Fietsen door Limburg: ontdek de uniekste fietsroutes

3 min.

Laatste update 4 mei

Limburg, een prachtige regio in België. Bekend voor zijn fietsroutes die je door de mooiste landschappen en natuurgebieden van de regio leiden. Fietsen is de ideale manier om de omgeving te verkennen en om te genieten van de natuur. Weet je niet goed welke paden je wil verkennen? Ik geef jou hier alvast enkele van de meest populaire routes in Limburg mee.

Fietsen door het water

Dit is een unieke fietsroute in Bokrijk die je met een fietspad van 200 meter door het water meeneemt. Ja, letterlijk door het water. Het pad loopt door het water van een grote vijver en biedt jou een unieke ervaring: fietsen door een prachtig waterlandschap. Pauzeer even op het pad, geniet van de omgeving en wie weet komen de zwanen naar je toe gezwommen. De gehele route is 3 kilometer lang en is geschikt voor fietsers van alle niveaus, maar om met volle teugen te genieten van de rust zonder uitgeput te zijn kan je de route fietsen met een Minerva elektrische fiets, die jou elektrische ondersteuning biedt.

Fietsen door de bomen

Een andere populaire fietsroute leidt je door de bomen van Bosland in Limburg. Het pad brengt je in enkele minuten naar hogere sferen. Dit mag je letterlijk nemen, via een dubbele cirkel kan je fietsen tot 10 meter boven de grond. Hierdoor krijg je een panoramisch uitzicht over het bos en de omgeving te zien. Een onvergetelijke ervaring is je verzekerd. Het is een zeer korte route van maar liefst 700 meter, dus ideaal om te combineren met de route ‘fietsen door het water’. Een fietsroute van ongeveer 50 km laat je vertrekken in Bokrijk, waar je eerst door het water fietst en leidt je via het natuurgebied de Teut naar fietsen door de bomen.

Fietsen door de heide

Een mooie fietsroute die je meeneemt door het prachtige heidelandschap van Limburg, is de route ‘fietsen door de heide’. Het pad van deze route loopt door het Nationaal Park Hoge Kempen. Tijdens de route kan je genieten van een adembenemend uitzicht op de heidevelden en de omgeving. Een houten fietsbrug van 300 meter brengt je naar hogere hoogtes waar je kan genieten van een prachtig panoramisch zicht. Dit is een lange route van 42 kilometer. Ook hier is een elektrische fiets voor dames aangeraden om volop te kunnen genieten zonder dat je uitgeput bent. Ondanks de lengte van de route is die wel geschikt voor alle fietsers.

Kortom of je nu een ervaren fietser bent of je gewoon op zoek bent naar een ontspannen fietstocht door de prachtige natuur van Limburg, er zijn tal van opties om uit te kiezen. Vergeet ook zeker niet om te genieten van de prachtige omgeving en neem alle tijd om te ontspannen en te genieten van de regio.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.