New York citytrip plannen: alles wat je moet weten

32 min.

Deze longread is een must-read artikel wanneer je een New York citytrip aan het plannen bent. Het staat vol met weetjes, allerlei leuke activiteiten in de stad, interessante fotospots, eet- en drinkadressen, maar ook tips & tricks om goedkope vluchten en hotels te vinden.

In dit artikel staan affiliatie links. Dat wil zeggen dat we een kleine commissie ontvangen als je iets koopt of boekt via een linkje op deze pagina. Uiteraard zonder extra kosten voor jou. Alle artikelen op Vetexbart zijn helemaal gratis, dus bedankt alvast om ons op deze manier te steunen.

Je New York citytrip plannen: verplicht papierwerk

De voorbereidingen die bij het plannen van een reis naar de Verenigde Staten van Amerika nodig zijn verschillen met een uitstapje binnen Europa. Zo moet je dus alvorens je New York bezoekt in orde zijn met wat papierwerk.

Internationale reispas

Voor een reis naar de Verenigde Staten moet je in het bezit zijn van een geldige internationale reispas. Dit is voor alle duidelijkheid niet je identiteitskaart, maar wel het bordeauxkleurige boekje dat wordt afgeleverd door je gemeente. Zorg er voor dat je minstens een drietal weken voor je vertrek je reispas aanvraagt in het gemeente- of stadhuis waar je woont.

Voor last minute vertrekken is er ook een spoedprocedure nodig, maar die is vele malen duurder.

ESTA aanvraag

Belgen en Nederlanders die de VS binnenkomen dienen online een ESTA-aanvraag in te dienen. Dit moet minstens 72 uur voor de afreis gebeuren. Heb je geen geldige en goedgekeurde ESTA? Dan kom je het land niet in. Het document kost 14 dollar en is enkel af te rekenen met een kredietkaart. Je ESTA is bovendien twee jaar geldig en kan meerdere keren gebruikt worden. Wie het land binnenkomt met een ESTA geeft duidelijk aan een toerist te zijn. Heb je andere plannen in de VS dan moet er een passend visum aangevraagd worden.

Hier vraag je officieel je ESTA aan.

Hou tijdens je New York citytrip ook rekening met…

Verzekering

Een ongeluk komt soms snel om de hoek loeren, ook op vakantie. Ziekenhuiskosten kunnen in de VS gigantisch hoog oplopen. Zorg er daarom zeker voor dat je een goede reisverzekering met een degelijke dekkingslimiet afsluit. Het kost je dan misschien wel enkele euro’s per dag, maar het is echt wel onmisbaar.

Bank

Wil je graag gebruik maken van je normale bankkaart (geen kredietkaart), laat deze dan voor vertrek deblokkeren voor reizen buiten de Europese Unie. Bij de meeste banken kan je dat ook zelf doen via je mobile banking app. Denk er wel aan dat je niet overal in New York terecht kan met een gewone (Maestro) bankkaart. Neem minstens één kredietkaart mee zoals VISA of Mastercard want deze is echt wel een vereiste in Amerika. Je hebt ze bijvoorbeeld nodig als borg in je hotel, bij het huren van een fiets of op restaurant. Wil je geen echte kredietkaart aanvragen, dan is een prepaid kredietkaart misschien een optie. Ik maak gebruik van de Revolut kaart die komt met een heel handige app.

Bagage

Als je van plan bent om je koffers op slot te doen gebruik je best een TSA slot. Daarvan heeft de Amerikaanse douane een loper zodat zij jouw koffer niet moeten openbreken. Neem je medicatie? Ga dan na of je medicijnen toegelaten zijn in Amerika. Zorg er ook voor dat de verschillende pilletjes steeds in de originele verpakking zitten.

Hier koop je een TSA slot voor minder dan 10 euro.

WIFI

De roamingkosten binnen Europa zijn dan wel afgeschaft, wie naar de VS reist moet weten dat hij het best zijn mobiele data uit zet. Mobiele operatoren rekenen er maar liefst tot 15 euro per megabyte aan. Ben je van plan om vaak te internetten of je smartphone? Koop dan een lokale simkaart. Dat kan al direct op de luchthaven. Of gebruik de gratis wifi in hotels, op pleinen of in koffiebars.

Elektriciteit

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien door mensen die voor het eerst naar de States reizen zijn adapters voor elektrische apparaten. De stroom in de VS is 110v en niet 220v zoals bij ons.

Hier kan je er eentje online kopen, voor minder dan 7 euro, die goed werkt.

Uurverschil in New York

In De Verenigde Staten zijn er zes verschillende tijdzones omdat het land zo uitgestrekt is. New York kent een tijdsverschil van zes uur met België en Nederland. In alle staten van Amerika is het vroeger dan bij ons. De universele tijdzone afkorting in New York is EST. Dat is (-05.00) ten opzichte van UTC/GMT (Greenwich Time). De Belgische en Nederlandse tijd is (+01.00).

Om een voorbeeld te geven: Is het in Brussel of Amsterdam 12u in de middag dan is het in New York 6u in de ochtend.

Zomer of winteruur?

Ook New York kent zomer en wintertijd net zoals bij ons. Maar let op! In New York draait men niet noodzakelijk de klok terug of verder op dezelfde dag als in België en Nederland. Check het internet voor de correcte aanpassingsdata.

Fooien geven?

In New York is het geven van dikke, vette fooien meer de regel dan de uitzondering. Het inkomen van het hotelpersoneel, taxichauffeurs en obers bestaat voor een groot deel uit de fooi die ze krijgen van hun klanten. Als het kan geef je liever geen kleingeld (onrespectvol), maar briefjes.

Neem je een taxi dan verwacht de chauffeur een fooi van zeker 10%, als is 15% zeker niet te veel indien je een goede service kreeg. Geef steeds een minimum van $2. Voor mensen die je koffer naar de kamer doen is er zo’n dollar per koffer voorzien als tip en kamermeisjes rekenen toch al snel op zo’n $3 per dag. Kelners en barmannen tenslotte rekenen op zo’n 15% à 20% fooi. Zeker in een goed restaurant of chique club ligt het bedrag van de ‘tips’ iets hoger dan in een koffiehuisje. Op toeristische plaatsen of als je met een grote groep bent telt men vaak automatisch de fooi al op bij het totaal te betalen bedrag. Dit staat dan op je ticket.

Tip! Omdat de ‘sales tax’ (8,87%) apart staat vermeld op je ticket is een handige tip de fooi te berekenen op restaurant/café door het verdubbelen van die taks.

Sales tax

Anders dan in België of Nederland wordt de sales tax in New York nooit geadverteerd in de winkel. De taks (8,87% in 2020) moet je er zelf steeds bijtellen als je winkelt in de supermarkt of kledingzaak. Koop je een cadeautje dat volgens de prijsaanduiding 10 dollar kost, dan zal ja dat aan de kassa dus uiteindelijk 10,89 dollar kosten.

Beste reisgidsen voor New York citytrip

Als aanvulling op deze tips en de andere artikels op Vetexbart kan ik je volgende reisgidsen aanbevelen:

 1. Capitool Reisgids, editie 2020 voor €27,99
 2. Time to Momo New York, editie 2020 voor €16,99
 3. BE NY 2.0 van de Belg Patrick van Rosendaal die gids is in New York voor €25,99
 4. NYC Guide for Instagrammers van de Belgische Silvie Bonne voor €16,99

Vluchten zoeken naar New York

New York is vanuit Brussel of Amsterdam geen echt dure bestemming om naartoe te vliegen. Bij het boeken van vliegtuigtickets is het heel belangrijk om verschillende websites met elkaar te vergelijken. Kijk via diverse online vluchtenzoekers welke prijs er tevoorschijn komt.


Goedkope vliegtickets vinden?

Gebruik Momondo. Het is een vergelijkingswebsite die verschillende boekingsplatformen voor je gaat bekijken. Je krijgt dan een handige lijst van alle vluchten, steeds met de goedkoopste prijzen en waar ze te boeken!


Goedkoopste periode voor New York citytrip?

Over het algemeen is de periode na nieuwjaar (vanaf half januari, februari en maart) het goedkoopst. Het weer in New York is dan echter niet optimaal. Het kan er stevig sneeuwen en vriezen. Maar alles heeft zijn charme natuurlijk. De duurste periode zijn normaal gezien de zomermaanden (van juni tot half september). Ook de dagen rond populaire feestdagen zoals de 4th of July of tussen Kerst en Nieuwjaar zijn duur omdat Amerikanen dan hun familie bezoeken.

new york citytrip jfk
Landen op JFK Airport. Altijd een spannend moment.

Hoe lang vlieg je?

Van Brussel naar New York vlieg je in ongeveer 8 uur. De terugvlucht is normaal gezien een 45-tal minuten sneller, maar alles hangt af van de wind en hoe vol/leeg het vliegtuig is.

Op hotel in New York

Hotels in New York zijn duur! Daarom is het belangrijk om op voorhand een idee te hebben waar je gaat overnachten (in welke wijk) om zo online goede deals te vinden. Kies je voor een hotel, een hostel of misschien doe je liever een beroep op alternatieve online diensten zoals Couchsurfing of AirBnB? Reken toch op minstens 150-200 dollar voor een standaard kamer in Manhattan en 35-50 dollar voor een nacht in een degelijke hostel.

Mijn favoriete ho(s)tels in New York in het goedkopere segment, naar New Yorkse normen:

 1. Ameritania at Times Square in Manhattan
 2. The Local in Queens
 3. The Collective Paper Factory in Queens

In dit artikel lijst ik 10 fijne en betaalbare hotels op in New York, die ik allemaal persoonlijk heb getest.


De goedkoopste prijs voor je hotelkamer vinden?

Gebruik Momondo. Dit platform gaat verschillende boekingswebsites vergelijken voor jouw. Je krijgt enkele seconden later heel eenvoudig te zien waar je het goedkoopst je hotelkamer kan boeken!


Extra taksen

Hou tijdens je New York citytrip ook rekening met de extra taksen en zorg voor een kredietkaart om de borg te betalen. In de meeste hotels zal je bij het inchecken een incidentals charge moeten betalen. Meestal is dit 50 tot 100 dollar per nacht en per kamer. Die borg wordt gebruikt voor het betalen van de kosten voor de minibar, het restaurant of telefoon. Ook als je iets stuk maakt of steelt zal het bedrag in mindering worden gebracht. De  incidentals charge is dus geen extra kost. Je krijgt het bedrag (of wat er nog van overschiet) integraal teruggestort bij het uitchecken.

Airbnb is niet verboden in New York

Tot wat veel mensen denken is Airbnb in New York niet verboden. De regel is wel dat verhuurders enkel mogen verhuren als ze zelf ook in het appartement of huis wonen. Airbnb is een heel goede optie voor mensen die echt lowcost een slaapplek zoeken, eventueel met weinig comfort. Wie goed zoekt kan al een bed in een privékamer vinden vanaf 30 euro per nacht. Uiteraard logeer je dan niet in het centrum van Manhattan, maar in één van de buitenwijken van bijvoorbeeld Queens of Brooklyn (denk aan Bushwick, Ridgewood of Bed-Stuy). Check altijd of er een makkelijke verbinding is naar Manhattan en lees goed de reviews van andere gasten. Laat profielen zonder reviews links liggen.

Marktleider NYC reizen

Ik boek meestal mijn vliegtickets en hotels apart, maar ik heb ook ervaring met CONNECTIONS. Dat 100% Belgische bedrijf met hoofdkantoren in Vilvoorde en tientallen reisshops is nog steeds de marktleider als het aankomt op reizen naar New York. Zij hebben vaak scherpe vluchttarieven en heel fijne promo’s.

Aankomst in New York City

De meeste mensen die vanuit Europa reizen zullen in New York aankomen in één van deze twee luchthavens: JFK of Newark. Wie een binnenlandse vlucht neemt en landt in NYC kan eventueel ook landen op de luchthaven La Guardia.

Zowel wie landt op JFK als op Newark kan relatief gemakkelijk in Manhattan, of in één van de andere stadsdelen geraken. Die plaats hangt uiteraard af van waar je blijft overnachten.

Op de luchthaven

Als je aankomt op één van de New Yorkse luchthavens zal je voorbij de grenscontrole moeten. Verwacht je aan lange rijen. Wie al een keer in de Verenigde Staten was en toen over een ESTA beschikte kan de procedure doorlopen aan één van de automaten, wat aanzienlijk sneller is. Reken op minstens 1,5 uur van het moment dat je het vliegtuig afstapt tot je met je bagage de luchthaven weer buiten wandelt. Af en toe heb je geluk en gaat het wat sneller, maar vaak is het erg druk en loopt de wachttijd aanzienlijk op. Wie voor het eerst de Verenigde Staten binnenkomt zal zijn vingerafdrukken moeten afstaan. Ook zal er een foto genomen worden. Standaard vragen die door de grensbewakingsagent kunnen gesteld worden: wat is de reden van je verblijf, hoe lang duurt je vakantie en waar zal je verblijven?

Met een taxi vanaf de luchthaven JFK

Je kan eenvoudig een taxi, of Yellow Cab, aan de uitgang van de luchthaven nemen. Er is een vaste prijs van JFK naar Manhattan. Let er wel op dat je enkel een officiële taxi neemt. Het is ongetwijfeld de snelste en meest stressloze manier om in je hotel of Airbnb te geraken, maar waarschijnlijk ook de duurste. Deze optie is vooral aan te raden als je met 4 personen bent of je ’s avonds laat aankomt op de luchthaven en snel wil slapen (kostprijs: 52,50 dollar voor het basistarief + $8 dollar tol, $0,80 tax en fooi).

Openbaar vervoer en andere opties

Natuurlijk kan je ook kiezen voor de metro, trein, bus of shuttledienst. Lees alles over deze opties in dit artikel dat ik eerder schreef. Of misschien huur je liever een auto tijdens je New York citytrip omdat je nog andere plaatsen zal bezoeken? Zo kan je uitstappen maken naar onder andere Washington D.C., Boston of Philadelphia.

Een auto huren

Een huurwagen regel je best op voorhand. Wij kozen zoals steeds voor Sunny Cars. Ze hebben zelf geen auto’s, maar zijn wel Europees marktleider in autoverhuur en werken samen met de grootste autoverhuurbedrijven. Ze hanteren steeds de all inclusieve formule, waardoor je zorgeloos aan je trip kan beginnen. Dat wil zeggen dat er geen extra verzekeringen afgesloten moeten worden wanneer je de auto ophaalt. Dat is immers allemaal al inbegrepen in de basisprijs. Het eigen risico wordt bij mogelijke schade door Sunny Cars terugbetaald, net zoals schade aan glas-banden-bodem of dak. Sunny Cars geeft je trouwens de mogelijkheid om aanvullende servicepakketten te boeken. Zo kan je je wagen ophalen zonder kredietkaart voor te leggen of kan je een extra bestuurder aanduiden.

De verschillende stadsdelen

New York City is onderverdeeld in vijf verschillende stadsdelen of boroughs die elk hun eigenheid hebben. Allemaal zijn ze uniek en zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf, want het zou jammer zijn mocht je je enkel beperken tot Manhattan.

Manhattan

De meeste toeristen beginnen hun trip naar New York met het verkennen van Manhattan, toeristisch gezien nog altijd het belangrijkste stadsdeel. Manhattan ligt tussen de Hudsen en East River, waardoor het verbonden is met bruggen en tunnels met de andere districten van New York. Wijken die je zeker niet mag overslaan zijn het TriBeCa, Financial District, Soho en Chelsea. Uiteraard hoort ook een bezoek aan Central Park en één van de vele musea tot de mogelijkheden.

Brooklyn

Dit gedeelte van de stad kan je vanuit Manhattan te voet of met de fiets bereiken via de Brooklyn Bridge die al sinds 1883 de borough verbind met de rest van New York City. Interessante wijken zijn onder andere het hippe Williamsburg, Bushwick en Greenpoint. Deze wijken zijn het walhalla voor de liefhebbers van street art, vintage winkels en record shops. Vanaf het Brooklyn Bridge Park krijg je dan weer een fantastisch uitzicht op de skyline van Manhattan.

Een typisch beeld uit New York City.

Queens

Sla Queens zeker niet over tijdens de New York citytrip. Queens is het grootste van de vijf delen van de stad en heeft de meeste nationaliteiten ter wereld. Hier is de grootste concentratie Grieken te vinden van gans de States (wijk Astoria). Deze regio heeft ook een Colombiaanse wijk met leuke restaurantjes en nachtclubs. Nergens ter wereld is er meer etnische diversiteit dan in Queens. Dit stadsdeel is ook de thuishaven van de US Open Tennis op het Flushing Meadow/Corona park. 

Bronx

In het noorden van de stad ligt The Bronx, door de rivier de Harlem gescheiden van Manhattan. Vroeger was dit gedeelte van New York not done. Vervallen wijken en rondhangende bendes maakte van deze regio de zwarte vlak van de stad. De laatste tijd echter is er stevig geïnvesteerd in deze wijk waardoor het een echte aanrader is om een dagje te stappen langs de vele antiekwinkeltjes en galerijtjes van beginnende kunstenaars. Voor de sportfanaten is een match bijwonen van de honkballende New York Yankees ook zeker en vast de moeite. Door de aanplanting van parken en pleintjes is 25% van The Bronx groen. Ook de Botanische Tuin is oogverblindend mooi en zeker een must tijdens je stadswandeling, net als de zoo in Bronx Park, een van de oudste een mooiste dierentuinen ter wereld.

Staten Island

Staten Island is een eilandje nabij de New Yorkse havens en het verste weg van het centrum. Het is het meest provinciale van de vijf boroughs in New York en het is een beetje spijtig dat het vergeten wordt als toeristische bestemming. Maak vanaf Manhattan een gratis boottocht met de Staten Island Ferry en ervaar zo de prachtige skyline, een fenomenaal zicht. 

Belangrijkste hotspots en activiteiten in New York

Ik ging ondertussen al tientallen keren naar New York City, voor mij nog altijd de meest fascinerende stad ter wereld. Wie voor de eerste keer naar The City That Never Sleeps gaat is het belangrijk om de reis op voorhand goed te plannen. De stad is zo groot dat een schema zeker geen overbodige luxe is. Ik zet mijn 11 hoogtepunten van de stad voor jullie op een rijtje.

 1. The High Line, een in onbruik geraakte spoorlijn die nu dienst doet als park
 2. Street art spotten in en rond The Bushwick Collective. Zie mijn uitgebreide video over dit thema
 3. Een bezoek brengen aan het Museum of the Moving Image
 4. De gratis Staten Island Ferry nemen vanuit Manhattan. Bekijk hier de korte videoreportage
 5. Met de luchttram naar Roosevelt Island
 6. Een pizza eten bij de legendarische pizzeria Roberta’s. Bekijk mijn korte video hierover
 7. Fietsen doorheen Central Park op een zondag als New Yorkers en met hun honden gaan wandelen
 8. In de lente of zomer met de metro naar Coney Island en een hotdog eten bij Nathans.
 9. Mensen kijken vanop een bankje in Washington Square Park
 10. Cocktails drinken in een rooftopbar, zoals Westlight in Brooklyn, is een absolute must tijdens je New York citytrip
 11. Beklim de Vessel in de nieuwe wijk Hudson Yards. Vergeet niet je gratis kaartjes te reserveren.

Met deze 25 must do’s in New York City kom je misschien ook al een eindje verder.

Waar kan ik alles op voorhand boeken?

Je hebt uiteraard de keuze om alle activiteiten die je wil doen op voorhand te regelen of je kan aparte tickets kopen aan de kassa op de dag zelf, al is dit vaak niet voordeliger. Wie een New York citytrip plant kan er ook voor kiezen om één van de passen aan te kopen. Daardoor krijg je meestal een stevige korting. Enig nadeel: er zijn er erg veel verschillende zodat je op de duur het bos niet meer door de bomen ziet, want New York kent heel wat verschillende passen en voordeelkaarten.

Zelf beveel ik het platform van GetYourGuide aan om je tickets en passen op voorhand te kopen. Je krijgt automatisch de beste prijs en veel bezienswaardigheden bieden er gratis annulering aan tot 24 uur voor aanvang van de activiteit. Handig bij slecht weer bijvoorbeeld. Wie vooraf zijn tickets koopt moet natuurlijk ter plaatse niet aanschuiven aan de kassa, al zijn er soms wel veiligheidscontroles waardoor je ook zal moeten aanschuiven. Bekijk alle activiteiten en de prijzen ervan op het GetYourGuide platform.

Mijn favoriete pas

Nu koop ik geen passen meer als ik naar New York ga. Ik was al meer dan twintig keer in de stad dus heb ik ondertussen al wel bijna alle musea en bezienswaardigheden een keer of vijf gezien. Maar vroeger kocht ik wel steeds een pas omdat het financieel een pak voordeliger was.

Mijn persoonlijke favoriet is nog steeds de New York Explorer pass. Hij geeft je toegang tot de meest bekende en iconische bezienswaardigheden -maar bijvoorbeeld ook voor tours- in NYC. Je koopt een pass voor 2, 3, 4, 5, 7 of 10 attracties, activiteiten en tours en vervolgens blijft de kaart je hele verblijf geldig (maximaal 30 dagen). Jij beslist dus ter plaatse wanneer je wat ziet, regen of zonneschijn. Je kan zo tot wel 50% goedkoper naar hotspots zoals het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building of een ritje in de hop-on hop-off bus.

Gratis in New York

In de Big Apple kan je makkelijk je halve fortuin uitgeven op enkele dagen tijd. Maar het kan ook anders. In New York zijn er namelijk ook heel wat activiteiten die helemaal niks kosten. Ik heb ze voor je opgelijst in dit artikel.

Bijna elk museum geeft een bepaalde dag per week gratis toegang. Vaak zie je ook een suggested donation. Men stelt dan voor om bijvoorbeeld 20 dollar te betalen voor een inkomticket, maar dit is helemaal niet verplicht. Je geeft wat je wil. Ben je in New York dan ga je hoogstwaarschijnlijk naar één van de prachtige musicals op bijvoorbeeld Broadway! Koop je ticket op voorhand bij TKTS en krijg kortingen tot 50%. Je vindt ze op Times Square, South Street Seaport en Downtown Brooklyn.

new york citytrip helikopter
Het adembenemende uitzicht vanuit een helikopter.

Helikopter vlucht boven Manhattan

Een van de spannendste dingen die je tijdens je New York citytrip kan doen is een helikoptervlucht boven de stad. Dit is vanzelfsprekend niet echt goedkoop, maar het is echt wel een onvergetelijke ervaring. Je 20 minuten durende vlucht vertrekt vanaf de Downtown Heliport waarna je over de 5 stadsdelen van New York vliegt. Je krijgt onderweg deskundig commentaar en je kan annuleren tot 24 uur voor aanvang van de vlucht, bijvoorbeeld als het slecht weer is waardoor de zichtbaarheid niet goed is.

Hoe je verplaatsen in de stad

Te voet

Ik ontdek New York nog altijd het allerliefst te voet. Het is een heerlijke stad om in rond te lopen. Overschat de afstanden wel niet, want je hebt snel een flink aantal kilometers op de teller staan.

Metro

De New York metro is by far de beste en goedkoopste manier om je te verplaatsen in the Big Apple. Zeker als de afstanden te groot zijn om ze te voet af te leggen. Voor New York newbies kan het nemen van de train een beetje overdonderend zijn. Daarom zet ik enkele basics op een rijtje. Opstappen kan op één van de meer dan 450 stations doorheen de stad. Het is het perfecte vervoersmiddel als je enkele dagen komt citytrippen in New York. Een enkel ritje kost $2,75, koop je een weekpas is dat $31. De kaartje zijn ook geldig op de gewone buslijnen.

Taxi

New York is de stad waar de gele taxi nog steeds niet weg te denken is uit het straatbeeld. Officiële taxi’s zijn gereguleerd en ze hebben standaard tarieven. Vaak is het lastig om een taxi te pakken te krijgen, zeker in de drukke spitsuren (eigenlijk is het altijd spits in NYC). Daarom download je best de Uber of Lyft app.

Fiets

In Manhattan en enkele wijken in andere stadsdelen is ook een deelfietssysteem te vinden. Daarover maakte ik deze korte video. Uiteraard kan je ook gewoon een fiets huren bij één van de vele fietsverhuurbedrijven, zoals BajaBikes, een Nederlandstalig fietstour & fietshuur bedrijf dat wereldwijd opereert in ruim 100 steden waaronder New York.

Hebben jullie nog concrete vragen over New York aarzel dan niet om te een bericht te sturen via mijn socials (zie iconen bovenaan) of via vetexbart@gmail.com

Wat is jouw favoriete wijk in de stad? Of welke activiteit zou jij tijdens een New York citytrip zeker niet overslaan?

Bart

Ik ben Bart, de globetrotter, schrijver & fotograaf achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van New York City en Antwerpen, maar ook van ruige plekken in Centraal en Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed. Hou van koken en nog veel meer van culinair genieten op restaurant. Aarzel niet om me te contacteren als je met een vraag zit.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

×

Hoi!

Welkom bij de chatbox van Vetexbart.

× Heb je een vraag?