen seconde spijt…

 • Toffe post! Wij hebben 3 jaar geleden deze reis ook gemaakt en zaten ook aan een 3000-3500 euro per persoon voor een trip naar de Westkust. Gelukkig was Florida deze zomer een stukje “goedkoper” in vergelijking met de Westkust! Maar het blijven, uiteraard, onvergetelijke reizen 🙂

 • Leuk om te lezen Bart! Wij gaven zo ongeveer hetzelfde uit voor ruim 4 weken roadtrippen door West-Amerika. Onze accommodaties waren gemiddeld 75 euro per nacht. De rest weet ik zo niet uit m’n hoofd. Een geweldige reis levert onbetaalbare ervaringen op, zo waardevol! 🙂

  • 75 euro per nacht is inderdaad een goed gemiddelde denk ik. Je kan onze trip zeker en vast enkele honderden euro goedkoper maken hoor, mits enkele kleine aanpassingen!

 • Beste

  Via welke maatschappij heb je de wagen gehuurd?

 • Waar hebben jullie die elektrische cooler gekocht?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!